Suzana Mančić: Veče koje se pamti celog života

Suzana Mančić: Veče koje se pamti celog života

Autor: | 27/06/2011

0

Raskošni dom voditeljke i pevačice Suzane Mančić nekoliko časova pred matursko veče njene starije kćerke Teodore odisalo je svečanom atmosferom. Vesela domaćica, poznata „Bingo“ dama, ekipu magazina „Hello!“ dočekala je sa velikim osmehom na licu i predložila da se osvežimo dok Teodora ne privede kraju pripreme za jednu od najznačajnijih i najlepših večeri u životu. Suzana je bila veoma raspoložena, a tremu i nestrpljenje je ublaživala pevušeći i šetajući po kući. Društvo joj je pravila njena najbolja drugarica iz Gimnazije, sa kojom se druži nekoliko decenija, kao i nekoliko Teodorinih prijatelja. Nedugo potom, u mini haljini tirkizne boje, raskošne valovite kose, pojavila se dugonoga devojka koja je svojim izgledom oduševila sve prisutne. Da bi nazdravila tom svečanom trenutku, ponosna majka otvorila je šampanjac.
- Pred Teodorino matursko veče i ja sam imala specijalne pripreme. Posebno za tu priliku kupila sam šampanjac „Moet“. Poželela sam da ga poslužim u čašama, koje mi je kupio brat od tetke kada sam se ja udavala. On već dvadeset godina živi u Njujorku. Sve do ove prilike čuvala sam ih u vitrini i rekla sam sebi da je sad prilika da ih upotrebim - rekla je vidno uzbuđena Suzana Mančić i otvorila penušavi napitak. Pošto su svi nazdravili, zgodna plavuša se prisetila svoje maturske proslave, uz konstataciju da je jedina sličnost između njene i mature njene kćerke u euforičnom, dobrom raspoloženju.
- Kao i moja kćerka i ja sam bila uzbuđena pred odlazak na maturski bal koji je bio organizovan u hotelu „Metropol“. Te večeri ponela sam skromnu toaletu koju sam sašila kod mamine krojačice. Za razliku od mene moja Teodora je već dva meseca unapred kupila „Dolce & Gabbanna“ haljinu, cipele iste marke, kao i komad nakita „Andrejević“. Moja kćerka i njeno društvo već uveliko praktikuju večernje izlaske, a mojoj generaciji je matursko veče bio prvi ozbiljniji izlazak u grad. Ostali smo celu noć napolju, a kad je svanulo, pošto smo ogladneli, otišli smo do aerodroma jer je to bilo jedino mesto u Beogradu gde si mogao da doručkuješ - sa osmehom priča zavodljiva voditeljka koja je pre izlaska iz kuće pomogla kćerki oko frizure. Čim su završili sa doterivanjem, izašle su napolje gde je zgodnu maturantkinju i njenu drugaricu čekao „mercedes" kojim su otišle u hotel „Hajat“, gde je bila upriličena maturska zabava.
Sutradan plavokosa voditeljka i njena kćerka su sa magazinom "Hello!" podelile utiske:
- Bilo je veoma svečana atmosfera. Odlično sam se provela. Muzika je bila odlična, svirali su se strani i domaći hitovi - istakla je ljupka osamnaestogodišnjakinja.
- Ja sam se te večeri spremila i u poslednjem momentu odustala od namere da Teodoru ispratim do „Hajata“. Setila sam se da ni mene moji roditelji nisu pratili. Shvatila sam da je ona odrasla i da je to njen trenutak. Vratila sam se kući, slušala muziku i gledala televiziju. U tom trenutku u meni se pokrenula bujica osećanja - rekla je Suzana i dodala da je strahovala i nije spavala dok joj se kćerka nije vratila kući.
- Iskrena da budem, strahovala sam jer znam šta se sve dešava na proslavama mature i kada mladi popiju. Oko dva ujutru poslala sam joj SMS s pitanjem kako se provodi, i ona mi je odgovorila da je sve u redu. Imam puno poverenje u svoju decu. Pričamo o svemu. Nisam preterano stroga majka, ali umem da podignem glas kada treba. Kćerke mi se poveravaju, usmeravam ih savetima. Teodora se uskoro upisuje na univerzitet „Singidunum“, na smer za medije i komunikaciju, a planira i da izda svoj prvi muzički album. Dan posle Teodorine mature, mlađoj kćerki, koja je završila prvi razred gimnazije, bio je rođendan. Poklonila sam joj dijamantski prsten. Bila je van sebe od sreće - sa osmehom je završila Suzana koja letovanje, kao i poslednjih godina, planira da provede u „njenoj“ Grčkoj.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin