Suzana Perić: Ugrožen stvaralački rad

Suzana Perić: Ugrožen stvaralački rad

Autor: | 22/04/2012

0

Dizajnerka Suzana Perić nedavno je doživela veliku neprijatnost kada je njen modni atelje, koji se nalazi u centru Beograda, opljačkan. Tom prilikom su odnete nedovršene haljine koje je kreatorka trebalo da predstavi na reviji koju će održati 25. aprila. Materijalna šteta je velika, ali Suzana tome ne pridaje veliki značaj, koliko je boli što je odneto njeno stvaralaštvo.
- Neko je ovo uradio s namerom da mi napakosti. Nikoga ne mogu da okrivim, niti želim to da radim. Sigurna sam da pljačka ima veze sa mojom revijom, prvom koju ću prirediti, a da nije u okviru neke modne manifestacije. Materijalna vrednost ukradenih haljina nije zanemarljiva, ali je meni važnije što je odnet moj stvaralački rad. Osim nedovršenih modela iz nove kolekcije, ukradene su i haljine koje sumojiudarnimodeli. Njih prodajem u radnji, a ove u ateljeu su mi stajale kao uzorci - priča Suzana.
Jedna od omiljenih dizajnerki naših javnih ličnosti za pljačku je saznala od svojih radnika. Kada su došli na posao, nisu primetili ništa neobično sve dok nisu videli da je prostor na kojem su bile izložene haljine prazan.
- Nije bilo obijanja, niti preturanja po stvarima. Lopov je otključao vrata, a  kasnije smo utvrdili da nam nedostaje jedan ključ. Ne znam ko ga je uzeo ni kada, ali sada ne želim time da se opterećujem. Nisu me uplašili, niti me je saznanje da postoji neko ko želi da mi napakosti uznemirilo, jedino sam tužna.
Umetnica poreklom iz Sarajeva, koja se školovala u Diseldorfu, posle pljačke angažovala je obezbeđenje koje će danonoćno motriti na njen atelje. Postavila je i kamere i sada je sigurna da više neće dolaziti do ovakvih situacija. Slučaj je prijavila policiji i očekuje da sazna ko stoji iza svega.
- Na moju veliku sreću, nisu mi odneli šnitove, a ideje kojih imam mnogo, niko mi ne može ukrasti. Pošto sam u svemu što se dogodilo našla inspiraciju, odlučila sam da ne pravim iste modele kao što su oni koji su odneti, već potpuno nove. Radiću užurbanim tempom i sve će biti spremno za reviju. Onaj ko je želeo da mi učini zlo samo mi je dao podstrek da budem što bolja. Ništa me ne može slomiti - kaže Suzana.
Za novu kolekciju koja je inspirisana hipi periodom Suzana je kao zaštitno lice angažovala Biljanu Obradović.
- Kolekcija će imati dosta obeležja hipi stila, vraćam se u prošlost. Biće vedra, a prikazaću i nešto novo, fešn-biznis dres-kod. O čemu je reč videće se na reviji - kaže Suzana i naglašava da nije uplašena za svoju i bezbednost kćerke Tifani, jer je svesna da ovaj nemili događaj ima veze sa njenim poslom.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još