Vesna de Vinča: Nepresušna pokretačka energija

Vesna de Vinča: Nepresušna pokretačka energija

Autor: | 24/11/2012

0

Energična televizijska novinarka Vesna de Vinča, vlasnica kompanije „Miss Yu“, ponovo je demonstrirala svoju kreativnost. Život poput sna koji predsednica organizacije “Mis Srbije” živi na svom „plovećem“ domu, brodu na ušću dve reka, nedavno je obogatila novim idejama. Izgled enterijera broda potpuno je promenila zajedno sa poznatim beogradskim arhitektom.
- Moj brod nije samo moj, već je tu beogradski „Eko centar“ i još nekoliko nevladinih organizacija umreženih ekologijom. Ja sam samo podstanar na gornjoj palubi, ali i svojevrsni spiritus movens - duhovito započinje razgovor za magazin „Hello!“ Vesna koja je odlučila da od svog doma napravi „eko galeriju“.
- Sa „eko timom“ četiri puta godišnje predstavljam nekog novog slikara, ovoga puta to je Nikola Žigon, jednog skulptora, sada je to Katarina Pavlović, i jedan „eko-dizajn san“. Ovaj novi dizajn enterijera broda zajedno sa mnom osmislio je arhitekta Vlada Lovrić, predsednik „Ulupudusa“. Eko-galeriju otvorili smo koncertom i zabavom "u belom“, kada je na brodu bilo šeststo gostiju, među kojima je bilo arhitekata, dizajnera i poznatih ličnosti. Naravno, u svemu su mi pomagali moji prijatelji i saradnici: Nebojša Pilipović Pilo i Bata Spasojević - kaže šarmantna dama koja se potom osvrće na epilog spora koji je njena kompanija imala sa nekadašnjom misicom Nikolinom Bojić.
- Nažalost, Nikolina i njen advokat nisu želeli sporazumni raskid ugovora. Da podsetim, bili smo benevolentni u sličnoj situaciji, kada je bivša misica Dina Džanković „abdicirala“ jer se udala za košarkaša Mirsada Jahovića, istina posle izbora „Mis sveta“, kada nas je predstavljala. Tada smo se sa njom sporazumeli da ništa ne plati iako je udajom prekršila odredbe ugovora. U Nikolininom slučaju naša advokatska kancelarija je posle mesec dana čekanja na sporazum tužila Nikolinu za odštetu. Meni je Nikolina simpatična, kao i njen izabranik, teniser Frenk Dančević, ali svetska pravila moraju da se poštuju. Ovo je prvi put za sedamnaest godina, koliko produciram ovaj izbor, da odlučim da rešenje potražim na sudu. Takođe sam ovlastila advokata kompanije da podigne tužbu protiv svakoga ko javno izgovori klevetu i laž protiv nas - revoltirano kaže Vesna, koja ističe da je boli nepravda. O novoj misici, Aleksandri Doknić, kaže:
- Ima tek osamnaest godina, Aleksandra je odgovorno prihvatila svoju ulogu. Pripreme za svetsko takmičenje, koje će se održati iduće godine na Baliju, započeli smo njenim modnim angažmanima. Briljirala je na „Beogradskoj nedelji mode“, koju organizuje naša partnerska modna agencija „Klik“. Upisala je školu engleskog jezika, gde će usavršiti svoje znanje. Ambasada Indonezije priprema specijalnu večeru Aleksandri u čast, to će biti njena prva diplomatska svečanost. Supruga ambasadora Indonezije Ijaha Samson je bivša misica i naručila je posebnu kreaciju za Aleksandru, a to će biti stilizovana nacionalna nošnja Indonezije jer će se sve zemlje na takmičenju na Baliju predstavljati i u njihovoj tradicionalnoj odeći. Radujem se što ću i ja tamo putovati da bih podržala Aleksandru. Što se tiče nepravdi i kleveta koje su se u poslednje vreme mogle čuti u javnosti, verovatno da bi neka osoba sa manje snage od mene bila ogorčena zbog svega, možda bi se čak i razbolela. Opasne su to stvari, ukoliko se ne posmatraju sa određene distance. Ja sam, međutim, sve stabilnija i sve snažnija i spremam se za nove životne skokove - kaže Vesna koja snagu pronalazi u specifičnom načinu života.
- Gladujem, meditiram, koristim akupunkturu, pijem čajeve iz Amazonije, vodim sasvim neporočan život. Zato nisam podložna bolestima, u kući nemam ni aspirin. Znam da zdravlje definitivno nije odsustvo bolesti, već stanje svesti. Kada čovek pronađe smisao života, u njemu se „preslože“ energije i stvori frekvencija, što je odnedavno naučno dokazano. Tačnije, usklade se energije i posle toga se ta usklađenost potvrđuje svaki dan, kako se smisao realizuje. Tako nastaje kontinuirana moć zdravlja - završava poznata novinarka.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti