Malu stambenu zgradu preuredili su u dom iz snova: Kuća Sonje i Nikole Lazetića odiše ljubavlju i toplinom (foto)

Malu stambenu zgradu preuredili su u dom iz snova: Kuća Sonje i Nikole Lazetića odiše ljubavlju i toplinom (foto)

Autor: | 16/10/2021

0

Dom Nikole Lazetića i njegove supruge Sonje uređen je po meri velike porodice

Činjenica da ih je šestoro, da su situirani, stabilni i hedonisti, osnovni su razlozi zašto su za svoj porodični dom morali da preurede malu stambenu zgradu. Okruženi zelenilom i velelepnim vilama na Dedinju, Sonja i Nikola Lazetić otkrivaju da su životni prostor uredili poštujući feng-šui postulate. Najsrećniji u kuhinji, najopušteniji u dnevnoj sobi, uprkos galami koju četvoro dece neminovno pravi, poznati supružnici uživaju u sitnim životnim radostima. Nikola uživa u mirisu Sonjine pite i ukusnim pastama čije je tajne spremanja godinama otkrivao živeći u Italiji.

Pročitajte: Komfor i elegancija - Ovde žive Biljana i Janko Tipsarević (foto)

Andreja Damnjanović

 

Šta je presudilo da za mesto stanovanja odaberete Dedinje?

Sonja: Neću pogrešiti ako kažem da je Dedinje odabralo nas. Za ovaj deo grada bili smo vezani nekretninama, školom u koju su deca išla, poslom. Kada smo počeli da se zabavljamo, Nikola je igrao u “Crvenoj zvezdi”, pa je i “Marakana” odigrala važnu ulogu. Sve se dešavalo na Dedinju i Senjaku. U neposrednoj blizini doma nam je i restoran.

Pročitajte: Novi život u Americi - Harala je devedesetih, rodila sina Nikoli Lazetiću, razvela se i onda nestala (foto)

Andreja Damnjanović

 

Čime ste se vodili prilikom uređenja životnog prostora?

Nikola: U manjoj zgradi kupili smo sve stanove, preuredili ih u kuću i podelili se po spratovima. Luki i Andreji pripalo je prizemlje, na prvom spratu je prostrani dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom, Sonja i ja smo na drugom spratu, a devojčice na trećem. Svako je dobio svoj kutak, za šta sam bio zadužen ja, dok smo odluke o uređenju donosili zajedno.

Pročitajte: Jedna vila, tri intrigantna para - Nećete verovati ko je pre Jelene i Duška živeo u njihovoj novoj kući

Andreja Damnjanović

 

Verujete li u feng-šui?

Sonja: Pre bih sebe nazvala poštovaocem nego sledbenikom te drevne kineske veštine. Nikolina prijateljica Sandra Drinčić godinama uspešno vodi “Qi institut” koji efektivno primenjuje načela feng-šuija. Pomno sam slušala njene savete i mnoge sam primenila. Prezadovoljna sam rezultatima, posebno što, osim energetskog, imaju i visok estetski nivo.

Pročitajte: Suptilan luksuz sa pogledom na Bosfor - Zavirite u elegantni istanbulski stan Emine Jahović (foto)

Andreja Damnjanović

 

U kojoj meri prostor u kome živite oslikava vaš karakter?

Nikola: Naša porodica broji šest članova, svako je individua za sebe, što znači da je tako nešto bilo nemoguće postići. Vodili smo se idejom da sve bude što jednostavnije, lako za održavanje, a da zrači toplinom i ušuškanošću.

Imate li omiljenu prostoriju?

Sonja: Iako u njoj nikada nema mira, jer je ispunjena decom i njihovim žagorom, dnevna soba mi je najdraža. Ponekad je visina decibela koju proizvodi gomila tinejdžera teška za podnošenje, ali s vremenom sam naučila da se isključim i ne reagujem na galamu.

Pročitajte: Kao na vrhu sveta - Luksuzni dom Ane Bekute mnogi bi posedovali, prelep pogled i još lepši nameštaj (foto)

Andreja Damnjanović

 

Dom Nikole Lazetića - Nekadašnji fudbaler majstor je za italijanske specijalitete

Koliko vremena provodite u kuhinji?

Sonja: Nisam od žena koje na pomen kuhinje prevrću očima i u nju ulaze samo kada moraju. Volim i umem da kuvam i ponosim se time. Specijalista sam za sve vrste pita, za meso, pice i paste. I kuvana jela idu mi od ruke. Ko jednom proba moju pitu uvek joj se rado vraća. Nikola se, takođe, odlično snalazi pored šporeta. Imati pored sebe partnera koji poslove ne deli na muške i ženske pravi je blagoslov. Suprug mi je otkrio čudesni svet italijanske kuhinje, pa smo s vremenom postali savršen tandem za pripremanje testenina. Sva naša jela začinjena su neverovatnim količinama ljubavi i smeha.

Nikola: Ljubav prema kuvanju želim da prenesem i na moje dečake. Ručak uglavnom kuva Anka, žena koju doživljavamo kao člana porodice, dok smo Sonja i ja zaduženi za večeru.

Pročitajte: Kraljica čokoladnog užitka - Donosimo vam originalan recept za čuvenu Saher tortu

Andreja Damnjanović

 

Kako se opuštate?

Nikola: Nažalost, takvi trenuci su prava retkost. Trudim se da bar jednom mesečno otputujem u inostranstvo i nakratko pobegnem od svih obaveza. Ipak, najviše sam opušten kada znam da je moja porodica srećna i zadovoljna.

Sonja: Opuštam se u Nikolinom zagrljaju, gde god to bilo, u porodičnim odlascima u bioskop, u druženju sa prijateljima.

Pročitajte: Komfor i toplina - Jelena Bačić Alimpić otvorila vrata renoviranog doma u Novom Sadu (foto)

Andreja Damnjanović

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin