Nataša Aksentijević: U Novoj godini volite sebe i druge, živite opušteno i radujete se svemu što dolazi

Nataša Aksentijević: U Novoj godini volite sebe i druge, živite opušteno i radujete se svemu što dolazi

Autor: | 01/01/2021

0

Porodica Nataše Aksentijević - bogata trpeza, jelka i ono najvažnije - sreća i ljubav 

U novu 2021. Nataša Aksentijević ulazi puna optimizma i pozitivnog duha, baš kao i ranijih godina. Ovu koja je ostala za nama ispraća uz zahvalnost što nas je, ma koliko bila teška i izazovna, podsetila na važnost zajedništva.

‒ Ne bih da izgovaram floskule poput onih kojima su nas učili, da je porodica ćelija društva, ali činjenica je da u svetu vlada prava pometnja. Ljudi su uplašeni i izbezumljeni, a to se dešava upravo zato što se porodica urušava. Vreme je da se okrenemo najbližima, jer u njima leži naša snaga ‒ poručuje popularna voditeljka i glumica, koja novogodišnjim fotografijama sa suprugom Dušanom i ćerkama Helenom i Verom “podvlači” svoje reči.

‒ Epidemiološka situacija nas neće poremetiti, slavićemo i uživati. Spektakularan doček nije nužno rezervisan za masovno okupljanje. Ako umete da se radujete, fenomenalan provod imaćete u svom domu. Sloboda je u nama samima, ne u buntu zbog nekih ograničenja. Najvažnije je da sačuvamo zdravlje i budemo srećni. Ja se, recimo, radujem što sam preživela opaku bolest. Doduše, oni koji sa mnom provode najviše vremena tvrde da su ostale “posledice”, odnosno da je moja neozbiljnost uznapredovala. (smeh)

Pročitajte: Nataša Aksentijević - Dušan i ja nismo od onih koji se ljube za novine, a kod kuće piju lekove za smirenje

foto: Jelena Bekvalac

S obzirom na to da je najavila rat kilogramima, interesovalo nas je kako je osmislila prazničnu trpezu.

‒ Nameravala sam da sa programom krenem u decembru, ali svesna da me čeka ozbiljan šestomesečni trud, odlučila sam da sebi dam još malo oduška. Čim prođu Božić i Verin rođendan, krećem sa realizacijom plana. Dakle, za praznike samo tradicionalan meni: sarma, ruska salata, sitni kolači i torta. Ništa kupovno, sve sama pravim. Pošto kumovi, koji će sa nama biti za doček, vole morske plodove, pripremiću salatu od hobotnice i još neke specijalitete po njihovom ukusu. Ako mislite da sam zaboravila da pomenem pečenje, grešite. U Obrenovcu već neko vreme snimam seriju “Koleginice”, koja će se emitovati na televiziji „K1“. Ne znam kako se to desilo, ali izgleda da sam uvela ritual da pre povratka kući svratim u obližnju pečenjaru. Ukratko, na odvikavanju sam.

Na pitanje ko je kod Aksentijevića zadužen za prazničnu dekoraciju, kratko odgovara: “Deca.” Obrazloženje je detaljno, u Natašinom maniru.

‒ Jelku kitimo onako kako se to oduvek radilo, da izgleda kao bogata bugarska maturantkinja, sa što više zlatnih i crvenih ukrasa. Mislim da jelka služi da se deca zabave, a ne da se odrasli njome hvale na društvenim mrežama. Kad god vidim „Instagram“ eksponate zapitam se odakle ljudima vremena i strpljenja da poređaju šest nijansi plavih mašnica i upare ih sa adekvatnim lampicama.

Pročitajte: Nataša Aksentijević pred teškim izazovom - U narednih šest meseci smršaću 50 kilograma

foto: Jelena Bekvalac

Ako i ne kiti jelku na tradicionalan način, običaj darivanja poštuje.

‒ Odavno sam prestala da verujem u Deda-Mraza i ne čekam paketić, a kad počnu novogodišnje rasprodaje, kupim sebi ono što želim. Dušan nikada ne traži nešto konkretno, ali usput spomene šta bi voleo da ima, pa se potrudim da mu ispunim želju. Za razliku od mene kojoj je vrhunac elegancije crna majica i pantalone, prati trendove i uživa u kvalitetnim komadima garderobe. Ćerke su posebna priča. Dugo nisam razumela mog kolegu Peđu Damjanovića, koji ima decu stariju od moje, kada mi je rekao: “Videćeš koliko je strašan slogan 'sakupi sve'.” Sada znam.

To su razne popularne igračke koje se prave u svim mogućim varijantama. Prodaju se u neprovidnim pakovanjima, pa nikad ne znaš da li si uzeo duplikat ili željeni primerak. Uglavnom, moraš da imaš celu kolekciju. Tako kaže petogodišnja Helena. Dvogodišnja Vera nije zahtevna. Ona voli da crta i, verovali ili ne, da igra “ne ljuti se, čoveče”. Ne zna da broji, naravno, ali obožava da baci kockicu, a onda sama odredi koliko koraka treba da se pomeri njen čovečuljak. Nekad je to dva, nekad 11 – smeje se Nataša.

‒ “Ne shvatajte život previše ozbiljno, ionako se niko živ iz njega nije izvukao”, rekla je neka umna glava, a ja vam, umesto novogodišnje čestitke, želim da u 2021. volite sebe i druge, živite opušteno i radujete se svemu što dolazi.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Jelena Bekvalac