Đurđa Stojiljković: Pripremam se za Viktorijine anđele

Đurđa Stojiljković: Pripremam se za Viktorijine anđele

Autor: | 07/08/2012

0

Srpska top manekenka Đurđa Stojiljković nastavila je koračanje modnom pistom kao muza Žan-Pola Gotjea, čeka upis master studija dok se zaljubljuje u Njujork, ali i kasting za prestižnu kuću “Viktorijas sikret”.
Početkom jula lepotica egzotičnog izgleda radila je reviju za kolekciju jesen-zima dizajnera Žan-Pola Gotjea, sa kojim već dugo sarađuje.
- Gotje je legenda našeg biznisa i svaki put predstavlja pravo zadovoljstvo pojaviti se na njegovoj reviji. Mnogo podržava moju karijeru i uz sve poslovne projekte na kojima sarađujemo, često sam njegov gost na gala večerama i zabavama koje on priređuje. Poznajem ceo njegov tim i neki od tih ljudi su pravi prijatelji - kaže Đurđa u ekskluzivnom intervjuu za “Blic”.
Ona je objasnila da Gotjeove kreacije zaista ceni, pa ih nosi i privatno.
- Kad god imam priliku za neko javno pojavljivanje najviše volim da me on obuče. Iako uživam u saradnji sa svim dizajnerima i divim se svakom od njih, sa Žan-Polom imam utisak da ga model inspiriše, toliko da u poslednjem momentu promeni haljinu kako bi ona baš na meni najbolje izgledala - priča devojka koju su sa 15 godina primetili agenti agencije “Vumen” iz Milana.
U jednom od prethodnih intervjua koji je dala za “Blic” Đurđa je rekla kako planira da se okuša kao “anđeo” jata “Viktorijinih anđela”.
- Verovatno ću se na kastingu pojaviti ove godine. Ne razmišljam preterano o tome jer sam zauzeta ostalim poslovima i školom, ali definitivno se pripremam - kaže Đurđa uz osmeh.
Iako ima profesionalnu karijeru koja zahteva punu posvećenost, trudi se da se što više posveti obrazovanju. Nakon diplomiranja na Političkim naukama u Beogradu, planira dalje usavršavanje.
- Master studije međunarodnih odnosa započinjem naredne akademske godine, u Americi. Njujork je mesto gde trenutno živim i radim, tako da se nadam da će nastavak studija ovde biti odlična prilika da nastavim obrazovanje bez velikog zapostavljanja karijere modela. Obrazovanje je prioritet - smatra manekenka.
Posle studija planira i ozbiljan angažman oko obrazovanja mladih.
- Volela bih da pristupim nekoj od međunarodnih organizacija koje se bave poboljšanjem uslova obrazovanja kako mladih, tako i lidera zemalja u razvoju. Verujem da koren loših stvari današnjice, poput zagađenje okoline, oružanih sukoba, korupcije i slično, leži u neznanju - smatra lepotica iz Pančeva.
Na Gotjeovoj reviji bio je i Andrej Pejić, još jedan miljenik slavnog kreatora.
- Andrej i ja se srećemo na svakoj njegovoj reviji, počev od prve gde se Andrej pojavio pre par sezona. Kao i o svim drugim kolegama, o Andreju mogu da kažem samo najbolje. Profesionalan je, zanimljiv, zabavan. Mislim da je odličan model i želim mu sav uspeh u daljoj karijeri - kaže Đurđa.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti