Ivan Ivanović: Neću se odreći televizije

Ivan Ivanović: Neću se odreći televizije

Autor: | 04/01/2013

0

- U Novu godinu ulazim sa osmehom na licu i sećam se samo lepih stvari. Ružne sam sažvakao i ostavio negde usput. Kada pogrešim, to odmah i popravim. Grešim cele godine, ali i praštam 365 dana - ovim rečima voditelj Ivan Ivanović osvrće se na pritiske i pretnje koje je poslednjih nekoliko nedelja imao zbog gostovanja Stjepana Mesića u njegovoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i pred najveći hrišćanski praznik Božić, vreme mirenja i praštanja, dodaje da se ni zbog čega ne kaje.
- Zaista, bio bih nikakav čovek kada bih zbog nekih problema koje sam doživeo, žalio što sam nešto uradio. Svaka iole normalna osoba razmišlja pre nego što nešto uradi. Meni je savest čista. Želeo sam da čujem hrvatsku stranu priče, a Mesić je jedini gost koji je to mogao da ispriča. Pre toga su mi gostovali Veselin Šljivančanin i Milorad Dodik... To je bila trilogija posvećena zločinima na teritoriji bivše Jugoslavije i raspadu države. Bila su to tri potpuno različita ugla priče. Ono što je najvažnije, a što zbog mržnje mnogi gledaoci nisu mogli da odmah da shvate, jeste izjava Stjepana Mesića da hrvatsko pravosuđe treba da procesuira zločine bez obzira na presudu Haškog tribunala. Prvi put je neki hrvatski zvaničnik priznao da je 'Oluja' zločin.
Mislite li da je bilo vreme i mesto za otvaranje rana?
- Činjenica je da smo mi kao narod na najnižem emotivnom stupnju u svojoj istoriji. Nikada nismo bili finansijski bedniji i jadniji, a to je ujedno dosta uticalo i na naše duhovno siromaštvo. Vratili smo se nekim animalnim instinktima, potpomognutim dežurnim tabloidima koji se igraju sa najtananijim ljudskim emocijama u ovom vremenu gladi. Napravljena je atmosfera linča. Ali za mene je to bila dobra emisija. Znam da sam uspeo maksimalno profesionalno taj razgovor da vodim do kraja i ostanem Srbin, kakvog sebe vidim.
Kako to sebe vidite?
- Kao modernog čoveka, koji putuje svetom gde god treba, ali ne zaboravlja ko je, šta je i odakle je.
Zbog toga danas trpite pretnje i uvrede?
- Ja sam pre emisije, verujući da ću uspeti da izvučem priznanje da je 'Oluja' zločin, bio spreman na sve što dolazi posle emisije. I kao što vidite tu, u svom gradu, svakodnevno trpim linč. Sigurno da u Srbiji, kao i u svakoj drugoj zemlji nije manjkalo ludaka, pa ne manjka ih ni danas. Problem je što su kod nas ludaci na ozbiljnim funkcijama, kao što su urednička mesta nekih medija.
Podstičete li i vi sukobe svojim ponašanjem?
- Kako podstičem sukobe, ako dovodim ljude sa idejom da raščistimo stvari i nastavimo dalje u miru. Ljudi treba da suprotstavljaju svoja mišljenja da bi se na kraju došlo do zajedničkog zaključka, da se dobiju odgovori na velika pitanja i da se to stavi ad akta. Jedino tako može da se nastavi dalje.
Koji ste vi zaključak izvukli posle te trilogije?
- Srbi su definitivno bili... strana u svemu tome. Ali mi tu priču moramo ponovo da čujemo da bismo sa ove vremenske distance mogli zdravorazumski da primetimo gde smo pogrešili i da to nikad više ne ponovimo. Danas i dalje plaćamo cenu devedesetih. Nama su iz Evrope i sveta još pre dvadeset godina saopštili ko je kriv za taj rat. I umesto da pokažemo da nismo takvi, davimo se u sopstvenom besu, niko ne gleda napred.
Kojim putem vi idete?
- Idem napred i 2013. će mi biti bolja od ove. 'Veče sa Ivanom Ivanovićem' je apsolutno najgledaniji tok šou i najpopularniji već četiri sezone. U 2013. planiram da dovedem još neka svetska imena iz šou biznisa i da nastavim sa praksom dovođenja domaćih zvezda i onih gostiju o kojima neki mogu samo da sanjaju. A na izmaku 2013. ističe mi ugovor koji imam sa Prvom TV, i moguće da će ova godina biti poslednja koju ću odraditi. Možda ću se povući iza kamere i producirati neke emisije. Probaću da proizvedem neka nova TV lica, jer to ovde niko ne radi već godinama.
Spremni ste na povlačenje?
- Nisam se rodio kao TV zvezda. Kao bokser koji u svojoj kategoriji postane prvak sveta i onda mora da se povuče kao šampion, tako ću i ja. Možda format koji ja radim ima rok trajanja, ja kao lice nemam.
Zamenili biste karijeru za srećnu porodicu?
- Jednako sam ponosan i na karijeru i na to kakvu sam porodicu imao. Posao koji radim sam dobio vrednim radom i velikim odricanjem i trudom. Karijera nije pala sa neba da bih je se lako odrekao. Svaki čovek teži da izbalansira i jedno i drugo, a uvek žališ za onim što nisi uspeo da napraviš kako treba.
Hoće li jedna od odluka u 2013. biti "topljenje" kilograma?
- Već sam skinuo sedam kilograma. I mislim da ću u sledećoj izgubiti još minimum toliko. Biću veoma lep i zgodan.
Uživate u hrani?
- Jedem, ali sam se prebacio na neke zdravije kuhinje kao što je tajlandska... Inače, najviše volim da jedem bifteke i sve iz mamine kuhinje, naročito kelj.
Jedna od vaših "ljubavi" pored hrane je i kafana?
- Obožavam je. Svako ima neki porok, moj je kafana i sve što ide uz nju.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još