Ivan Ivanović: Između razvoda i nastavka velike ljubavi

Ivan Ivanović: Između razvoda i nastavka velike ljubavi

Autor: | 26/03/2012

0

Ivan Ivanović, jedna od najpopularnijih televizijskih zvezda u Srbiji, posle deset godina zajedničkogživota sa suprugom Zoricom, ovih dana suočava se sa velikom bračnom krizom. Iako su se u novinama mogle pročitati različite spekulacije, harizmatični voditelj se do sada nije oglašavao u javnosti tim povodom. Želeći da svoje najbliže zaštiti od medija, pre svega osmogodišnju kćerku Stašu, Ivanović nekoliko dana nije potvrdio, a ni negirao da su nastupile bilo kakve promene u njegovom privatnom životu. Domaćin i autor najgledanije emisije na televiziji „Prva“ i najgledanijeg televizijskog šou-programa uopšte  - „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ - u tišini i na prijateljski način sa suprugom pokušava da prevaziđe probleme koji su ih doveli do prve veće krize u njihovom braku. Voditelj vedre naravi, koji je simpatije gledalaca osvojio duhovitošću i britkim komentarima o društvenim pojavama, pokušava da ignoriše interesovanje i pritisak javnosti i da hladne glave sa svojom životnom partnerkom Zorice, koja je zaposlena u jednoj banci, odluči kojim putem će nastaviti u budućnost.
Ivan i Zorica još ne znaju da li će da podnesu zahtev za razvod braka, ili će ipak uspeti da prevaziđu krizu, ali su oboje sigurni da ni u jednom trenutku ne žele da budu predmet medijskih nagađanja. Beogradski šarmer poznat je po tome što svoje goste u njegovoj popularnoj emisiji nije preterano pitao o privatnom životu, ne želeći na taj način da zadire u njihovu intimu. Dosledan svom stavu da ne "čeprka" po tuđim životima, ni svoju intimu nije želeo da deli sa javnošću u ovom periodu svog života.
- Zoka i ja smo došli u period života kada različito posmatramo neka bitna pitanja - ekskluzivno za magazin „Hello!“ kaže Ivan Ivanović, a potom zajedno sa Zoricom nastavlja da govori o turbulentnom životnom periodu kroz koji prolaze.
- Umesto razvoda, odlučili smo da se odvojimo na neko vreme i malo sredimo misli.
Nismo očekivali ovoliko interesovanje medija, ali nam je drago što je to jedini problem koji Srbija ima poslednjih dana. Nije bilo nikakvih svađa, razilaženja, neverstava, promena prezimena i sličnih gluposti koje ste čitali po novinama. Mi smo dvoje ljudi koji su živeli veliku iskrenu ljubav, koji sada pokušavaju da prevaziđu jednu krizu. Centar našeg sveta je Staša i njoj smo najviše posvećeni. Ova pisanja raznih laži su je potresla i mi se trudimo da to popravimo. Ako je cilj tabloida bio da Stašu uzdrmaju, uspeli su, i sada mogu da prestanu. Mi im čestitamo.
Tridesetšestogodišnji voditelj, za koga svi koji ga poznaju kažu da je brižan roditelj, u svakom momentu novonastale situacije najviše razmišlja o svojoj kćerki, koja je nedavno oca učinila vrlo ponosnim, osvojivši srebrnu medalju u umetničkom klizanju, koje već nekoliko godina trenira. Budući da je Staša u uzrastu kada shvata da se nešto dešava između njenih roditelja, Zorica i Ivan se veoma trude da ona što manje oseti bilo kakve promene. Poklanjaju joj svu pažnju, veoma su nežni prema svojoj mezimici i oboje se trude da se ponašaju kao i obično. Ivan nikada nije krio da je prave vrednosti kojima uči svoju kćerku nasledio od svojih roditelja, Zorana i Ljiljane.
Ivanova ljubavna priča sa Zoricom otpočela je pre skoro šesnaest godina, kada se par upoznao na privatnoj žurki. Usledila su još dva „upoznavanja“, takođe na zabavama, jer bi se Ivan svaki put Zorici iznova predstavljao. Ipak, posle trećeg susreta, za koji se ispostavilo da je sudbinski, voditelj se zaljubio.
- Te večeri sam više pažnje obratio na nju. Zorica ima čaroban osmeh i to je prvo što me je privuklo. Malo sam se udvarao, izašli smo nekoliko puta, a kada je otputovala na more, spakovao sam se i otišao kod nje u Budvu, gde se i rodila naša ljubav - govorio je o tome Ivanović, kojeg je Zorica odbila kada ju je prvi put pitao da se venčaju.
- Organizovao sam večeru u jednom restoranu, ali predomislio sam se dan ranije i sve otkazao, osećao sam se nesigurno. Potom sam je zaprosio na Obilićevom vencu ispred jednog izloga. Pitao sam je: „Da li bi se udala malo za mene?“ Ona mi je rekla da nije u tom fazonu. I kada sam rekao da sam ozbiljan, ponovo je usledio odrečan odgovor. Sutradan se predomislila i kupila mi je poklon. U kutiji su bile predivna kravata i kartica na kojoj pisalo „da“ - rekao je svojevremeno Ivan o načinu na koji je zaprosio suprugu. On nikada nije krio svoju privrženost prema Zorici.
- Smatram da se svako istinski zaljubi samo jednom, pa je tako bilo i u mom slučaju. Tada sam se i oženio. Sve pre Zorice bilo je varka jer nisam znao da postoji bolje. Volim da kažem kako sam sve vreme ja nju osvajao, a onda smo se mnogo zavoleli.
Posle šest godina zabavljanja, postali su bračni par. Kruna njihove ljubavi i harmoničnog odnosa bilo je rođenje kćerke Staše pre osam godina.
- Moj prvi susret sa kćerkom bio je ujedno i njen prvi susret sa bilo kim, pošto sam prisustvovao porođaju svoje supruge. Prvi koga je Staša ugledala bio sam ja. Ona je apsolutna mešavina Zokinih i mojih osobina - rekao je uvek nasmejani Ivan koga krase lepo vaspitanje i privrženost najmilijima, osobine koju njegovi prijatelji uvek hvale.
Ivan je u javnosti rado pričao o svojoj kćerki, napominjući da prema njoj ne može da bude strog i da ne može da je odbije.
Zorici i njemu nije se dopadalo preterano medijsko eksponiranje, te su se samo dva puta tokom njegove karijere fotografisali zajedno. Sa Zoricom je prošlog jula proslavio deset godina braka, dok je mesec dana kasnije par imao još jedan povod za slavlje - petnaestogodišnjicu zabavljanja.
- Nismo skloni velikim proslavama, radije sami obeležavamo „naše datume“- rekao je tada Ivan.
Budući da su pojedini mediji pisali da je Zorica već promenila prezime, unoseći tako još veću konfuziju u njegov privatni život, nema sumnje da je televizijska zvezda Ivan postajao sve ogorčeniji. Jedan od objavljenih tekstova koji se bavio njegovim razvodom je onaj u kojem se spominje da je Zorica promenila prezime i vratila devojačko. Budući da njegova supruga nikada nije menjala devojačko prezime Trivić, već je samo dodala suprugovo - Ivanović, sa gorčinom je „prećutao“ vest o njenoj promeni prezimena. Ivanović, koji je uvek u javnosti potpuno otvoreno pričao o svim temama, bez ikakve „cenzure“ novinarskih pitanja, ostao je dosledan svojim stavovima da svoju najdublju intimu deli isključivo sa porodicom i najbližim prijateljima.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još