Nova učesnica Survivora progovorila o poremećaju koji joj je dijagnostifikovan kao devojčici

Nova učesnica Survivora progovorila o poremećaju koji joj je dijagnostifikovan kao devojčici

Autor: | 05/04/2022

0

Jovana Tomić otvorila dušu

Gledaoci avanturističkog rijalitija Survivor prošle nedelje upoznali su četiri nova takmičara, među kojima i Jovanu Tomić, pojačanje “crvenog” tima.

Jedna od najatraktivnijih učesnica popularnog formata za kratko vreme skrenula je pažnju na sebe, a sinoć je otkrila neke nepoznate detalje iz svog života. Pored ostalog, ispričala je da je sport oduvek sastavni deo njenog života budući da joj je kao maloj dijagnostifikovana lordoza.  

Pročitajte: Zgodni profesor - Sinoć je očarao ulaskom u Survivor, a malo ko zna da je baš on Cecu odveo do oltara (video)

Promo

 

Lordoza ili lordotično loše držanje prepoznaje se po jako naglašenoj lumbalnoj krivini (krsta) kičme put napred i opuštenim trbušnim mišićima. Ovaj deformitet kičmenog stuba najčešće se sreće kod gojazne dece, ali nije retkost ni kod mršave kod koje se javlja neočekivano veliki stomak, što je zapravo opuštena trbušna muskulatura. 

Ako se ne radi o već formiranim deformitetima koji bi zahtevali ortopedski tretman, fizijatri preporučuju korektivnu gimnastiku, bavljenje sportom, pre svega plivanjem i korigovanje loših navika u držanju. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti