Pola sata sa... Lepa Brena

Pola sata sa... Lepa Brena

Autor: | 12/07/2012

0

Poznata po mladalačkom duhu i pozitivnoj energiji Lepa Brena osim blistave muzičke karijere koju godinama gradi, kako odličnim vokalnim sposobnostima tako i zanimljivim, inovativnim scenskim imidžom, ostvarena je i srećna i na privatnom planu. Uživa u skladnom braku sa Slobodanom - Bobom Živojinovićem i svojom decom, uvek ističući da je vreme provedeno sa porodicom čini najsrećnijom. Velika folk zvezda nedavno je sinu Stefanu, koji je napunio dvadeset godina, upriličila rođendansko slavlje, a pre toga se vratila sa velike turneje po Sjedinjenim Američkim Državama. Sada s nestrpljenjem očekuje dan kada će prirediti koncert na temišvarskom stadionu Dan Patišanu, na mestu gde je pre dvadeset osam godina imala spektakularni nastup, pred šezdeset hiljada ljudi.
Za magazin Hello! uspešna poslovna žena govori o sebi, svojim najmilijima i planovima za odmor.
Da li pripremate spektakl na koncertu u Temišvaru?
- Ne mogu da otkrivam detalje, jer nešto treba da bude i iznenađenje. Svakako obećavam dobru zabavu na koncertu.
Kako dočekujete lepo vreme?
- Volim lepo i sunčano vreme, jer mi se probudi neka nova enegija. Poletnija sam, uživam u sezonskom voću i povrću. Proleće mi je važno jer su mi se deca rodila u proleće, tada slavimo rođendane.
Kada vas raduje, a kada pomalo umori neko putovanje?
- Putovanje ne može da me umori, jedino se umorim ako kasni let i ako je loše vreme. Meni je svako putovanje prilika da se regenerišem, opustim, vidim ne-što novo. Volim putovanja i uvek se lepo provedem.
Boravak u kojoj zemlji je ostavio pose-ban utisak na vas i zbog čega?
- Veoma su mi se dopali Afrikanci koje sam upoznala snimajući film Hajde da se volimo 3. Boravili smo u Najrobiju, sećam se da su bili očarani što mi je kosa već bela, iako sam tada imala samo trideset godina. Ostala sam zatečena njihovim duhom, budući da su ti krajevi veoma siromašni. Dopali su mi se i Filipinci, čiju sam kulturu upoznala na jednom putovanju. Veoma su spontani, opušteni, veseli.
Koju pesmu volite posebno da pevate, možda neku koja nosi simboliku vezanu za vaš život?
- Svakako da je to pesma Ja nemam drugi dom, koju sam posvetila sinu Stefanu. Uvek se rasplačem kada je pevam u njegovom prisustvu.
Šta vas najviše usrećuje?
- Najviše me raduju trenuci koje provodim u krugu porodice i prijatelja. Svakako tu su i moji nastupi, i ovacije koje doživim pred više od dvadeset hiljada ljudi. To su momenti koje treba doživeti.
Poželite li nekada da ste anonimni?
- Prestala sam to da želim jer sam svesna da je nemoguće. Anonimna sam još ponegde na putovanjima, kada me ljudi ne prepoznaju,ali uvek se nađe neko kome ne mogu da promaknem jer, istini za volju, visoka sam skoro dva metra. Nije mi nikakav problem da nekome dam autogram, popričam sa ljudima koji me nešto pitaju. S druge strane, imam problem kada me neko fotografiše dok ručam ili večeram na javnom mestu. To je nekulturno.
Gde odlazite kada želite da se potpuno opustite i rasteretite?
- Pre nekoliko godina otkrila sam odmor s drugaricama koji nisam praktikovala još od devojačkih dana. Krstarenje, brodić, nas pet, šest prijateljica, ugašeni mobilni telefoni, odmor je iz snova.
Planirate li neki odmor tokom leta?
- Negde ću sigurno otputovati, ali još imam poslovnih obaveza, tako da za sada nemam konkretan plan.
U kakvoj su sada fazi vaša deca, šta ih najviše zanima?
- Filip je završio univerzitet Rajsu Hjustonu, odsek psihologija i menadžment, deo je mog tima, a ima i svoje projekte. Stefan od jeseni kreće na fakultet, a Viktor se još traži. Interesovanja mu se smenjuju na mesečnom nivou, ali srećna sam što smo Boba i ja kod sve trojice uspeli da probudimo volju da uče i usavršavaju se, jer bez toga nema uspeha.
Kako ste se proveli na turneji po američkim gradovima?
- U Ameriku često odlazim privatno, ali tamo nisam pevala od 2000. Ovo je bila prilika da se tamošnja publika proveseli uz moju muziku, da se podsetimo starih hitova i otpevamo neke nove. Našim ljudima koji žive tamo nedostaje naš jezik, a nekim generacijama je muzika s ovih prostora jedini kontakt sa domovinom, i drago mi je ako su im moje pesme makar malo odagnale nostalgiju.
U kojim životnim situacijama ste oštri, a u kojima blagi?
- Oštra sam kada proključam, jer tada ključam na dvesta stepeni. Tada je bolje da me se klone. Kakva sam u drugim situacijama, to neka drugi kažu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još