Kemal Monteno: Borba za ozdravljenje

Kemal Monteno: Borba za ozdravljenje

Autor: | 30/01/2012

0

Poznati sarajevski kantautor Kemal Monteno uspešno se oporavlja posle  ugradnje tri baj-pasa. Usled oštećenja krvnih sudova zbog povišenog šećara muzičar je doživeo infarkt zbog čega je pretposlednjeg dana prošle godine primljen u Kliničko-bolnički centar „Rebro“ u Zagrebu, gde je  operisan pre nekoliko dana. U borbi za život nesebičnu podršku pružaju mu članovi porodice, a uz njega je sve vreme supruga Branka.
- Verujem da će Kemal uskoro opet biti onaj stari. Operacija je bila uspešna i njegovo stanje je sada stabilno. Najvažnije je da se on dobro oseća. Celog života bio je optimista i vedrog duha, pa je i u ovim teškim trenucima siguran da će izaći kao pobednik. Dobro raspoloženje nije ga napustilo ni sada dok leži u bolnici i celu ovu bezazlenu situaciju podnosi bolje nego mi, članovi njegove porodice - kaže za „Hello!“ Branka Monteno.
Vest da mu se zdravlje pogoršalo osim Branke, pogodila je i njihovu decu, kćerku Adrijanu i sina Đanija, kao i unuke Lajlu i Loru. Da bi bila uz svog dedu Lora, mlađa naslednica njegove kćerke, došla je u Zagreb, a majka i sestra su joj ostale u Sarajevu. Zajedno sa bakom i ujakom šesnaestogodišnja tinejdžerka svakog dana posećuje dedu u bolnici i svojim prisustvom i razgovorima se trudi da mu olakša boravak na klinici.
- Operacija je trajala oko pet sati i to su bili najduži trenuci neizvesnosti u mom životu. Sa unukom i sinom sam sve vreme bila ispred sale, iščekujući  ishod zahvata. Sa kćerkom i drugom unukom, koje su ostale u Sarajevu, stalno se čujemo i obaveštavam ih o Kemalovom stanju - priča Branka.
Pevač, koji je zahvaljujući svojim ljubavnim stihovima opstao na estradi četrdeset pet godina, dobija podršku sa svih strana. Javljaju se obožavaoci, kolege, prijatelji, zbog čega mu je neizmerno drago. Svi mu nude pomoć i  žele da se što brže oporavi i vrati na scenu.
- I ovoga puta se pokazalo koliko je Kemal omiljen. On je jak, izdržaće i ovo. Porodica je zabrinuta, ali se trudimo da to ne primeti da bi mu se stanje ne pogorša. Držimo se svi zajedno i verujemo da će opet biti onaj stari, da će se vratiti, ne samo nama već i publici, ali o tome još nismo pričali - priča Branka dok se priseća dana kada je u njihovom zagrebačkom domu njenom suprugu pozlilo.
- Sve se dogodilo pretposlednjeg dana prošle godine. Odjednom se požalio da mu je loše i da u grudima oseća jak bol. Uplašila sam se, ali sam smogla snage da odreagujem na pravi način i pozovem lekara. Ni sama ne znam kako sam sve to izdržala - kaže Branka, kojoj je suprug pre više decenija posvetio pesmu „Jedne noći u decembru“ u kojoj je opisao njihovu ljubav.
- Čim bude napustio bolnicu, zajedno ćemo otići u banju Toplice. Uvek ću biti uz svog voljenog čoveka - poručuje Branka.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin