Omiljena destinacija svetskog džet seta: Ovoga leta svi putevi vode u Italiju (foto)

Omiljena destinacija svetskog džet seta: Ovoga leta svi putevi vode u Italiju (foto)

Autor: | 14/08/2021

0

Zvezde letuju u Italiji u sve većem broju

Prošle godine u ovo vreme Italija je bila pusta, zaključana i depresivna. Srećom, život se vratio u lepu mediteransku zemlju, i to ne bilo kakav život, već onaj u dobro poznatom apeninskom maniru – “dolce vita”. I sve zvezde su tamo. Neke obilaze mondenska letovališta na krajnjem jugu “štikle”, druge krstare vodama Sicilije i Sardinije, a ima i onih kojima više odgovaraju romantični i istorijski gradovi kao što su Rim ili Firenca.

Krenimo od severnog dela čuvene “čizme”. Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger ovog leta vratili su se na mesto gde su se zakleli na večnu ljubav. Evocirali su uspomene na taj dan provozavši se Velikim kanalom u taksi-čamcu, prošetali su se Trgom svetog Marka i uživali u ostalim čarima Venecije.

Pročitajte: Ekskluzivne fotografije - Ovako su Ana i Bastijan proslavili petu godišnjicu braka u Veneciji

Profimedia

 

Sa Jadranskog putujemo na Tirensko more, tačnije na Iskiju. Tamo ovih toplih dana možete sresti britanskog kantautora Stinga i njegovu suprugu Trudi Stajler. Ostrvo u Napuljskom zalivu poznato je od davnina zahvaljujući čudotvornim moćima vulkanskog blata, minerala i termalnih izvora. Oaza zdravlja vrvi od pitomih uvala, zaliva i peščanih plaža, a nije pod okupacijom turista kao okolna izvikanija mesta, tako da je savršena za bračne parove u godinama. Pred početak pandemije Sting je imao zdravstvenih problema zbog kojih je morao da odloži više nastupa, tako da mu lekovita Iskija sigurno prija.

Profimedia

 

Profimedia

 

Na drugoj strani Napuljskog zaliva, na mondenskom Kapriju, mogli biste da “naletite” na “Benifer”, par o kojem se poslednjih meseci ubedljivo najviše priča. Dženifer Lopez i Ben Aflek otvorili su sezonu na Azurnoj obali i luksuznom jahtom produžili do Kaprija, još jedne esencije hedonizma. Napolitanske serenade u savršenom mediteranskom mikrokosmosu, uz hladan limončelo – šta više treba zgodnom glumcu i zanosnoj pevačici koji nisu izgubili veru u (staru) ljubav?

Profimedia

 

Zvezde letuju u Italiji - nova IT destinacija

Šer je svratila do živopisnog Portofina, a ako je verovati fotografijama iz uskih ulica ovog dragulja italijanske obale u blizini Đenove, glavna zanimacija bio joj je čuveni “đelato”. Nadamo se da je pazila na glasne žice... Vanesa Hadžins izabrala je Sardiniju, preciznije grad Kaljari, sa čijih se obala, kada je nebo vedro, nazire sever Afrike. U pogledu može da uživa i iz mora, dok sedi na gumenoj kornjači ili ružičastom flamingu. I Penelope Kruz donedavno je sa Havijerom Bardemom i decom boravila na istom ostrvu, da bi letovanje nastavila na zapadu Italije, u naselju Fređene, gde je niko nije prepoznao. Samo je jedan paparaco imao sreće da je primeti dok se sa ljubimcem šetala peščanom plažom.

Profimedia

Profimedia

 

Svi putevi vode u Rim, kaže Hajdi Klum, koja je u večni grad dovela decu i supruga Toma Kaulica. Nemačka manekenka odlučila se za odmor sa časovima istorije i zato obratite pažnju ako ste na istom mestu – možda se sa njom sudarite u „Koloseumu“ ili na „Španskim stepenicama“. I Gvinet Paltrou je tajni obožavalac kulture i umetnosti. Holivudsku zvezdu i njenog muža Breda Falčuka očarali su firentinski mostovi, „Duomo“ i Mikelanđelov “David”.

Profimedia

 

Instagram

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Pročitajte još