Jovana i Željko Joksimović u Ohridu obeležili tri godine skladnog braka

Jovana i Željko Joksimović u Ohridu obeležili tri godine skladnog braka

Autor: | 06/02/2015

0

Kantautoru Željku Joksimoviću ukazana je velika čast na manifestaciji "Vodice", koja se na Ohridu tradicionalno održava na Bogojavljenje. On je, naime, izabran za prvog ohridskog kuma koji dolazi izvan granica Makedonije. Prilikom obreda na kome se osveštava časni krst i liturgije, održane u crkvi "Sveti Nikola Gerkomije", Joksimoviću i Zoranu Mileskom, biznismenu iz Kičeva, kumstvo je predao Nikola Bakračeski, gradonačelnik Ohrida.

Po povratku iz bivše jugoslovenske republike, Željko sumira svoje utiske za magazine "Hello!".
- Bila mi je velika čast da prisustvujem ovoj manifestaciji koja ima tako veliku tradiciju. Veliko hvala mom prijatelju Zoranu Mileskom koji je predložio gradu Ohridu da me pozove na ovako veliku i značajnu svečanost i što sam dobio časnu i laskavu titulu da postanem prvi kum na manifestaciji “Vodice” izvan teritorije Makedonije. Moja supruga Jovana, moj otac i prijatelji koji su došli sa nama prijatno ssu bili iznenađeni gostoprimljivošću Ohriđana. Kada sam prolazio krog grad svi su me dozivali sa "kume", što mi je veoma prijalo, posebno jer nije reč o koncertu. Želim da zahvalim i građanima Makedonije koji su mi ukazali izuzetnu čast pozivom na ovako svečani događaj, kao i na nesvakidašnjoj gostoprimljivosti i ljubaznosti - kaže Joksimović.

Veliku ljubav i poštovanje koje makedonski narod gaji prema našem umetniku raskošnog talenta pokazao je i gest na državnoj granici koji je oduševio eminentnog kantautora.

- Na tabli je pisalo "Samo za žitelje Makedonije", a onda sam pitao graničare da li mogu da prođem tuda, na šta su oni sa oduševljenjem odgovorili: "Naravno, kume, ti si naš, samo prolazi" - kroz osmeh ističe Željko pun predivnih utisaka posle boravka u Ohridu.

Pomenuti praznik postao je jedan od prepoznatljivih obeležja grada Ohrida, a manifestacija "Vodice" dobija regionalni karakter, kao i sve veće simpatije pravoslavnih vernika van teritorija Balkana. Istovremeno, i Željkova popularnost u Makedoniji raste nezaustavljivim tempom, što dokazuju njegovi koncerti na teritoriji te zemlje.
- Makedonija je veoma topla, srdačna i gostoprimljiva zemlja. Neverovatno je koliko ljubavi dobijam od njih, svaki nastup je pravo zadovoljstvo i uživanje koje meni kao muzičaru veoma znače. To je veoma osećajan narod, sa kojim su me povezale moje pesme i emocije koje su prožete kroz njih, a letošnji koncert u Skoplju, na stadionu "Filip Vtori", na kome je bilo šezdeset hiljada ljudi, koncert je moje karijere - kaže popularni umetnik kome se odlazak na Ohridsko jezero pretvorio u prvao uživanje.
- Tri dana koliko smo bili na Ohridu proveo sam sa tamošnjim prijateljima, suprugom i ocem, obišli smo ceo grad koji je prava mala svetkovina, koja se nalazi pod zaštitom "Uneska" i svaki kutak ima svoju priču. Bilo je to pravo uživanje i punjenje baterija pozitivnom energijom - navodi pop zvezda.

Dan pošto mu je ukazana čast na svečanosti "Vodica", navršila se i trogodišnjica njegovog skladnog braka sa voditeljkom "Jutarnjeg programa" televizije "Pink" Jovanom Joksimović. Njih dvoje venčali su se na "Jovanjdan" 2012. godine na Maldivima. Potom su građanski brak verifikovali na intimnoj ceremoniji u svom domu u Beogradu, a u septembru prošle godine zavetovali su se jedno drugome na večnu ljubav i pred Bogom.
- Za nas brak nije samo parče papira, trudimo se da nam svaki dan bude pun ljubavi, razumevanja, tolerancije i radosti, jer od toga zavisi atmosfera u porodici. Srećan je svako ko uz sebe ima partnera koga voli i jedva čeka da sa njim podeli vreme. Za mene je Jovana žena za sva vremena - ponosno ističe požrtvovani suprug za "Hello!" i otkriva da li se nešto značajnije promenilo u njihovom odnosu otkako su u aprilu prošle godine dobili sina Kostu.

- Jovana je savršena i kao majka i kao supruga, a dolaskom Koste u naš dom ušle su i neizmerna radost i ljubav. Malo su nam se promenile dnevne navike, sada nam jutra počinju dugim maženjem sa Kostom i trudimo se da sve obaveze prilagodimo njemu kako bismo što više vremena provodili sa sinom, koji je zaista neodoljiv - sa ogromnom toplinom u glasu govori Željko koji je nedavnim gostovanjem sa sinom, kod supruge Jovane u novogodišnjem "Jutarnjem programu", raznežio naciju. Pred kamerama se odlično snašao i njihov razdragani mališan koji je gledaocima izmamio osmeh na lice.

- Naši dani su takvi, veseli, puni osmeha i igre. Kosta je toliko dobar i drag, nežan, radostan da nijednog trenutka nismo osetili napor od kada je ulepšao naše živote. Posmatrati ga kako se menja iz dana u dan pravo je zadovoljstvo - zaključuje u razgovoru za "Hello!" popularni umetnik koji će svoje obožavaoce uskoro obradovati novim albumom.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Privatna arhiva; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti