Moćna žena iz senke: Majka, supruga, preduzetnica, spisateljica, domaćica... Ko je Slavica Rokvić?

Moćna žena iz senke: Majka, supruga, preduzetnica, spisateljica, domaćica... Ko je Slavica Rokvić?

Autor: | 23/07/2021

2

Supruga Marinka Rokvića - žena za sve

“Ko gleda spolja ‒ sanja, ko gleda unutar sebe ‒ budi se. Jer iz čoveka ne može izaći ono čega tamo nema. Zato, čoveče, probudi se“, prvo je što ćete pročitati zavirite li na „Instagram“ Slavice Rokvić.

Pročitajte: Supruga Marinka Rokvića - ovaj detalj o njoj sigurno niste znali

Ukoliko postoji savršenstvo od žene, onda je supruga Marinka Rokvića vrlo blizu tom idealu. Fotografije koje se mogu videti na njenom profilu predstavljaju bajkovitu ilustraciju ženskih magazina s početka prošlog veka, prepunih saveta upućenih damama koje žele da u životu postignu maksimum.

Pročitajte: Slavica i Marinko Rokvić očekuju prvo unuče

Iza Slavice Rokvić je višedecenijski brak sa čovekom koji je u muzici ostvario zavidnu karijeru, a dobro je poznata deviza da iza svakog uspešnog muškaraca stoji žena koja mu daje vetar u leđa. Budući da je Marinko zbog posla često bio odsutan ona je preuzela najveći deo obaveza oko podizanja sinova Nikole i Marka, koji su izrasli u čestite porodične ljude.

Pročitajte: Dupla sreća - Porodica Rokvić ima ogroman razlog za slavlje

Boško Karanović

 

Snajama Bojanom i Sarom javno se ponosi, kao da su joj rođene ćerke, a unuke koje su joj podarile obožava i posvećuje im mnogo pažnje i vremena.

Pročitajte: Nikola Rokvić objavio fotografiju roditelja iz mladosti - supruga Marinka Rokvića izgleda kao filmska glumica (FOTO)

Malo je poznat podatak da je Slavica Rokvić 2015. objavila roman „Danak u krvi“, koji govori o oduzimanju dece od roditelja tokom turske vladavine na našim prostorima.

Ipak, poslednjih godina svu energiju usmerila je na promociju zdravog načina života, kroz lični primer. Posle preseljenja iz novobeogradskih blokova na Banovo brdo, u svom dvorištu napravila je baštu u kojoj uzgaja organsko povrće, a sa pratiocima često podeli recepte za ukusne obroke.

Pročitajte: Nikola Rokvić ponosan na literarni prvenac svoje majke

„Red, rad, disciplina, ljubav prema prirodi, sećanju, priprema zemljišta za sađenje paradajza, krastavaca, paprike, salate. Luk koji sam jesenas sadila je izvađen, mogla bih komotno tezgu na našoj pijaci da zakupim. Organski, pa vi vidite. Bilo je dosta posla, umor je ovladao, ali prija. Tu je i budačić, star sigurno sto godina, iz Masloševa podno Rudnika. Pripadao je mojoj nani Curi. Seoska idila usred Košutnjaka. Napravite i vi kutak u kome ćete uživati. Vraćajmo se prirodi s radošću“, poručila je Slavica Rokvić u skorašnjoj objavi uz fotografiju iz bašte.

Pročitajte: Marinko Rokvić - Podrška sinova i supruge na nastupu u Beogradu

I da ne zaboravimo da istaknemo ono najvažnije, gde god išla i šta god radila, čak i kada je u radnoj odeći, Slavica Rokvić ima urednu frizuru, diskretnu šminku, pa i manikirane nokte. Kao što rekosmo na početku, savršenstvo ne postoji, ali Slavica je vrlo blizu slici idealne žene.

Pročitajte: Marko Rokvić - Muzika u krvi

RECEPT ZA SASI-VODU KOJA SMANJUJE NADUTOST I POBOLJŠAVA PROBAVU

- voda
- rendani ili seckani đumbir
- krastavac na kolutove
- limun na kolutove sa korom, ako je organski, ako nije, samo sok limuna
- listovi nane

Izmiksovati uveče i sutradan piti.

Savet plus: uveče izmiksovati lubenicu, divlju borovnicu i malinu. Sipati u silikonske modle i ostaviti u zamrzivaču preko noći. Ujutru, u sasi-vodu dodati kockice zaleđenog voća, po želji i listove mohito-nane.

Pročitajte: Mali trikovi za brži metabolizam - Dodajte vodi ove začine

Komentari (2)

Loading
Stanka 19:30 10.11.2021
Odgovori

Duzno postovanje zbog dela koji ste napravili svom suprugu,da prizna svog sina,veliki ste vi bozji dar.Budite srecni Slavice sto ste 8mali jedno drugo 🌹🌹🌹

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti