Božić kod Ane i Bastijana: Toplina porodičnog doma, razdragani sinovi i prelepa trpeza FOTO

Božić kod Ane i Bastijana: Toplina porodičnog doma, razdragani sinovi i prelepa trpeza FOTO

Autor: | 25/12/2022

0

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger proslavljaju Božić

Ana Ivanović slavi oba Božića, a praznicima se, nema sumnje, najviše se raduju najmlađi, njena deca. Zato im svaki put priredi neko slatko iznenađenje. Lepa Beograđanka, koja je svojevremeno žarila i palila po teniskim terenima, bezbroj puta je dokazala da se i u kuhinji odlično snalazi, a ovog puta pohvalila se božićnim medenjacima.

Pročitajte: Kaput koji će ukrasti sve poglede u gradu - Ana Ivanović kraljica je stila u svim godišnjim dobima FOTO

Instagram

 

Na svečanu trpezu, elegantno ukrašenu, Ana je iznela kolačiće dekorisane u prazničnom maniru. Recept nije napisala, ali obično se prave na isti način, sa blagim varijacijama po želji.

Pročitajte: Stigle su vesti iz Nemačke - Bitka je neizvesna, cela Srbija se sada moli za Anu Ivanović

Instagram

 

Sastojci: 400 g brašna, 140 g šećera u prahu, 50 g margarina, 2 jaja, 2 kašike meda, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašika začina za medenjake (ili cimet, anis, karanfilić), 1 kesica praška za pecivo. Sve sastojke dobro promešajte mikserom, a kad dobijete finu kompaktnu smesu pokrijte je folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata. Ako je moguće, neka odstoji i jedan dan, poručuje jedan starinski recept.

Nakon toga, na pobrašnjenoj površini rasklagijajte smesu na debljinu od najmanje 3 mm, lepo poravnajte i modlama izvadite željene oblike. Premažite umućenim jajetom (možete mu dodati i mleko). Za ukras upotrebite belance i šećer u prahu, koje ćete umutiti i njima crtati po kolačićima. U prethodno zagrejanoj rerni pecite desetak minuta na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju, ostavite da se ohlade, a potom ukrasite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti