Ekskluzivno za HELLO! Pogledajte album venčanja Mine Sovtić i Luke Nikolića (foto)

Ekskluzivno za HELLO! Pogledajte album venčanja Mine Sovtić i Luke Nikolića (foto)

Autor: | 24/09/2022

0

Venčanje Mine Sovtić - Ekskluzivne fotografije

Jedno od najlepših venčanja koje smo imali prilike da vidimo, sa scenama kao iz nekog romantičnog holivudskog filma, organizovali su Mina Sovtić i Luka Nikolić. Veličanstvena ceremonija održana je u crkvi Ružici na Kalemegdanu, koja se može pohvaliti bogatom istorijom, ali i čarobnim ambijentom. Budući da je mladi par odrastao na Dorćolu, u blizini te svetinje, za koju su i porodično vezani, nije postojala dilema gde će se zavetovati na večnu ljubav.

Pročitajte: Svadbena žurka Mine Sovtić - Glumci lumpovali do zore, Nataša i Sergej najveseliji, a evo u čijim je rukama završio bidermajer (foto)

Monika Pavlović

 

Lepa glumica i njen dugogodišnji dečko, kako saznaje HELLO!, upoznali su se još u srednjoj školi. Ona je kasnije krenula umetničkim putem, dok je on završio arhitekturu, ali se nikada nije bavio užom strukom. U jednom periodu obavljao je inženjerski posao, tačnije projektovao je mašine za reciklažu, a danas je okrenut, reklo bi se, futurističkim projektima ‒ radi na razvoju igrica kao 3D artist, a bavi se i 3D štampom.

Pročitajte: Mina Sovtić napravila presedan i objavila nikada viđenu fotografiju sa mamom Anicom Dobrom (foto)

Monika Pavlović

 

Mina i Luka prvo “da” izgovorili su još u aprilu, pred matičarem opštine Stari grad. Sa njima je bio uži krug porodice i prijatelja. Mladoženja je za kumu izabrao glumicu Mionu Marković, sa kojom se družio pre nego što je sreo Minu, dok je njoj kumovala Roksanda Gavrilović, drugarica koju najduže poznaje. Posle venčanja svi zajedno otišli su na ručak i žurku u "Klubu književnika".

Na crkvenom venčanju, 4. septembra, okupili su se svi njima važni ljudi. Mladu je do oltara doveo otac Miodrag ‒ Mića Sovtić, dok su ispred njih hodale deveruše, Minine najbolje drugarice, kao i Lukina sestra od tetke Vesna. U stopu su ih pratila “deca cveća”, koja su nosila skute raskošne venčanice. Preslatke devojčice, identično odevene, bile su predstavnice najbliže porodice ‒ uz Mininu sestru od ujaka tu su bile i Lukine sestre od tetaka, deca četiri sestre njegove majke Ranke.

Pročitajte: Venčanicu je po simboličnoj ceni kupila preko interneta i sve ostavila bez daha - U ovoj haljini se pre 6 godina udala Ana Ivanović (foto)

Monika Pavlović

 

Haljine za devojčice i deveruše, a pre svega dve venčanice, kreirala je Dragana Ognjenović. Budući da Minu poznaje od rođenja, nije bilo sumnje da će joj za najvažniji dan napraviti haljine baš po njenom ukusu. Inspirisana filmskim i modnim ikonama Grejs Keli i Elizabet Tejlor, izrađivala ih je mesecima, dajući im na kraju svoj prepoznatljiv modni pečat. O kakvim modelima je reč možda najbolje govori podatak da je jedna venčanica, rađena po uzoru na venčanu haljinu princeze od Monaka, težila čak deset kilograma. Iako, sigurni smo, nije bilo jednostavno nositi je, Mina je očarala svatove kada se pojavila pred njima. Kosu začešljanu u punđu ukrasila je dugačkim velom, a nakit sa potpisom “Mitić Diamonds” dodatno je upotpunio njen bajkovit izgled. Finalne pripreme, uz posluženje i šampanjac, zajedno sa “decom cveća” i deverušama imala je u hotelu “Mona”, gde su dobili na raspolaganje posebnu salu. Odatle su, svi zajedno, pristigli na Kalemegdan.

Pročitajte: Sedam spratova i dve hiljade jestivih cvetova - Svadbena torta princeze Šarlin je najekstravagantnija koju ste ikada videli (foto)

Monika Pavlović

 

Monika Pavlović

 

Venčanje Mine Sovtić - Romantična bajka na Kalemegdanu

Služba u crkvi bila je nadahnuta i uzvišena, na neki način nesvakidašnja. Prisustvovala su dva sveštenika: parohijski, kao i glavni sveštenik crkve Ružice koji je sticajem okolnosti dvadeset 20 godina živeo i službovao u Rimu, tako da je on pričao na latinskom. Luki je u crkvi kumovao Vlada Gligorić, drug sa kojim je išao u osnovnu i srednju školu, a Mini Stefan Radonjić, koga poznaje od rođenja, a danas se bave istim poslom.

Monika Pavlović

 

Par nije imao tradicionalan prvi ples uz omiljenu pesmu, već su se na početku mogli čuti divni govori koje su pripremili njihovi prijatelji. Oboma je bilo veoma važno da slavlje protekne bez “narodnjaka”, a izbor muzike gostima se toliko dopao da su đuskali do ranih jutarnjih sati. Za odličnu atmosferu u restoranu Kalemegdanska terasa pobrinuo se Marko Luis sa svojim bendom, a angažovan je i DJ Pepe. Odevena u lepršavu belu haljinu sa “V” izrezom, Mina je, zajedno sa suprugom, isekla prvo parče na trospratnoj torti, dekorisanoj figurama njihovih kućnih ljubimaca i belim radama. Bidermajer načinjen od belih ruža završio je u rukama glumice Ive Ilinčić, jedne od deveruša, koja se na Instagramu pohvalila da je uhvatila buket.

Pročitajte: Ovaj detalj je svima promakao - Nina Seničar na venčanju nosila sliku jedne posebne osobe, pokušajte da zadržite suze (foto)

Monika Pavlović

 

Bogdan Diklić, Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Olga Odanović i Dragan Petrović Pele, Nina Janković, Bane Trifunović i Tihana Lazović, Vesna Trivalić, Dragan Bjelogrlić sa suprugom, Tamara Dragičević i Petar Benčina, Denis Murić ‒ samo su neka poznata imena koja su prisustvovala venčanju. Poduža lista glumaca ne treba da čudi ako se ima u vidu da Mina, kao i njena majka, proslavljena glumica Anica Dobra, neguje dugogodišnja prijateljstva sa brojnim kolegama.

Pročitajte: Dan za pamćenje - Udala se sestra Petra Benčine, Staša i Lazar zvezde romantičnog venčanja u vinogradu (foto)

Monika Pavlović

 

Uvek besprekorno odevena, Anica je i na ćerkinom venčanju plenila svedenom elegancijom, u haljini boje jorgovana. I za njen, kao i za stajling mladoženjine majke, pobrinula se Dragana Ognjenović. Među zvanicama su bili Minini “klasići”, glumci sa kojima se Anica druži četiri decenije, a naravno i prijatelji koji nisu iz javnog života. Gosti iz Nemačke, koji su prvi put posetili Srbiju, toliko su se oduševili Beogradom i Kalemegdanom da su, čuli smo iz prve ruke, boravak u glavnom gradu produžili za nekoliko dana, ne bi li stigli da ga što bolje upoznaju.

Monika Pavlović

 

I pored neizmerne ljubavi koja ih veže, Mina i Luka odlučili su da svako zadrži svoj identitet, pa će kroz zajednički život koračati sa dva prezimena ‒ Sovtić i Nikolić. Pred talentovanom glumicom su nova profesionalna iskušenja, a publika će ove jeseni moći da je gleda čak u tri serije: “Ubice mog oca 6”, “Beležnica profesora Miškovića 2” i “Dug moru 3”.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović hellomagazin