Milica Jelić: Planovi za budućnost nakon predaje krune

Milica Jelić: Planovi za budućnost nakon predaje krune

Autor: | 14/07/2011

0

Mis Srbije, Beograđanka Milica Jelić poslednje dane sa krunom na glavi provela je u Grčkoj, na pripremama za ovogodišnji izbor lepotica, koji će biti upriličen 7. jula u Centru "Sava". Tokom boravka na ostrvu Tasos šarmantna Milica je finalistkinje podučavala koreografiji. Posle zvaničnog proglašenja ovogodišnje pobednice takmičenja, očekuje je odlazak u Njujork, gde će otputovati sa vlasnicom i direktorkom kompanije „Miss Yu“ Vesnom de Vinčom.
- Pošto predam krunu, uporedo sa studijama, planiram da se posvetim modelingu, najverovatnije u inostranstvu. Zbog toga ću sa Vesnom uskoro otputovati u „Veliku jabuku“, gde ćemo napraviti poslovni aranžman sa velikim modnim producentom Federikom Pinjatelijem - za magazin „Hello!“ govori Milica, koja je zagonetna kada je reč o njenom emotivnom statusu. Ona je, kao i ceo tim kompanije „Miss Yu“, neizmerno zahvalna Grčkoj, koja je pružila gostoprimstvo finalistkinjama ovogodišnjeg izbora.
- Smatram da je moj najveći uspeh zapravo to što sam postala ambasador lepote naše zemlje i što sam imala tu čast da je prezentujem na pravi način na takmičenju „Miss World“ u Kini. Postigla sam još jedan uspeh, dobila sam četvorogodišnju stipendiju „R & B koledža“. Izuzetan sam student i jako sam zahvalna za stipendiju. Zahvaljujući tituli postala sam i zaštitno lice ,,Božen kosmetiku“. Nadam se da će sledeći u nizu uspeha biti i modni angažman u Njujorku. To će bila moja prva poseta tom gradu i euforično joj se radujem.
Da li vam je brat Milan dao podršku za modeling kojim nameravate da se bavite?
- Prvi savet koji sam dobila od brata bio je da budem i ostanem svoja. Da ne treba da pokušavam da ličim ni na jednu od prethodnih misica ili poznatih modela, već da sama dam svoj pečat svojoj modnoj karijeri. Veoma smo bliski i, moram priznati, krajnje pristrasno, njegova podrška mi najviše znači.
Hoćete li ovog leta imati vremena za godišnji odmor?
- Ovo je verovatno moj poslednji intervju koji dajem kao aktuelna misica. Već sama ta činjenica je pomalo setna. Kada pomislim da će se moj mandat uskoro završiti, deluje mi čudno, ali će mi to doneti nešto više slobodnog vremena i odmor. Putovala sam mnogo, obišla sam razne zemlje, od Kine, Mongolije, Koreje do Pariza i Ciriha. Sretala sam velike ljude, imala sam dodir sa drugačijim kulturama, civilizacijama. Uz sve te aktivnosti i moje fakultetske obaveze nije bilo vremena za odmaranje. Nadam se da ću u avgustu moći da izdvojim desetak dana da sa drugaricama odem na more i zaslužen odmor.
Šta vam je bila razonoda tokom priprema na Tasosu?
- Atmosfera je bila divna, svi smo disali kao jedno. Šalili smo se i družili uz imitacije jedne od finalistkinja, talentovane glumica iz Kosovske Mitrovice. Milica Tomašević pravila je šale na naš račun i prve njene „žrtve“ bili su Saša Plećević - „Doktor Filgud“ i Vesna de Vinča. Zbog tih situacija smejali smo se do suza. Prijala mi je kafa i žensko druženje sa pevačicom Jellenom i mladom doktorantkinjom političkih nauka Sandrom Nešić, koju Vesna devojkama postavlja kao uzor razvoja ličnosti. Finalistkinje sam učila koreografiji. Dr Filgud ih uči pravilnoj ishrani i zdravom načinu života. Jellena, sjajni trener fitnesa, nije samo dobra pevačica već i izuzetan pedagog. Izvrsni tim fotografa doprineo je da se naprave odlični katalozi za dizajnere Batu Spasojevića, Mariju Šabić i Vericu Planić.
Vaši roditelji imaju restoran u Beogradu. Da li ćete se i vi baviti porodičnim poslom?
- Svakako da ću delom učestvovati i podržati porodični posao ma čime se bavila u budućnosti. Ipak, moji roditelju su oduvek nastojali da me podrže u mojim nastojanjima da razvijam sopstvena interesovanja. Važno je imati podršku najbližih, jer tako se lakše istraje u svemo što radimo, ali je važno i da volimo ono što radimo. Ja sam istinski uživala u obavezama koje mi je donela titula mis Srbije. Kroz to iskustvo shvatila sam da moja buduća profesija mora da bude povezana sa putovanjem. Kada predam krunu, znam da neću više biti toliko u centru pažnje, ali ću se truditi da opet kroz buduću profesiju ostanem javna ličnost. U kompaniji „Miss Yu“ nas uče kako da postanemo i ostanemo slavni. Nadam se da ću zahvaljujući budućim radnim angažmanima zadržati popularnost posle predaje krune.
Je li vam smetalo što je medije veoma interesovao vaš emotivni život i što su vas povezivali sa nekim muškarcima?
- Iskreno, takve situacije su mogle da me povrede i rastuže. Trudila sam se da svoju privatnost, porodicu i drage ljude koji me okružuju zaštitim koliko je to moguće. S druge strane, razumem da mediji koriste različite trikove da privuku pažnju čitalaca. To je deo šou-biznisa i Vesna mi je rekla da sa tim moram da se pomirim. Naučila me je duhovitoj mudrosti Mire Trailović: Nek se piše - makar i dobro.
Koliko ste se promenili za godinu dana mandata mis Srbije?
- Život mi se promenio iz korena. To ne primećujem samo ja već i ljudi oko mene. Sazrela sam i postala sigurnija u sebe. Promenilo se to što sam od anonimne devojke, na neki način, postala javna ličnost. Nekada je to opterećenje, jer moram da vodim računa o svakoj izgovorenoj rečenici, oblačenju, hodu, držanju u svakom trenutku, o druženju, pisanju na „Fejsbuku“. Takođe, često se dogodi da popularnost promeni ljude. Ja sam se trudila da ostanem prirodna, društvena, da upoznam dosta ljudi, da prođem sve, ali i da ne zaboravim stare prijatelje koji su uvek bili tu za mene.
Da li vam se na pripremama na Tasosu desilo neko zanimljivo iskustvo?
- Gotovo najlepša stvar mi se desila na kraju: postala sam moderna srpska Mona Liza tako što je fotograf Nikola Miljković napravio izuzetnu sliku. Na njoj sam ja sa krunom i gledam u posmatrača, ma gde se on nalazio. Ta fotografija je noseća slika ovogodišnjeg izbora, koji je posvećen idealu ženske lepote kroz vekove i civilizacije.
Kako planirate da proslavite vaš dvadeset prvi rođendan u avgustu?
- Nadam se da ću uspeti da uklopim da preko dana budem sa porodicom, a da uveče rođendan obeležim sa najbližim prijateljima, bez kojih nijedan moj rođendan godinama već ne može da prođe. Volela bih da proslavu rođendana uveče organizujem na reci i nadam se da će me poslužiti lepo vreme. Sastavni deo rođendana su iznenađenja, unapred im se radujem i iščekujem ih sa uzbuđenjem.

Piše: Nadežda Jokić


Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još