Danijela Dimitrovska-Amidžić: Odlično sam se snašla u ulozi mame

Danijela Dimitrovska-Amidžić: Odlično sam se snašla u ulozi mame

Autor: | 24/12/2013

0


Top model Danijela Dimitrovska-Amidžić kaže da je sin Matija njoj i njenom suprugu, voditelju televizije "Pink" Ognjenu Amidžiću uneo veliku radost u život. Odlično su se snašli u novoj ulozi i sve obaveze oko njihovog mezimca s lakoćom obavljaju. Prvi put posle porođaja miljenica svetskih dizajnera za magazin "Hello!" govori kako se oseća kao majka i otkriva da je njen suprug Ognjen sina prvi put uzeo u ruke tek sedam dana posle njegovog dolaska na svet.
- Kao što sam i očekivala, savršeno sam se snašla u ulozi mame. Briga o sinu je nešto najlepše što mi se dogodilo u životu. Sad razumem one majke koje su mi rekle da me posle porođaja očekuju slatke muke. Neizmerno uživam u svakom trenutku koji provedem sa svojim Matijom. Iskreno, mislila sam da će mi neprospavane noći teško pasti, ali za sada sve odlično podnosim. Ognjen i ja imamo sreće da je naš sin veoma dobra beba, plače samo kada je gladan ili kada treba da ga presvučem. U toku noći, kada se probudi, dam mu mleko i posle toga brzo zaspi. Ponekad se dešava da se rano u zoru probudi, ali ne plače, nego gleda oko sebe. Na početku naš Matija nije baš dobro jeo, ali sada obožava mleko i dobro napreduje - na početku razgovora za magazin "Hello!" kaže Danijela kojoj u brizi oko mališana pomažu majka i sestra Ivana.
- Moja mama je trenutno kod nas i mnogo mi znači njena pomoć. Ognjenu uskoro počinje autorska emisija "Ami-Dž šou", tako da je veoma zauzet, pa ga puštam da se tokom noći naspava, a brigu o bebi ja preuzimam. Kada smo Matija i ja stigli kući iz bolnice, moram da priznam da je moj suprug bio smešan i pomalo uplašen. Prvih sedam dana uopšte nije smeo da drži našeg sina u naručju. Izgledao je kao robot koji nosi dete u rukama, kada se osmelio da ga nosi. Sada se opušta i sve je bolji. Još nam dolazi patronožna sestra da kupa Matiju, dok mu ne otpadne pupak, a posle će brigu o kupanju preuzeti moj muž, kako je obećao. Jedva čekam to da vidim - sa osmehom govori suvlasnica modne agencije "Model Inc.", koja je svega dvadeset dana posle porođaja gotovo potpuno vratila svoju devojačku kilažu. Pošto je na svom Tviter profilu postavila fotografiju na kojoj se vidi da je ponovo vitka, susrela se sa nizom uvredljivih komentara na njen račun. Oni su taj njen gest ocenili kao provokaciju upućenu ženama koje su se porodile, a u drugom stanju su se ugojile.
- Veoma mi je žao što su neki negativno ocenili moj potpuno dobronameran gest koji bi trebalo da bude podsticajan za druge porodilje. I da nisam top-model, u toku i posle trudnoće povela bih računa o ishrani i višku kilograma, jer je, prema savetu lekara, to veoma važno za bebu. Žene u trudnoći i posle nje moraju da vode računa o izboru namirnica i da na trpezi imaju što manje kaloričnih namirnica. Trenutno imam šest kilograma viška u odnosu na devojačku kilažu, ali, po savetu doktora Saše Plećevića, planiram da za dva meseca počnem sa treninzima. Sjajno se osećam, ali još ne želim da počnem da radim. Nekoliko dana posle porođaja dobila sam odlične ponude za modne angažmane u inostranstvu. Planiram da se narednih meseci maksimalno posvetim bebi i uživam u svakom trenutku provedenom sa sinom, a posle toga se vraćam svetu mode. Naravno, i dalje će mi Matija biti prioritet, i moj centar sveta - kaže na kraju Danijela.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti