Nebojša Milovanović: Uloga oca kao najveći dar

Nebojša Milovanović: Uloga oca kao najveći dar

Autor: | 02/06/2012

0

Glumac Nebojša Milovanović nedavno je zaigrao svoju ulogu života. Dugo je čekao da se ostvari kao otac, a to mu se prošle nedelje i ostvarilo. Njegova supruga Tijana na svet je donela devojčicu, koja je unela radost u njihov dom. Tridesetsedmogodišnji umetnik koji je, otkako je saznao da će se njegova porodica uvećati za još jednog člana, dobio još veći stimulans da se bori kako bi obezbedio što bolji život svom detetu, sa osmehom na licu govori o očinstvu za koje kaže da mu se dogodilo u najboljem trenutku.
- Roditeljstvo je čudo koje je smišljeno da bi promenilo čoveka nabolje. Od trenutka kada postanu roditelji, ljudi dobiju energiju da rade više stvari nego ranije. Meni je još rano da govorim, ali poznavajući sebe, jedna od stvari za koju sam siguran je da nisam lenja osoba - počinje Nebojša razgovor za magazin „Hello!“.
Glumac je s nestrpljenjem očekivao vesti iz porodilišta, a kada je saznao da je postao otac, najsrećniji događaj u životu proslavio je na intimnoj zabavi koju je priredio.
- Kao i svaki drugi radostan događaj i ovaj sam proslavio u društvu najbližih prijatelja, kumova i ponekog muzičara. Veselo, ali sa merom, jer ipak je ostatak porodice u tom trenutku bio u bolnici.
Umetnik koji je ostvario veliki broj rola, kako na filmu tako i u pozorištu, sve do supruginog porođaja nije želeo da sazna kog pola je njegovo prvo dete. Kaže da nije hteo da sebi uskrati još jednu od radosti. U toj odluci podržala ga je i životna izabranica sa kojom se o svemu dogovara. Ni imena nije smišljao jer smatra da je ime "znak" i da je najbolje odabrati ga posle nekog vremena provedenog sa bebom.
Glumac koji je pre nekoliko meseci izgovorio sudbonosno „da“ smatra da je zajednica muškarca i žene deljenje u čemu čovek treba najviše da uživa i da u braku reč "navika" ne bi trebalo upotrebljavati. Jedan od najistaknutijih članova Jugoslovenskog dramskog pozorišta s lakoćom uklapa poslovne i privatne obaveze. Dobro se organizovao i nijedan segment njegovog života ne trpi zbog velikog broja predstava u kojima igra.
- Karijera i privatnost čine jedan život. Najveća umetnost je u tome da se pronađe sklad između posla i privatnog života - kaže glumac koji će ponovo obući vojničku uniformu, jer je izvesno snimanje nastavka serije „Voja akademija“ u kojoj se pojavljuje kao kapetan Kašanin.
- Serija „Vojna akademija“ čestit je i kvalitetan projekat koji nije rađen s ciljem da obori rekord gledanosti podilaženjem najnižim ukusima. Uspela je da postane serija rekordne gledanosti i da promoviše mlade ljude koji mogu biti uzor širokom spektru generacija. Prijao mi je rad sa mladim glumcima, jer oni su daroviti i odabrani su od mnogih. Kada je neko darovit, biće pametan i da čuje savet svakog kolege koga ceni, pa makar on bio i stariji.
Tokom snimanja serije glumac koji je osvojio simpatije gledalaca u filmovima „Lajanje na zvezde“ i „Bure baruta“ prisetio se i vojničkih dana, a mnoge dogodovštine prepričavao je kolegama.
- Rado se sećam vojničkih dana, a kada sam bio u kostimu kapetana Kašanina, bilo je prilike da iskoristim autoritet starešine i ispričam anegdote iz tog perioda nekome ko će to slušati bez pogovora i prigovora da je svaka priča iz vojske dosadna - kaže glumac koji je svojim učestvovanjem u seriji doprineo da se na najbolji način prikaže vojnički poziv, u čemu je ekipa uspela, jer sve je veći broj kandidata za upis na Vojnu akademiju.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić

Najnovije vesti