Ovako su izgledali poslednji dani Dragoljuba Đuričića

Ovako su izgledali poslednji dani Dragoljuba Đuričića

Autor: | 16/03/2021

0

Preminuo Dragoljub Đuričić - vest je koja i dalje odzvanja u našim mislima, a neverica i šok ne prestaju. Nažalost, istina je da nas je juče u 68 godini života, od posledica korona virusa, napustio veliki čovek, sjajan muzičar, neponovljivi talenat. 

Dobitnik je brojnih pozorišnih i muzičkih nagrada za svoje dugogodišnje umetničko stvaralaštvo.Za čuvenog bubnjara, porodica je bila najveća radost, a o unucima, koji žive u Australiji, govorio je s velikim ponosom.

Pročitajte: Ogromna tuga - Preminuo Dragoljub Đuričić

Ata Images

 

 

Muzičar je krajem februara primljen u bolnicu, jer mu se zdravstveno stanje zakomplikovalo, nakon što je saznao da je pozitivan na virus korona. Đuričić se nalazio na intenzivnoj nezi, ali mu je, nažalost, bivalo sve gore.

Njegov prijatelj i kolega Goran Šepa, poznatiji kao Gale Kerber prisetio se Dragoljuba u emisiji "Puls Srbije" na "Kurir televiziji". 

Ata Images

 

 

- Još smo svi u šoku, on je nama više od člana grupe i kolege. Poznajemo celu njegovu porodicu, pratili smo njegovu bolest i do danas se nadali da će izaći kao pobenik. Davao je znakove boljitka, počeo je da jede ali ova bolest je nemilosrdna. Mislim da je preduzeto sve, ostalo je bilo na njemui da se izbori sa tom bolešću. Bio je aktvian, skinuli su ga sa respiratora, uzimao je hranu i sve je govorilo da će izaći iz ovoga. Nismo uspeli da se čujemo, bio je u komi na respiratoru. Nismo imali ni kako da se čujemo, samo preko nekih prijatelja ili medicinskog osoblja - zaključio je poznati muzičar sa ogromnom tugom u glasu. 

Preminuo Dragoljub Đuričić, a ovo je najviše voleo 

Vest da je preminuo Dragoljub Đuričić i dalje mnogi ne mogu da prihvate, a oni koji su ga lično poznavali znaju i koliko je voleo život i radovao se svakom novom danu. 

Pre nego što se razboleo od korona virusa, muzičar je poslednje dane i mesece života proveo daleko od očiju javnosti.Tokom pandemije, Dragoljub se povukao u medijsku ilegalu i vreme posvetio voćarstvu, koje je veoma voleo.

Pročitajte: Dragoljub Đuričić hospitalizovan zbog virusa korona

Ata Images

 

 

Gajio je voće u svojoj bašti, a fotografije je često postavljao na društvene mreže, ne skrivajući koliko ga to opušta i čini srećnim.

 

 

U jednom od poslednjih intervjua, govorio je o tome šta njegov život čini ispunjenim. Na pitanje šta u njemu budi sećanje na dane kada mu je majka sedmično ili mesečno kupovala jednu karamelu, za crnogorsku “Graciju” odgovorio je mudro:

– Ukus je svakako manje značajan, iako je svež kao da su od juče. Osećanje šta znači radovanje, to je osećaj koji me ni danas ne napušta. Danas deca odrastaju a da ne znaju šta je osećaj radovanja malim stvarima. Život je satkan od malih radovanja, isprepletan je sitnicama, jer je krupnih sitnica vrlo malo. Krupan je završetak škole, ženidba, postajanje roditelja, dok male sitnice koje se događaju svaki dan život čine ispunjenim.

Sahrana Dragoljuba Đuričića u četvrtak 

Dragoljub će biti kremiran u četvrtak 18. marta na Novom groblju u Beogradu. Informacije vezane za sahranu čuvenog muzičara od strane njegove porodice objavilo je Udruženje muzičara džez, pop i rok muzike:

- Porodica Dragoljuba Đuričića se zahvaljuje svima na lepim rečima i podršci i razume želju mnogih da prisustvuju ispraćaju. S obzirom da je Dragoljub stradao od korona virusa želeli bismo da svi vi koji ste ga voleli i poštovali budete bezbedni i sačuvate svoje živote, te smatramo da nije vreme za okupljanja. Kremacija ce biti u četvrtak u 15.30 na Novom groblju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti