Prinčevi Vilijam i Hari posetili Beli vrt posvećen njihovoj voljenoj majci, princezi Dajani (video)

Prinčevi Vilijam i Hari posetili Beli vrt posvećen njihovoj voljenoj majci, princezi Dajani (video)

Autor: | 30/08/2017

0

Britanski prinčevi Vilijam i Hari posetili su Beli vrt, memorijalni centar posvećen njihovoj majci, princezi Dajani, uoči 20. godišnjice njene smrti.

Oni su odali počast bez pompe i u privatnosti, dan pre obeležavanja 20. godišnjice njene tragične smrti u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997.

Vilijam i Hari su u sredu prošetali jednim od javnih vrtova ispred Kensingtonske palate koji privremeno izgleda drugačije u znak sećanja na Dajanu. Onde su posađene bele engleske ruže i mnoštvo plavih nezaboravaka u čast omiljene britanske "kraljice srca".

 

Nakon toga su prinčevi u palati primili predstavnike humanitarnih i dobrotvornih udruženja s kojima je sarađivala i koje je podupirala njihova majka. Među njima su bili predstavnici bolnice Great Ormond Street, Nacionalne fondacije za borbu protiv AIDS-a i Misije za pomoć obolelima od lepre.

Dvadeset godina posle smrti Dajana je ponovo na naslovnicama novina. Nove informacije o njenom privatnom životu rezultirale su snimanjem novih dokumentarnih filmova, a u nekima su učestvovali i njeni sinovi.

Prinčevi i samu godišnjicu pogibije majke u četvrtak nameravaju da obeleže u privatnosti Kensingtonske palate u kojoj su s njom proveli detinjstvo.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty

Slične Vesti