Kosta Perović: Zavetovanje na večnu ljubav

Kosta Perović: Zavetovanje na večnu ljubav

Autor: | 01/08/2011

0

U jeku priprema za „Evropsko prvenstvo“ u košarci, koje počinje početkom septembra u Litvaniji, centar naše reprezentacije Kosta Perović stao je na „ludi kamen“. Gorostas pod obručima, kako ga mnogi nazivaju, pred oltar je odveo dugogodišnju devojku Jelenu. Jedno drugom sudbonosno „da“ mladenci su izgovorili u crkvi svetog Arhangela Gavrila u neposrednoj blizini stadiona „Partizan“. Nikoga nije iznenadilo to što je košarkaš upravo ovo mesto izabrao da se svojoj izabranici zakune na vernost, pošto je poznato da je Kosti „crno-beli“ dres, koji je nosio nekoliko sezona, oduvek bio u srcu. Svečanom činu venčanja prisustvovalo je blizu dve stotine zvanica, a od košarkaša svom kolegi i prijatelju na najsrećnijem danu čestitali su Miroslav Raduljica sa devojkom Zoranom i Marko Marinović. Ostali sportisti nisu mogli da prisustvuju ovoj svečanosti, jer se nalaze na pripremama u Nemačkoj. Tu je bio i frontmen grupe „MVP“ Bane Lalić sa svojom izabranicom, kao i sportski menadžer Vlada Dragutinović. Kosta nije imao vremena da previše uživa u slavljeničkoj atmosferi, jer se dva dana posle venčanja pridružio ekipi u Nemačkoj.
Do crkve gde su ih čekali svatovi mladenci su se dovezli svojim kabrioletom. Mlada je blistala u prelepoj beloj venčanici, dok se mladoženja opredelio za sivo odelo koje je, budući da je visok dva metra i sedamnaest centimetara, s teškom mukom pronašao. Košarkaš je za kuma odabrao nekadašnjeg saigrača iz mlađih kategorija koji ga je i krstio Mirka Kovača. Igraču kiparskog „Apoela“ ovo venčanje poslužilo je kao proba za njegovo venčanje koje će se dogoditi 6. avgusta na košarkašim terenima kluba „Crvena zvezda“ na Kalemegdanu. Na licima bračnog para bila je vidljiva trema, a veliko uzbuđenje je vladalo i među njihovim najbližima. Mladoženjin brat Miljan bio je među najveselijima, za njim nije zaostajala ni nevestina sestra bliznakinja Branisalava, koja je uhvatila bidermajer. Duga kolona svatova iz crkve se uputila u restoran vile „Jelena“ gde je slavlje potrajalo do kasnih večernjih časova.
- Teško je kada si reprezentativac, a treba da nađeš vreme da se oženiš. Ipak, to mora da se dogodi. Teško je sve uklopiti, ali to je život - rekao je Kosta.
Upravo zbog sportskih obaveza o svim detaljima svadbene ceremonije pobrinula se Jelena koja će, dok se njen suprug bude pripremao za veliko takmičenje, polako pakovati stvari za selidbu u Barselonu, gde će mu se pridružiti. Na medeni mesec moraće da sačekaju, ali putovanja im ne nedostaju. Pred venčanje boravili su u San Dijegu gde košarkaš ima mnogo prijatelja, jer je svojevremeno nastupao u „NBA“ ligi za tim „Golden Stejt Voriors“.

Piše:Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još