Maja Nikolić čeka ishod bitke za starateljstvo

Maja Nikolić čeka ishod bitke za starateljstvo

Autor: | 15/05/2012

0

Pevačica iz Niša Maja Nikolić iza sebe ima mnogo bitaka. Ovih dana plavuša jakih vokalnih sposobnosti očekuje ishod najvažnije životne borbe do sada, bitke za starateljstvo nad mlađim sinom Lazarom. Sudski spor sa njegovim ocem, Majinim bivšim suprugom Vukom Kandićem traje već dve i po godine, i privremenom merom sud joj je odredio da Lazara viđa samo vikendom. Maju to nije slomilo već naoružana osmehom prolazi kroz jedan od težih životnih perioda.
Tridesetšestogodišnjakinja vatrenog temperamenta nastupila je na „Grand festivalu“ sa pesmom „Slamka za spas“, a prvi put sa njom nastupio je i njen stariji sin, petnaestogodišnji Novak, koga ima iz prvog braka sa muzičarem Mirkom Šćepanovićem. Maja ne može da dočeka da se Novak doseli u Beograd iz Niša, gde je do sada živeo sa bakom, Majinom majkom Slavicom, koja će se takođe preseliti u pevačicin stan na Vidikovcu.
Iako im nije isti otac, Novak i Lazar, Majin mlađi, petogodišnji sin, veoma su privrženi i upućeni jedan na drugog. Poznata po vedrom duhu, Maja već dve i po godine Lazara viđa samo dva dana nedeljno, jer ju je njen bivši suprug, Lazarov otac, tužio sudu kao nepodobnog roditelja dok je boravila u rijalitiju „Farma“, jer je tada na imanju u Lisovićima provela dvadeset četiri dana, koliko nije videla decu. Loši odnosi među nekadašnjim supružnicima počeli su odmah posle razvoda, 2008, a kulminirali su Vukovom tužbom protiv Maje.
Pevačica, koja je svoj prvi javni nastup imala kao sedmogodišnjakinja, nedavno je bila u medijskoj žiži zbog učešća na „Grand festivalu“, na kome je nastupila sa Novakom, koji ju je pratio na klaviru. Za magazin „Hello!“ ona najpre govori o prvom javnom nastupu sa sinom:
- Novak fantastično svira klavir i komponuje pesme. Dok me je pratio na klaviru, na našem nastupu na „Grand festivalu“, imao je malu tremu.  Podržao me je na bini, jer mu se veoma dopala balada koju je napisao moj kum Vladimir Grajić. Ovo je Novakovo prvo javno pojavljivanje kao muzičara, a, inače, nije sklon poziranju ispred kamera. Nastaviće muzičkim putem kao kompozitor, i u tome će ga podržati moj brat koji ima svoj studio u Beču. Da mu se nije dopala ova pesma, on ne bi nastupio sa mnom. Dopada mi se što je takav, što ima već izgrađen stav o tome šta želi. Ne volim da sinovima „lomim“ volju i da im kreiram ukus, već ih puštam da sami biraju šta žele, a ja sam tu samo da ih podržim. Najviše mu se dopalo to što je naša pesma poput balada koje izvodi Adel, pevanje samo uz pratnju klavira. Teško je podneo rezultat takmičenja, jer je emotivan. Ne mogu da mu objasnim da je to život- i pobede i porazi. Zadovoljna sam pesmom, jer je reakcija publike dobra, i za promociju je to najvažtnije. Novak je srcem ušao u takmičenje jer mu se pesma mnogo dopada.
Da li je Novak od vas nasledio emotivnost?
- Jeste, osetljiv je, poput mene. Emotivni su i Novak i Lazar, i učila sam ih da se ne stide emocija ako su časni ljudi. Ne svađaju se i ne povređuju nikoga, pa su osetljivi najviše kada osete nepravdu. Kao i ja, u sve ulaze otvorenog srca.
Koliko se Lazar i Novak međusobno razlikuju po karakterima?
- Nole glumi da je jak, a veoma je osetljiv. Laza je ojačao jer nam se dešava ovaj „pakao“, zreliji je od vršnjaka.
Novak je zaštitnički nastrojen prema Lazaru. Da li je tako oduvek ili otkako je pokrenut sudski spor?
- Oduvek je bilo tako. Veoma su vezani i vole se. Po mesec dana smo leti na moru zajedno, i tada se najviše vidi koliko su privrženi jedan drugome.
Hoće li Novak nastaviti da se bavi muzikom?
- On ne želi da bude izvođač, mada fantastično peva, želi da komponuje muziku. Novak bi u junu trebalo da upiše srednju školu, a ja navijam da to bude muzička škola. Ipak, konačna odluka je njegova. Niko ni meni nije birao koju ću školu upisati. Novak će se zbog daljeg školovanja preseliti kod mene u Beograd, čemu se veoma radujem.
Koliko vremena ste do sada, dok je Novak živeo u Nišu, provodili skupa?
- Preko vikenda nas troje smo uvek zajedno. Lazar i ja često idemo u Niš kod moje majke, a i Novak često dolazi kod nas u Beograd. Kada smo zajedno, kvalitetno provodimo vreme, šetamo se, razgovaramo o svemu i zajedno gledamo filmove, to nam je omiljena zabava. Odrasla sam u porodici gde su najvažniji čast i poštenje, i te vrednosti usađujem svojoj deci kroz razgovor i primere.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti