U Holivudu radi, u Evropi uživa: Iz bogate kolekcije nekretnina Džordža Klunija izdvojili smo četiri najlepše (foto)

U Holivudu radi, u Evropi uživa: Iz bogate kolekcije nekretnina Džordža Klunija izdvojili smo četiri najlepše (foto)

Autor: | 11/07/2021

0

Kuće Džordža Klunija - od Los Anđelesa do Provanse

Od “old school” džentlmena kakav je Džordž Kluni ne očekujemo ništa manje od dobrog ukusa. I nije nas razočarao, ni u izboru žene sa kojom će provesti ostatak života, ni kada je reč o kolekciji nekretnina. Sve kuće koje su u njegovom vlasništvu odišu elegancijom i svaka ima svoju istoriju.

Pročitajte: Džordž Kluni slavi 60. rođendan i priznaje veliku istinu - Pre Amal i dece moj život bio je neverovatno prazan

Getty Images

 

Turneju počinjemo od mesta gde je sve počelo, Los Anđelesa, preciznije predgrađa Studio siti. Reč je o delu jednog od holivudskih brda koji je nekada pripadao studiju “Univerzal”. Kluni je posed kupio krajem devedesetih, dok je još bio zvezda “Urgentnog centra”. Kuća je građena u tipičnom kalifornijskom stilu i, posmatrana iz vazduha, izgleda kao da joj nije baš lako prići.

Pročitajte: Kakav raj - Bruklin Bekam i Nikola Pelc ponosni vlasnici luksuzne vile na Beverli Hilsu (foto)

Profimedia

 

Skrivena je od radoznalih pogleda, a ni teren nije baš pristupačan. Kad požele da skoknu do Los Anđelesa, Klunijevi sednu na motor.

Profimedia

 

Posle venčanja 2014, Džordž i Amal postali su vlasnici veličanstvene kamene vile “Mill House” iz 17. veka, na reci Temzi. Nalazi se na ostrvu pored živopisnog sela Soning u Berkširu, nedaleko od Londona. Prošle godine par je imao mali problem: posle poplava morali su da renoviraju celo prizemlje.

Pročitajte: Luksuz dostojan kraljice - Madonin novi dom od 16 miliona evra (foto)

Profimedia

 

Kuće Džordža Klunija - Francuski biser u bogatoj riznici

Istorijsko je i zdanje u Provansi, koje je u zbirku Klunijevih ušlo ovog proleća. Reč je o seoskoj kući iz 18. veka nadomak gradića Brinjol u čuvenom vinskom departmanu Var. Imanju vrednom deset miliona dolara pripadaju i bazen, ribnjak i nekoliko hektara vinograda. Pola sata vožnje i stići ćete do zamka “Miraval”, nekadašnjeg francuskog utočišta Breda Pita i Anđeline Džoli.

Pročitajte: Kuća Kim Kardašijan krije mali grad (foto)

Profimedia

 

Ipak, ako bi na nekoj adresi trebalo da se nađe natpis “dome, slatki dome”, to bi svakako bila vila “Oleandra” u Italiji. Posle višemesečnog karantina u Njujorku jedva su dočekali da ponovo dođu u Evropu. U kući na jezeru Komo u Lombardiji nedavno su proslavili četvrti rođendan svojih blizanaca Ele i Aleksandra.

Pročitajte: Testo, meso, grickalice - Amal Kluni ima 50 kilograma, a jede sve, otkrivamo u čemu je njena tajna

Profimedia

 

Kuća na obali idiličnog jezera u Lombardiji, u podnožju Alpa, ima 25 soba i stalna je meta paparaca jer Klunijevi koriste svaki slobodan trenutak da dođu, a često u goste pozovu još neka slavna imena, kao što su Sindi Kraford i njen suprug.

Profimedia

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Slične Vesti