Dragan Nikolić: U vili kralja Milana Obrenovića u Jugovu snima tv film "Albatros"

Dragan Nikolić: U vili kralja Milana Obrenovića u Jugovu snima tv film "Albatros"

Autor: | 24/04/2011

0

Bard srpskog glumišta Dragan Nikolić odnedavno snima televizijsku dramu „Albatros“, prema tekstu dramskog pisca Bratislava Petkovića, koja nas odvodi u vreme vladavine kralja Milana Obrenovića i Branislava Nušića. Našem velikom umetniku pripala je uloga ministra Gligorija - Gige Geršića, a ovaj televizijski film režira mladi filmadžija Filip Čolović.
- Imam utisak da se ponovo uspostavlja dramski program na „Radio-televiziji Srebije“, što posle dugo godina, da ne kažemo decenija smatram vrlo dobrim potezom. To je nešto odlično. Možda je baš „Albatros“ početak svega toga i drago mi je što učestvujem, kao što sam mnogo puta do sada učestvovao na počecima, naročito televizijskim - objasnio je Nikolić za jedan dnevni list i dodao da mu nije žao što ne igra u ovom komadu kralja Milana.
- Ja u ovim godinama to ne mogu, ali bih voleo da sam tumačio kralja Milana Obrenovića kada sam bio mlađi. Mislim da je on bio fantastična ličnost, pre svega jer je abdicirao kada je bio najsnažniji i politički najjači. Bio je hedonista, čak se pominje i u filmu „Mulen Ruž“, a mislim da ima veze i sa filmom „Princ i igračica“, u kojem je glumio Lorens Olivije. Smatram da je na neki način i to priča o Milanu Obrenoviću.
Osim ovog legendarnog glumca, u filmu „Albatros“ glume i njegove mlađe kolege Bojan Žirović, Milan Vranešević, Ljubomir Bandović i Andrej Šepetkovski. Čitava ekipa će največi deo filma snimati u vili kralja Milana u Jugovu, nedaleko od Smedereva. Oni su počeli sa radom pre desetak dana, a uskoro će snimanje privesti kraju, a premijera „Albatrosa“ na javnom servisu se očekuje na jesen ove godine.
- Nisam prvi put u Jugovu. U ovom letnjikovcu sam radio mnogo filmova i serija, tako da ovaj prostor poznajem kao svoju kuću - kaže Dragan koji u poslednje vreme sve češće igra u serijama i filmovima koji opisuju neke ranije epohe.
- Mislim da je i vreme. I pisac Bratislav Petković rekao mi je da ministar Geršić ima sedamdeset godina. Dobro, ja nemam toliko, ali mogu to da odglumim - tvrdi čuveni umetnik koga ćemo uskoro gledati i u nastavku serije „Sva ta ravnica“, gde tumači ulogu Milana Jagodića.
- Stari Jagodić je u staračkom domu. To je scenarističko-rediteljska ideja, tako da ću ja verovatno snimati u nekim kolicima, ali ne smem da vam otkrijem u čemu je tajna nastavka - otkrio je nedavno Nikolić.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: „RTS“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin