Rada Đurić: Krah dugogodišnjeg braka

Rada Đurić: Krah dugogodišnjeg braka

Autor: | 30/01/2012

0

Novinarku i voditeljku emisije „Beogradska hronika“, koja je među najgledanijim emisijama „Radio-televizije Srbije“, većina doživljava kao  ženu punu emocija i empatije. Uvek vedra, optimističnogpogleda na svet, uprkos problemima društva kojima se bavi u emisiji, prolazi kroz period koji bi se mogao nazvati težim u njenom životu. Pre izvesnog vremena, Rada se razvela od supruga Gorana Đurića, koji je zaposlen u kombinatu “Kolubara” u Lazarevcu.
Poznata kao neko ko ne voli da otkriva detalje iz privatnog života, harizmatična Lazarevčanka je za magazin „Hello!“ rekla da će i ovog puta ostati dosledna svojim stavovima.
- Nikada privatni život nisam želela da otkrivam previše u javnosti, i ostajem pri tome - bilo je sve što je kazala četrdesetšestogodišnja novinarka, poznata po iskrenosti i energičnosti.
Rođena je u Lajkovcu, ali se u njenom ranom detinjstvu porodica preselila u Lazarevac, koji je i danas njena životna baza. Tu je sa sugrađaninom Goranom zasnovala porodicu, i nekadašnji bračni par ima dvoje dece. Kćerka Vera je devetnaestogodišnjakinja, dok je sin Despot mlađi šest godina. Prijatelji i kolege Đurićeve kažu da su upravo njena deca, koja su u „nežnim godinama puberteta“, razlog za njenu brigu zbog kraha braka, jer ne želi da ih bilo kako povredi njen rastanak od njihovog oca.
- Gorana sam poznavala ceo život, kao srednjoškolci bili smo veoma dobri drugovi, a onda se spontano među nama rodila ljubav. Brak je čudna institucija, a moj dragi i ja smo u osnovi dobri drugovi. Pre svega smatram da je temelj svega sporazumevanje - rekla je jednom prilikom u javnosti  voditeljka. Pre nego što je zasnovala porodicu sa njim, dok je studirala novinarstvo, živela je u Beogradu. Život u velegradu ju je zamorio kada je postala apsolventkinja, te je odlučila da se vrati u Lazarevac, gde i danas živi uprkos poslu koji obavlja u prestonici Srbije. Rada je posebno vezana za tri godine starijeg brata Dragoljuba, koji joj je velika podrška u svemu.
- Nema mnogo životnih lekcija kojima želim da naučim svoju decu, ali se trudim da im otvoreno pokazujem svoju ljubav, da ih mazim i pazim. Sve sam radila prema ličnom osećaju, pa i to da zbog posla nisam želela da se preselim u Beograd. Moja deca žive u lepom kraju, a mali grad je pravo mesto za odrastanje. S obzirom na to da je reč o maloj sredini, svesni su da i nestašluci nisu neprimećeni i da se sve pre ili kasnije sazna. I meni prija Lazarevac jer sam u njemu Rada Đurić komšinica i drugarica iz škole. Ovo je i moja oaza daleko od ludila koje vlada u Beogradu - rekle je simpatično televizijsko lice pre nego što se u njenom životu dogodio razvod od supruga, sa kojim je ostala u dobrim odnosima.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još