Tek mu je 13 godina: Sin Saše Joksimovića trpi stravično nasilje, ne sme da izađe ni u park

Tek mu je 13 godina: Sin Saše Joksimovića trpi stravično nasilje, ne sme da izađe ni u park

Autor: | 10/06/2022

1

Sin Saše Joksimovića prolazi kroz veoma stresan period

Vršnjačko nasilje nažalost postaje naša svakodnevica. Tako se i glumac Saša Joksimović požalio na problem sa kojim se susreo kada je njegov sin Ilija po treći put pretrpeo šikaniranje od dece koja su ga prvo pokrala, a potom i polila vodom.

O agoniji kroz koju prolazi, roditeljima nasilne dece koji ne žele da reaguju, kao i sinovljevom psihičkom stanju, koji je žrtva vršnjačkog maltretiranja, glumac je progovorio u intervjuu za Alo!.

Pročitajte: Selo moje lepše od Pariza - Zavirite u porodičnu kuću Saše Joksimovića, seosku lepoticu na rubu šume (foto)

Luka Šarac

 

‒ Moj sin ima 13 godina, preživeo je veliki stres kada su ga vršnjaci po treći put napali u parku na Vračaru. U pitanju su maloletnici koji maltretiraju svu decu koja dolaze u taj park. Ovoga puta oni su presreli Iliju i njegove drugare, oteli su im novac i polili ih vodom ‒ započeo je glumac priču i otkrio na koje se sve načine borio sa ovim problemom koji traje već neko vreme.

Pročitajte: Recept sa kojim ne možete da pogrešite - Koh od griza iz kuhinje Saše Joksimovića

‒ Pokušao sam da reagujem, razgovarao sam sa roditeljima te dece, ali oni ne mare za celokupnu situaciju. Daju smešna objašnjenja i pravdaju svoju decu koja nose hladno oružje i bokserima i palicama plaše drugu decu kojoj otimaju novac. Ovo mora što pre da prestane, nije rešenje da se na nasilje odgovara nasiljem, ali ja ću svoje dete braniti dok sam živ. Ilija je sada u osetljivom uzrastu, može da stvori traumu i da stekne utisak da je normalno da na nasilje niko ne reaguje ‒ rekao je Saša.

Sin Saše Joksimović danas, sutra neko drugo dete 

Glumac u svojoj borbi apeluje na nadležne institucije da reaguju.

Pročitajte: Saša Joksimović otvorio dušu - Prošlu godinu smo jedva preživeli

‒ Ovaj problem neko mora da reši. Ne znam ko je nadležan za to, da li socijalni rad, s obzirom na to da je reč o maloletnoj deci, ili je, pak, to posao policije. Svakako, neko mora da spreči delinkvente da sprovode teror nad decom koja samo žele da se igraju u parku. Možda bi rešenje bilo da jedan policajac patrolira tim delom Vračara i tako spreči nasilnike da sprovode svoj teror, možda bi sa roditeljima trebalo obaviti razgovor i kazniti ih za postupke njihove dece...

Stvarno ne znam, nemam rešenje, ali znam da neću dozvoliti da mi neko maltretira sina. On se dva puta sklonio i ćutao je, poslednji put je ovo u njemu probudilo bes i očaj. Osetio se nemoćno i želeo je da reaguje, ali ja sam ga sprečio uz obećanje da ću taj problem rešiti ‒ zaključio je Joksimović.

Luka Šarac

 

 

Komentari (1)

Loading
Marija S 21:15 11.06.2022
Odgovori

Na zalost, niko se ne bavi takvom decom. Roditelji ne reaguju. Drzavamira da kaznjava roditelje nasilnika na neki nacin

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti