Aleksandra Doknić: Nenadano do titule mis

Aleksandra Doknić: Nenadano do titule mis

Autor: | 08/11/2012

0

Posle nekoliko nedelja spekulacija u vezi sa bračnim statusom misice Nikoline Bojić, koja je zbog prevelikog tereta koji uloga najlepše Srpkinje nosi odustala od titule, kruna je dodeljena prvoj pratilji Aleksandri Doknić.
Spletom čudnih okolnosti, kao u španskoj seriji, osamnaestogodišnjoj Aleksandri pripalo je laskavo priznanje mis Srbije. Učenica gimnazije u Požarevcu spremna je na sve izazove koje podrazumeva titula najlepše i želi da se što bolje pripremi za izbor "Mis sveta" koji će se sledeće godine održati na egzotičnom Baliju.
Simpatična Aleksandra trenirala je odbojku i oprobala se u latinoameričkim plesovima, a u slobodno vreme voli da crta portrete grafitnom olovkom. Nasmejana srednjoškolka bila je veoma zadovoljna i mestom prve pratilje koje je prvobitno osvojila.
- Bila sam presrećna mestom prve pratilje, ali posle Nikolininog odustajanja okolnosti su se promenile. Mediji su me odmah krunisali kao novu pobednicu, mada ja, zaista, nisam poverovala u to i nisam bila sigurna sve do zvanične potvrde kompanije „Miss Yu“. Kada sam i zvanično proglašena za mis, raščistila sam sa sobom i uverila sebe da ja to mogu. Sada sam mirna i spremna na sve obaveze koje najlepša Srpkinja mora da ispuni.
Tokom priprema za izbor Aleksandra je imala priliku da dobro upozna bivšu mis Nikolinu Bojić i veoma je iznenađena ishodom.
- Iznenadili su me natpisi u novinama o njenoj udaji i pojavljivanje spornih fotografija. Nikolina je na pripremama bila potpuno spremna devojka i svima nam je davala savete, odustajanje od krune je njen lični stav, ona je zrela osoba i sigurno da je dobro razmislila pre te odluke.
U rodnom Požarevcu Aleksandrina porodica priredila je slavlje povodom osvajanja lente prve pratilje, a novu titulu, iako su veoma ponosni njome, nisu stigli da proslave.
- Ovo je neponovljivi i nesvakidašnji uspeh na koji su i moji sugrađani i porodica veoma ponosni. Zbog obaveza nismo proslavili, ali se nadam da ćemo uskoro imati priliku.
Na izbor za najlepšu Aleksandra Doknić prijavila se preko društvenih mreža. Osim ove titule, izabrana je i za mis interneta, na kome su glasali posetioci sajtova, i to je bila njena ulaznica na izbor i plasman u prvih deset.
- Obradovalo me je što su ljudi glasali za mene, a bez podrške porodice, posebno starije sestre, i razumevanja mojih profesora nikada ne bih uspela. Osim lepote neophodno je da misica bude obrazovana, odgovorna, rečita, profesionalna i da poseduje opštu kulturu.
Važna stavka koje se odnosi na obaveze misice je saradnja sa medijima.
- Spremna sam da učim i posvećeno pristupim svemu, i u narednih godinu dana, koliko ću zvanično biti najlepša, maksimalno ću se potruditi - rekla je uz osmeh Aleksandra za magazin "Hello!".
Pripreme za izbor "Mis sveta" uveliko su počele.
- Tim kompanije„Miss Yu“ osmislio je kompletan program mog predstavljanja. Sigurna sam da je suština ženske lepote u jednostavnosti.
Iako je tek pre nekoliko meseci postala punoletna, Aleksandra zrelo razmišlja i ima jasno definisane ambicije i viziju svoje budućnosti.
- Uživam u tituli koju sam zasluženo osvojila. Mnogo volim kada sam na pisti, manekenstvo kao zanimanje me veoma privlači, ali to je samo moj hobi. Želim da se obrazujem, upišem fakultet i postanem klinički psiholog - na kraju za magazin "Hello!" kaže mis Srbije.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti