„Igra istine“: Porodična melodrama sa elementima trilera

„Igra istine“: Porodična melodrama sa elementima trilera

Autor: | 27/05/2011

0

Serija „Igra istine“ koja sažima elemente trilera i porodične melodrame, za koju režiju potpisuju Vladimir Tagić i Dejan Zečević, scenario Đorđe Milosavljević, uskoro počinje da se emituje na jednoj nacionalnoj televiziji. Više nego interesantna priča, koja govori o sedmoro gimnazijalaca koji idu da proslave kraj školske godine na jednom splavu na Savi, okupila je odličnu glumačku ekipu. Pruducent i glavni muški lik u ovom zanimljivom ostvarenju Saša Joksimović otkriva šta se krije iza misterioznog naziva „Igra istine“.
- Dugo smo razmišljali kako da nazovemo seriju. U jednom trenutku scenarista Đorđe Milosavljević došao je do zaključka koji je ukazivao na ovaj naziv. Jednoglasno smo ga svi prihvatili. Gledajući seriju, koja obiluje istinama, neistinama, mistikom i još mnogo čime, publika će moći da shvati zašto se baš tako zove - kaže Saša Joksimović i napominje da će se, pošto je reč o realnim dešavanjima, mnogi prepoznati u nekim delovima ove drame.
- To je priča koja je svakome mogla da se dogodi. Kada smo razgovarali o likovima, svako od nas je imao nekoga iz bliže okoline kome se desila neka priča iz serije. Moj brat Željko Joksimović radi celokupnu muziku, a uskoro završava i muziku za špicu. Svi jedva čekamo finalni proizvod - istakao je Saša i napomenuo da ga, bez obzira na manjak iskustva, ovaj megalomanski projekat nimalo nije uplašio. Bio je samouveren i takav je ostao do kraja.
Serija govori o mladim, inteligentnim i ambicioznim ljudima iz dobrostojećih porodica, koji mnogo očekuju od života. Međutim, ishod jedne tinejdžerske igre pokazaće se fatalnim.
Priča se nastavlja deset godina kasnije. Nekad bliski prijatelji su se tokom protekle decenije retko viđali, uglavnom izbegavajući jedni druge. Drugim rečima, ova grupa mladih ljudi može da bude bilo ko iz naše svakodnevice - na pragu tridesetih, ne više mladi, ali još nezreli ljudi. Kroz flešbekove i uspomene, „Igra istine“ otkriće svu komplikovanost međuljudskih odnosa, opterećenih željom za dokazivanjem, novcem i uspehom. Jedna od glavnih ženskih uloga pripala je glumicama Ani Franić, Neveni Ljubić i Nini Janković.
- Uloga tinejdžerke Ane koju glumim potpuno je drugačija od Valerije koju sam igrala u filmu „Montevideo, Bog te video“. Valerija je bila starija zavodnica, a Ana je fina mlada devojka sa ortacima sa kojima voli da se druži. Moj lik je pozitivan i meni je prikladniji. Mnogo mi se dopao sinopsis koji su mi poslali i triler kao žanr, tako da sam ulogu rado prihvatila. Uživala sam radeći sa odličnom ekipom glumaca, a najviše od svih su mi se dopali Ana Franić i Nikola Rakočević - rekla je Nina Janković.
- Za mene je bio pravi izazov da se oprobam u žanru trilera. U seriji glumim devojku Emu, koja je deo sedmorke kojoj se desilo nešto strašno. Upravo će Ema pokrenuti razrešenje agonije. Do sada smo snimali samo na obali Save i sećam se da je bilo veoma hladno - izjavila je Ana Franić i napomenula da je prezadovoljna saradnjom sa Sašom Joksimovićem i Nevenom Ljubić, glumcima i producentima ovog trilera.
- Ova serija je nešto potpuno drugačije od svega što se do sada emitovalo na našim ekranima. Ja igram bankarku Sandru, koja se potpuno razlikuje od mene privatno. Opasna je i ambiciozna ličnost, u nekim segmentima materijalista. Bilo je interesantno glumiti lik koji je drugačiji od mene. Na snimanju serije svi smo se lepo slagali, a iz moje saradnje sa Sašom Joksimović nastalo je jedno lepo prijateljstvo - rekla je Nevena Ljubić.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin