Novica Veličković: Ostvaren san koji su zajedno sanjali

Novica Veličković: Ostvaren san koji su zajedno sanjali

Autor: | 09/07/2012

0

Svadbena zvona označila su još jednu bajkovitu svadbu. Novica Veličković, košarkaš "Real Madrida", i njegova devojka Olja, sedam godina ljubavi i skladne veze krunisali su brakom. Mladi par je sudbonosno "da" izgovorio u prisustvu porodice i mnogobrojnih prijatelja u popularnom beogradskom restoranu "Franš". Budući da je u toku Petrovski post, čin zaveta na večnu ljubav pred Bogom je izostao, dok je građansko venčanje upriličeno u restoranu gde je organizovano svadbeno veselje. Mladenci se nisu pridržavali tradicionalnih srpskih svadbenih običaja, pa su rituali poput pucanja u jabuku i kupovina mlade izostali. Srećni par, koji već dve godine živi zajedno, ovaj značajan događaj u njihovom životu zamislio je kao krunisanje njihove velike ljubavi uz žurku za drage ljude.
Bajkovitu svadbenu proslavu pripremali su godinu dana. Ivana Ukropina i Milica Lekić, poznatije kao „Chic Mystique Partners“, bile su zadužene za kompletno planiranje i organizaciju, od kreativnih rešenja do realizacije. Svaki detalj su brižljivo osmislile kako bi sve bilo jedinstveno.
Kompletna dekoracija prostora bila je u crno-beloj boji. Ulaz u restoran krasili su baldahini od crno-bele svile i impozantni cvetni aranžmani ukrašeni nojevim perjem. U tom stilu bili su i baldahini u bašti "Franša", koje su dodatno ukrašavali kristalni lusteri koji su blago svetlo bacali po svilenoj površini. Stolovi crno-bele boje imali su mašne istog kolorita, a u svakoj su bile po tri crne i tri bele ruže. Svaki sto imao je ogledalo, brojne sveće i cvetne aranžmane sa hortenzijama, vanda orhidejama, anturijumima i brojnim drugimegzotičnim cvetovima. Dodatnu dekoraciju cvetnih aranžmana činilo je nojevo perje, zelene jabuke i lajmovi. Svaki gost dobio je mali poklon, pripadnice nežnijeg pola na dar su dobile USB od kristala, a muškarci specijalnu rakiju, čuvanu za svadbu, u čokančićima ukrašenim leptir-mašnom. Zvanice su dobile i elegantno upakovanu kutijicu u kojoj je bila mini-replika mladenačke torte. Svaka dama je darovana i lepezomkojesu specijalno dizajnirane i na kojima je bio odštampan kolaž slika mladenaca sa kućnim ljubimcem, labradorom Megi. Mladenački sto bio je crno-bele boje, sa luksuznom "suknjom" na kojoj su se presijavali brojni kristalni broševi. Ljupki par je jeo iz srebrnih tanjira. Iza mladenaca nalazila se kristalna zavesa, koja se pod rasvetom čarobno presijavala.
Ni vrelo letnje popodne nije moglo da bude prepreka za pravu feštu. Gosti su bili veseli, energija pozitivna, cvetni aranžmani kraljevski, a ceo ambijent očaravajući. Brinulo se o svakom, i najmanjem detalju, tako da je na čašama za šampanjac bilo ugravirano „Olja & Novica“, 24. 6. 2012.
Slavilo se do kasno u noć, a za atmosferu bili su zaduženi poznati pevač Željko Šašić i „Bla-bla bend“. Zaljubljeni par je na venčanje došao u belom džipu, praćen pesmom "Magla" Josipe Lisac. U srebrnoj venčanici Šeri Hil, sa kristalima i sandalama Đuzepea Zanotija, Olja je prisutne ostavila bez daha, dok je mladoženja bio elegantan u crnom odelu sa potpisom "Dolce & Gabbana". Mlada se uveče presvukla u mini-haljinu od kristala, kreaciju Felipea Varela i obula cipele sa perjem brenda "Jimmy Choo" kako bi mogla da uživa u muzici i igri.
Među brojnim zvanicama viđeni su mnogi košarkaški reprezentativci koji su došli sa lepšim polovinama. Među prvima je stigao trener „Partizana“ Duško Vujošević sa suprugomAnom i u društvu sportskog direktora Košarkaškog kluba „Partizan Dragana Todorića. Nije izostao ni kapiten crno-belihPetar Božić, Strahinja Milošević, Uroš Tripković, Čedomir Vitkovac, Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Kosta Perović, Ivan Paunić, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Aleksandar Rašić sa suprugom Katarinom, Duško Savanović, Dejan Milojević, Miroslav Berić.
Sudbonosno "da", prvi poljubac i ples, bacanje bidermajera koji je uhvatila Novičina sestra Nataša, fotografisanje sa svatovima, svečani ručak, bili su nezaboravni i posebni. Željko Šašić i "Bla-bla bend" potrudili su se davreluletnjutemperaturu dovedu do usijanja, tako da gosti nisu silazili sa podijuma za igru, a nije izostalo ni veselje uz trubače. Posle bračnog zaveta i sečenja mladenačke torte, teške šezdeset kilograma, bele sa ornamentima crne boje koji su se uklapali u dizajn celog svadbenog aksesoara,izneta je i čokoladna fontana, i otvoren „Tropski bar“ gde su barmeni pravili šou sa šejkerima praveći egzotične koktele. Gošće su dobile crne „Hawaianas“ japanke kako bi se odmorile i nastavile da uživaju u neformalnom delu proslave.
U razgovoru za magazin „Hello!“ šarmantni mladenci kažu da su doživeli najemotivniji trenutak i da o braku ne razmišljaju kao o papiru. Brak je za njih potvrda ljubavi i zajedničkih planova za život koji učvršćuje njihov odnos. Najveću tremu imali su prilikom izgovaranja sudbonosnog "da", a najlepše su se osećali kada su sekli mladenačku tortu i plesali. Lepe utiske podelili su sa čitaocima Hello! magazina.
- Kada sam video svoju voljenu u venčanici, tek tada sam osetio tremu. Preplavilo me je neverovatno uzbuđenje, bio je to veoma emotivan trenutak - kaže Novica na početku razgovora za magazin „Hello!“.
- Koračajući ka matičaru, skoncentrisao sam se da ne padnem. Imao sam tremu kada sam izgovarao "da", a još veće uzbuđenje me je obuzelo kada sam poljubio Olju
, a kasnije i kada smo zaplesali.
Na njegove reči nadovezuje se Olja:
- Mislila sam da ću se onesvestiti od uzbuđenja i radosti jer se udajem za čoveka svog života. Sva sam treperila i srce mi je snažno lupalo. Dok smo koračali ka kupoli gde je priređena ceremonija venčanja, svirala je naša omiljena pesma od Pabla Alborana „Me Wchaste de menos“, pa sam se osećala svečanije. Sva sam se tresla kada jetrebalo da izgovorim "da", ali sam uspela da to kažem jasno i glasno - kaže šarmantna Olja.
- Najlepše mi je bilo kada je iznošena svadbena torta. Taj trenutak je bio čaroban. Torta je bila velika, svečana, svetla su bila prigušena, bend je svirao pesmu od Vitni Hjuston „Without you I will always love you“. Sve je bilo kao u snu, u bajci, nestvarno sam se osećala.
- U momentu kada smo Olja i ja pojeli prvi zalogaj svadbene torte i nazdravili šampanjcem, roditelji, sestre, kumovi, svi rođaci i prijatelji bili su oko nas na podijumu. Tada su ušli trubači i svi smo zajedno zaigrali i zapevali. Ne mogu da opišem kakav naboj pozitivne energije i sreće se osećao u vazduhu
- kaže šarmantni košarkaš kojem je žao što nisu bili u mogućnosti da dođu svi koji su im dragi, posebno košarkaši Nikola Peković i Ante Tomić.
Sečenje torte bilo je lepo i čarobno, a prvi zalogaj najslađi. Želju nisu zamislili jer, kažu, odavno sanjaju zajedničke snove.
- Već dugo sanjamo iste snove i imamo zajedničke želje, tako da nisam poželela ništa na dan venčanja i sečenja torte. Venčanje je bilo naša želja i proslava naše ljubavi. Torta je bila slatka kao i poljupci - iskrena je Olja.
- Na dan svadbe smo se ljubili više nego uobičajeno, budući da smo sa svadbenim fotografom išli u Botaničku baštu na slikanje. Tada smo se poljubili više od dvesta pedeset puta - duhovit je Novica.
Kada je prošao formalni deo svadbe, pročela je luda tropska žurka. Svi su se opustili, izuli u japanke i igrali do kasnih sati. Brak neće promeniti odnos koji već dugo neguju:
- Brak je život u zajednici dvoje ljudi koji se vole i imaju zajedničke želje i snove. U našem slučaju, brak predstavlja samo viši stepen naše ljubavi - kaže Olja, dok je za Novicu brak svetinja. Slažu se u tome da su za večnu ljubav potrebni velika ljubav, razumevanje, tolerancija, poverenje i međusobna podrška.
- Ne razmišljam o ljubavi kao o žrtvi. Spremna sam da budem sa njim i u dobru i u zlu - iskrena je lepa plavuša. Njen suprug dodaje:
- Ako nekoga voliš, spreman si da uradiš mnoge stvari koje se kose sa razumom i sa racionalnim razmišljanjem. Kada pored sebe imaš osobu koju voliš, onda si tu za ceo život i kada uživaš i kada nije sve najsjajnije.
Vidno zadovoljan uspešni košarkaš priznaje da priželjkuje da sešto pre ostvare u roditeljskoj ulozi.
- Sve je proteklo kako treba. Sada ćemo da se odmorimo, sredimo utiske i odemo na medeni mesec za koji još nismo odabrali destinaciju, ali znamo da će biti neko egzotično mesto. Trenutno najviše priželjkujem prinovu - sa osmehom na licu kaže Novica. Olja, odobravajući suprugove reči, dodaje:
- Da sve ostane divno kao što je i do sada bilo, da nam svaki dan donese veću ljubav i bliskost ukoliko je moguće.

Piše: Tijana Dimitrijević 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još