Miloš Vujanić: Uskoro otac po drugi put

Miloš Vujanić: Uskoro otac po drugi put

Autor: | 26/07/2012

0

Nekadašnji reprezentativac Srbije, košarkaš Miloš Vujanić doneo je odluku da prekine svoju uspešnu karijeru. Zbog teške povrede koju je doživeo prošle godine kada je bio nadomak povratka u „Partizan“, kluba sa kojim je osvojio brojne trofeje, dugo je pauzirao, a kada je bio spreman da se vrati na teren stigao mu je poziv Dušana Vujoševića da se priključi njegovom stručnom timu kao pomoćni trener. U novoj funkciji video je veliki izazov i tridesetdvogodišnji Lozničanin odnedavno je pomoćni trener najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.
- Posle povrede koja nije bila bezazlena razmišljao sam šta mi je činiti, da li da nastavim da igram košarku ili da se povučem. U tom trenutku sam dobio poziv Duška Vujoševića da budem njegov pomoćni trener. Ta ponuda je učinila da donesem konačnu odluku i kao igrač se penzionišem. Razmišljao sam u kom pravcu će ići moj život pošto završim sa igranjem i jedino što sam znao bilo je da ću sigurno ostati u košarci. Bolja varijanta od ove nije mogla da mi se dogodi, a boljeg učitelja od Duška Vujoševića nisam mogao da izaberem - kaže Miloš i ističe da će se truditi da napreduje i jednog dana bude uspešan košarkaški trener.
- Sada mi je najbitnije da učim, usavršavam se i napredujem. Nov sam u poslu, a želje su mi da jednoga dana napravim veliku karijeru i kao trener.
Odluka da se priključi „crno-belom“ taboru obradovala je i članove njegove porodice, suprugu Zoranu i četvorogodišnju kćerku Lenu. Miloševa partnerka sa kojom je početkom jula proslavio četiri godine braka je u drugom stanju, a srećna je što će njihovo drugo dete na svet doneti u srpskoj prestonici.
- Deset godina smo u inostranstvu, stalno smo se selili, tražili stanove, prebacivali stvari iz jednog kofera u drugi, menjali vrtiće i toga nam je dosta. Sada smo u Beogradu i svi smo srećni. Posebno smo uzbuđeni što će se naša porodica 10. avgusta uvećati za još jednog člana - s ponosom govori košarkaš.
Miloš je trudnoj supruzi velika pomoć. Svih devet meseci trudio se da bude uz nju i zajedno prođu njeno blagosloveno stanje, a naročito sada joj u svemu ugađa. Porodica je posebno uzbuđena što će se roditi dečak.
- Zoranin porođaj svi s nestrpljenjem iščekujemo. Beba je muškog pola. Kada sam saznao da će mi se roditi sin, bio sam srećniji, jer već imam kćerku. Dečak i devojčica idealna su kombinacija. Kada je Zorana bila trudna sa Lenom, priželjkivao sam sina, ali kada se ona rodila, „zaljubio“ sam se u devojčice pa mi je već tada misao bila da želim i da mi i drugo dete bude kćerka. Ipak, sada sam promenio mišljenje i imaću najbolju kombinaciju - kaže Miloš.
Malena Lena je radosna što će dobiti druga za igru, ali je već počela da pokazuje ljubomoru. Kao i svako prvo dete na sve načine pokušava da ostane u centru pažnje.
- Otkako je saznala da ćemo u kući imati bebu Lena se drugačije ponaša. Inače je dobra devojčica i nikakve probleme sa njom nismo imali. Sada već pokazuje malu ljubomoru, ali verujem da će i ona ubrzo nestati. Još nismo odabrali ime za bebu, to ćemo učiniti kada se rodi - kaže košarkaš koji vrele letnje dane sa porodicom provodi u vikendici na Avali.
- Imamo vikendicu na Avali i svaki dan smo tamo. Prijatnije je biti okružen šumom nego u gradu. Zorani prija da je na Avali, a ja sve činim da joj dani do porođaja lakše i brže prođu - kaže na kraju poznati Lozničanin.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti