Dušan Svilar: Savršen spoj ljubavi i muzike

Dušan Svilar: Savršen spoj ljubavi i muzike

Autor: | 21/07/2011

0

Dušan Svilar je sa samo sedamnaest godina zakoračio na estradnu scenu. Zahvaljujući pobedi u trećoj sezoni serijala „Zvezde Granda“ ostvario je svoj san. Skromni momak iz Subotice ne želi da put ka uspehu gradi na skandalima, već ga krči odličnim glasom i napornim radom. Za četiri godine, koliko je prošlo otkako je trijumfovao na takmičenju, u njegovom životu se mnogo toga promenilo. Upoznao je mnogo ljudi, sklopio prijateljstvo sa pojedinim kolegama i obišao države za koje nije ni pomišljao da će ih posetiti.
- Zadovoljan sam kako se odvija moja karijera, kojoj, moram priznati, nisam bio u potpunosti posvećen. Bilo mi je važno da završim dve srednje škole, gimnaziju i srednju muzičku. Nisam odmah počeo da studiram jer sam se dvoumio oko izbora fakulteta. Sada sam siguran da želim da upišem „Muzičku akademiju“ i spremam se za prijemni ispit - kaže Dušan Svilar koji, za razliku od svojih kolega, ne nastupa često po klubovima, već se opredelio za koncertne prostore.
- Uglavnom nastupam sa Kemalom Montenom. Saradnju smo započeli duetom koji smo svojevremeno snimili, a iz svega toga rodilo se lepo prijateljstvo. Postali smo bliski i srećan sam što je uz mene. Zovem ga „ćale“, a on mene „sine“. Prema meni se odnosi kao prema svom detetu - priča pevač koji je svojim glasom osvojio srca kako mlađe, tako i starije publike.
Dušan je veoma predan poslu i nije mu teško da nekoliko puta nedeljno zbog brojnih obaveza putuje iz Subotice za Beograd. U rodnom gradu je srećniji, zbog čega se posle devetomesečnog života u srpskoj prestonici vratio u roditeljski dom. Na brz tempo života, buku i gužvu u glavnom gradu nije mogao da se navikne.
- Navikao sam da živim u kući, a imao sam i veliki problem sa bukom u Beogradu. Nikako nisam mogao da podnesem lavež pasa u hodniku zgrade u pet sati ujutru. Zbog toga nisam mogao da se odmorim kada dođem sa nastupa, a tada mi je zaista potreban mir. Nervirala me je i velika gužva i to što mi je trebalo da odvojim ceo dan da bih platio jedan račun. Za mene je sve to oduzimanje vremena, pa sam odlučio da se vratim u Suboticu. Prednost je i to što sam ponovo sa svojom porodicom.
Dušan je zadovoljan i na emotivnom polju. Više od godinu dana je u vezi sa devojkom Andreom sa kojom se pojavljuje na svim većim dešavanjima. Slučajni susret vršnjaka izrodio se u lepu ljubavnu priču, a podrška koju mu pruža izabranica mnogo mu znači.
- Ne volim previše da pričam o Andrei zato što ne pripada estradnom svetu. Ona mi mnogo znači i bitno mi je što me podržava. Zadovoljstvo u ljubavi doprinosi mojoj kreativnosti dok pišem pesme. Dešava mi se da emocije pretočim u neku kompoziciju. Ona me inspiriše - iskren je Dušan.
Njihova ljubav desila se na prvi pogled. Čim su se videli osetili su privlačnost. Nisu dugo oklevali da se upuste u emotivnu vezu koju održavaju na daljinu, jer Andrea živi u Bosni. Odvojeni život im ne predstavlja problem, a Dušan smatra da to što nisu stalno zajedno doprinosi kvalitetu njihovog odnosa.
- Viđamo se s vremena na vreme. Tako je bolje, jer smatram da veze kada je par non-stop zajedno brzo pucaju. I Andrei odgovara što se ne viđamo svakog dana. Kada imam veliki nastup, ona je uz mene. Idemo zajedno i na more, odabrali smo Zakintos. Odlučio sam da ovog leta ne nastupam, pošto imam iza sebe napornu godinu, pa ću se odmarati i posvetiti vreme onima koje volim - kaže na kraju Dušan koji je 19. juna proslavio dvadeset prvi rođendan.

Piše: Sandra A. Rilak

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti