Ivan Ivanović: Ambiciozan i samouveren

Ivan Ivanović: Ambiciozan i samouveren

Autor: | 18/12/2012

0

Popularni voditelj Ivan Ivanović nedavno je proslavio pet godina televizijske karijere koja mu je umnogome promenila život. Rešen da bude najbolji u poslu koji voli iz sezone u sezonu autorska emisija „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ pomera standarde i zadaje više profesionalne ciljeve kako scenarističkom timu, koji je od početka uz njega, tako i sebi. U slobodno vreme, ukoliko ga uopšte ima, posvećen je otac i veliki prijatelj kćerki Staši, čijem je rođenju prisustvovao pre osam godina. Sa bivšom suprugom Zoricom bio je u harmoničnom braku petnaest godina, a sada, posle razvoda, ostali su prijatelji koji se viđaju svakog dana i zajedno brinu o dobrobiti njihove mezimice. Tridesetsedmogodišnji šoumen veoma je ambiciozan. Pored toga što vredno radi kako bi njegova emisija svake nedelje bila među prvih pet najgledanijih, on je nedavno debitovao i na velikom platnu u filmu „Vir“.
Posle sto dvadeset emisija gledanost vašeg šou-programa ne jenjava, kako vam to uspeva?
- Mislim da vrlo dobro biramo goste i teme i vrlo smo aktuelni, i nikada za ovih sto dvadeset epizoda nismo podlegli nekoj kolektivnoj histeriji i mejnstrimu, uvek smo svoji. Hvatamo se u koštac sa ozbiljnim temama i pozivamo goste koji drugima nikada nisu pali na pamet, pa mislim da su ta autorska originalnost i hrabrost presudni za uspeh naše emisije.
Iza vas stoji ozbiljan tim scenarista koje uvek rado stavljate u prvi plan.
- Kada sam počeo da radim, svi su me vređali kako sam ja u stvari nula, a kako su ti ljudi koji za mene pišu u stvari pravi, onda su baš ti, koji su me kritikovali, zaposlili scenariste. Mislim da sam u svakom smislu pomerio standarde naviše kada je reč o televizijskom formatu poput tok-šoua, u krajnjem slučaju i voditeljski standard, ali to, nažalost, neće biti ni prepoznato ni priznato jer je to sudbina naše profesije, ali drago mi je zbog toga. Nikada nisam krio da imam ljude koji mi pomažu jer mislim da to nije fer prema njima i nikada se nisam kitio tuđim perjem.
Kada pripremate emisiju, da li ste svesni koji će biti naslovi u novinama sledećeg dana?
- Otkriću vam jednu tajnu, o tome zaista nikada ni sa kim nisam pričao. U mom monologu fora, ona koju smatramo najboljom uvek je poslednja rečenica koju izgovorim, a vezana je za estradu jer nam je to poslednji blok. Inače, i u političkom delu imamo jednu foru koju smatramo hitom. Međutim, novinari uvek prenose samo te estradne vesti, više ih pogađa to što ja kažem o pozadini neke pevačice nego o šefu države, ali to je slika društva u kakvom mi danas živimo i koliko je truo taj estradni sistem.
Koliko puta ste imali neprijatnosti zbog nečega što ste izgovorili u emisiji?
- Neprijatnosti imam stalno, posle gostovanja Emira Hadžihafisbegovića trpeo sam uvrede da sam izdao Srbiju, posle toga dovedeš Veselina Šljivančanina, pa te svi prozivaju da si ultradesničar, mene su i Hrvati hteli da zabrane, a pre dve nedelje mnogi su me kritikovali što neću da se odreknem prijateljstva sa Ninom Badrić. Bilo je i razbijanja šoferšajbni, savijanja brisača, ali i ozbiljnih pretnji da će mi pobiti celu porodicu. U tom slučaju policija je izuzetno brzo reagovala i u roku od četiri sata otkrila izvor tih ozbiljnih i strašnih pretnji. To su prelomni trenuci u životu i karijeri , tada biraš da li ćeš saviti kičmu i prestati da budeš ono što jesi ili ćeš ostati dosledan sebi i dokazati da nisi slučajno došao na vrh, ja uvek biram ovu drugu opciju.
Od svih etiketa koje nosite, ona da ste Beograđanin sigurno vam je najdraža?
- Nema tih pretnji zbog kojih bih se odrekao da budem Beograđanin. Mnogo volim ovaj grad i sve što on predstavlja, i pozitivno i negativno. Za mene je kompliment kada mi neko kaže da se iz mene oseća ta beograđanština.
Kako vam sa ove distance izgledaju vaši televizijski počeci?
- Nedavno, kada sam obeležavao pet godina rada na televiziji, našao sam prvu epizodu "Keš taksija" i meni to izgleda skandalozno, to je užas, sam sebe nikada ne bih zaposlio, ali sećam se da su tada svi komentari bili pozitivni.
Sada sam profesionalno sazreo, pa su mi ti prvi koraci smešni, ali od prvog dana sam imao iskren odnos sa publikom, nikako nisam mogao da prihvatim da ih lažem i zaista mislim da moja publika sve o meni zna i kad mi je dobro, i kada mi je loše , i kada sam pobedio, i kada sam izgubio, ja to od njih ne krijem.
U protekloj godini razveli ste se od supruge Zorice sa kojom ste dugo godina bili u braku.

- To je najstresnija stvar koja mi se desila u 2012. Razvodi su po sebi stresni, a mi kao javne ličnosti na sve to još imamo i tu nesreću da se naš svaki težak trenutak odvija pred milionima ljudi, onda novinari počnu da tu priču razvlače i pišu gomilu stvari koje se nikad nisu desile. Moja supruga i ja smo se razišli mirno i civilizovano, viđamo se prilično redovno, zajedno vaspitavamo i odgajamo našu kćerku. Nije bilo nijedne jedine svađe u kojoj se dizao ton, i dan-danas smo u dobrim odnosima i čujemo se svakog dana preko telefona. Celu situaciju pogoršalo je to što ja nisam govorio za medije, a kazna je bila to što su svakodnevno pisali baš o onome o čemu sam ja ćutao. Duboko sam uzdahnuo, uzeo vazduh i preživeo taj period, izvinio sam se i bivšoj supruzi i kćerki na svemu jer nisam uspeo da se ta medijska kola slome samo na meni, već su i njih dve propatile zbog mog posla. Nedavno sam jednoj novinarki rekao da joj zameram to što mi je vređala dete i pitao je da li ju je zbog toga sramota, na šta mi je odgovorila: „Pa, šta, i drugi su ti vređali dete“. To nikada neću oprostiti tim ljudima koji sebe nazivaju novinarima, a daleko su od novinarstva.

Izvor: Life Content, Jelena Vlahović

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin