Bojan Perić: Glumac koga razoružava ženski osmeh

Bojan Perić: Glumac koga razoružava ženski osmeh

Autor: | 26/05/2012

0

Glumac Bojan Perić iza sebe ima dve uloge u inostranim filmovima “Lokout” i “Gavran”, u kojem igra uz slavnog holivudskog umetnika Džona Kjuzaka, ali je popularnost u Srbiji stekao tek kada je obukao uniformu i kao kadet Stošić postao deo glumačke ekipe serije “Vojna akademija”. S prvim epizodama priče o mladim ljudima koji su za životni poziv odabrali da služe svojoj zemlji, Bojan je postao svestan koliko su seriju zavoleli gledaoci, jer više ne može da prođe ulicom a da neko prstom ne uperi u njega i izgovori: “Eno ga, Stošić”. Svoj uspeh planira da iskoristi za dobijanje novih uloga.
Bojan važi za velikog emotivca koji ne skriva ono što mu leži na srcu. Uvek nasmejan, oko sebi širi pozitivnu energiju. U razgovoru je otvoren za sve teme, osim za onu koja se tiče njegovog ljubavnog života. Taj deo ne želi da deli sa javnošću.
Ljubav prema glumi dvadesetšestogodišnjak otkrio je u srednjoškolskim danima. U internacionalnoj školi koju je pohađao u Solunu, gde je sa roditeljima živeo jedanaest godina, bio je član sekcije za retoriku, oratorstvo i debate. Pošto je pred jedno takmičenje u Atini, u predstavi koju je interpretirala njegova škola, nedostajao još jedan glumac, profesorka ga je zamolila da im se pridruži. Taj događaj promenio je njegove želje i Bojan je odlučio da svoj život posveti glumi.Vratio se u Beograd, iz drugog pokušaja je upisao Akademiju umetnosti, gde je diplomirao u klasi profesora Nebojše Dugalića zajedno sa koleginicom iz serije Tijanom Pečenčić.
- Otkako je počela da se prikazuje serija “Vojna akademija”, u mojoj glavi se ništa nije promenilo, radim sve što sam radio i prethodnih dvadeset šest godina, družim se sa istim ljudima, izlazim na ista mesta gde sam i ranije. Jedina promena je ta što me ljudi prepoznaju, hoće da se slikaju ili žele autogram - kaže za magazin “Hello!” Bojan.
Postoji li negativnastrana popularnosti?
- Za sada mi se nije desilo ništa što je preterano vulgarno. Dešavalo mi se da mi bude neprijatno, ali to je uglavnom povezano sa reakcijom mlađeg dela ženske publike. Bude tu cike i vriske, ali, na svu sreću, ništa neprijatno.
Da li vam je nešto ostalo od vojnih navika?
- Na moju veliku žalost, ništa. Brijem se i šišam samo kad moram, ležem kad moji drugari sa „Vojne akademije“ ustaju i kasnim maltene gde god da krenem. Valjda će se snimati druga sezona serije, pa da obnovim gradivo iz “opšte društvene discipline”.
Nedavno su bile premijere dva inostrana filma u kojima glumite, “Lokaut”, čiji je producent Lik Beson, i “Gavran”, u kojem igrate pored Džona Kjuzaka? Kako je došlo do tih angažmana?
- Pošto su oba filma manjim ili većim delom snimana u Srbiji, kasting je organizovala naša agencija. Sticajem okolnosti, desilo se da sam oba puta išao na kasting uloge za koje je predviđen dan snimanja, a na kraju dobijao sam posao od četiri, pet dana snimanja. Sigurno je i činjenica da pričam engleski bez akcenta, jer sam se školovao na tom jeziku, značajano doprinela da budem angažovan u oba projekta.
Verujete li da će vam te uloge otvoriti vrata Holivuda?
- Ne sanjam holivudsku karijeru. Svestan sam da u Holivudu postoji najmanje još deset hiljada Bojana Perića, i da je potrebno da se složi mnogo kockica da bi se tamo uspelo. Meni su te koprodukcije više podstrek da istrajem u borbi na našem glumačkom nebu. 

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti