Marija Šerifović: Porodica kao pokretač i oslonac

Marija Šerifović: Porodica kao pokretač i oslonac

Autor: | 24/08/2011

0

Naša pobednica evrovizijskog takmičenja i jedna od najpopularnijih pop pevačica Marija Šerifović pred izlazak petog albuma kaže da je konačno u potpunosti zadovoljna svojim poslovnim i privatnim životom. Konačno je kao ličnost sazrela, radi samo one stvari koje joj prijaju, a posao koji obožava i harmonija u porodici doprineli su da u duši ove mlade pevačice konačno zavlada mir za kojim je težila svih ovih godina. Iako nerado govori o svom emotivnom životu, rad sa decom Mariju je prilično promenio. U njoj se već javio majčinski instinkt, ali bi tu važnu životnu ulogu prolongirala ako je moguće još neko vreme, jer ne želi da joj dete čuva kućna pomoćnica ili dadilja. Do tada posvećena je pevanju, putovanjima, dragim ljudima, kao i svim drugim stvarima koje je čine srećnom.
U poslednje vreme izgleda da ste veoma zadovoljni, prosto sijate. U čemu je tajna?
- Mislim da se tu radi o onom čuvenom osećaju koji je vrlo teško postići, a ja se u poslednje vreme maksimalno trudim da je u mom životu što prisutniji - mir. Imala sam napornu godinu, i poslovno i privatno, tako da se sada isključivo odmaram i mislim i radim isključivo lepe stvari.
Koliko vas je rad sa mladim talentima u vašoj školi „Vivo“ promenio ili oplemenio?
- Veoma, i promenio i oplemenio, iznenadila sam sebe. U prvi mah sam pomislila da neću imati srtpljenja, živaca i sve što ide uz moj karakter, međutim, kada vidite sve te divne mališane na okupu, male, slatke i talentovane, htela - ne htela, osmeh mi nije silazio sa lica.
Kako ste se snašli u ulozi predavača i da li ste autoritativna osoba ili negujete prijateljski odnos sa učenicima?
- Trudili smo se maksimalno da svakom izađemo u susret za svaku sitnicu, kao i da nađemo pravi pristup svakom ponaosob. Bilo je i povišenih tonova, ali i smeha. Prvom generacijom polaznika sam jako zadovoljna i nadam se da će neki novi klinci biti sve bolji. Ali, mislim da nam je ova prva generacija prirasla za srce.
Mnoge naše javne ličnosti se „plaše“ novih talentovanih mladih nada, a vi upravo takve tražite i školujete.
- Sujeta čini čuda, ne znam šta bih drugo rekla. Nemam taj problem i pod ovim nebom ima za svakoga mesta.
Šta učenici mogu da očekuju po završetku vaše škole?
- Ako vam to sada kažem, to za njih više neće biti tajna, jer su sada na odmoru, neki od njih nastavljaju rad sa školom u drugom semestru, a neki od njih...- e, pa to je tajna.
Kako se u poslu slažete sa bratom Danijelom. Oko čega se najviše raspravljate i čija je poslednja?
- Nisam mogla ni da zamislim da ćemo se toliko dobro slagati. Za sada nismo imali skoro nijedan problem. Ja sam ipak starija, pa mora malo više on mene da sluša.
Rano ste osetili čari slave, što mnoge ponese i krenu putem koji donosi probleme, poput alkohola, droge, kocke.
- Apsolutno ništa interesantno ne vidim u opijatima. Čaša vina sa prijateljima i uz lepu hranu nije porok. Što se kocke tiče ponekad sa prijateljima odigram partiju pokera, ali nikada nešto ozbiljnije. Tako da ja definitvno nisam osoba od poroka.
Ko vam je najviše pomogao da, uslovno rečeno, „ostanete na zemlji“?
- Htedoh da kažem prijatelji, ali sam u trenutku shvatila da ti ljudi više nisu u mom okruženju i sada se tome samo lepo nasmejem. Slobodno mogu da kažem moji roditelji, jer sam ipak tada imala samo dvadeset dve godine i sve to ludilo oko sebe. Ponosna sam na svoju jednostavnost, ali i na svoj uspeh.
Mislite li da vas je popularnost promenila. Je li vam neko od vaših prijatelja zamerio i rekao da ste se promenili ili uobrazili?
- Zamislite, ja se uobrazila? Kako mi to strano zvuči. Nema šanse. Bila sam, sada sam i ostaću ista i to mi je najveća nagrada od svih.
Da li ste zadovoljni kako je vaša karijera nastavila da se razvija posle pobede na „Evroviziji“. Jeste li više očekivali?
- Išla je putem kojim je moralo da se ide. O tome sam javno više puta govorila i jedino što sada mogu da dodam je da nikada ne bih dozvolila da se, kompletnom timu, dešavaju greške koje su se događale, mada nisu bile velike.
Uspevate li da pametno trošite novac? Jeste li štedljivi ili ste komotni sa finansijama?
- Štedljiv tip sigurno nisam, ali ne mislim ni da se nešto preterano razbacujem. Trošim novac na restorane, satove, putovanja, raznorazna tehnološka čuda i na igrice na plejstejšnu.
Vašu emotivnu privatnost retko delite sa medijima. Fotografi jedva uspevaju da vas “uslikaju” sa partnerom. Da li se krijete ili je nešto drugo u pitanju?
- Ne volim da se krijem, nikada nisam osećala potrebu da ceo svet zna ko je osoba sa kojom delim intimni život. Jednostavno mi se to ne dopada, a takve veze, kao što možemo da vidimo, često i ne završe tako lepo. Mislim da sve "javne ličnosti" moraju samo za sebe da zadrže neki deo svog života, jer ako se to ne dogodi, onda to nema neko velikog smisla. Svi znaju sve i šta onda, ništa.
Kakvo je trenutno vaše emotivno stanje, da li ste još zaljubljeni?
- Kao što rekoh, to ću sačuvati za sebe jer ,ako ja ne štitim svoju privatnost i partnera, niko drugi neće.
U medijima je često komentarisana vaša seksualnost. Nekada ste oštro demantovali, a nekada ste samo ćutali. Iz vašeg iskustva koji je bolji način da se izborite sa neistinama?
- Nikada ništa nisam demantovala, pa neću ni sada. Za mene je ta tema odavno postala „out“.
Budući da vaši prijatelji kažu da ste divni prema mališanima, da li se u vama već javio materinski instinkt?
- Počela sam da razmišljam o tome, ali postoji još jako mnogo stvari koje želim da uradim na poslovnom planu, pa tek posle toga da se ostvarim i kao majka. Ne želim da mi kućne pomoćnice i ostala rodbina čuvaju i vaspitavaju dete.
Koliko je porodica važna za vas i vaš život?
- Jako važna. Odatle sve kreće i uvek je kretalo - barem kod mene. Moji su se roditelji razveli kada sam imala osamnaest godina i mislim da je to bila pametna odluka. Danas, bez obzira što mi otac živi u Kragujevcu, a majka u Beogradu, održavam kontakt sa njim i često se dogodi ili da on dođe u Beograd ili da mi odemo u našu porodičnu kuću u Kragujevac. Sve u svemu, i tu su pronađen mir i ravnoteža.
Nedavno se pominjalo u medijma da niste bili u dobrim odnosima sa ocem i najstarijim polubratom Dušanom?
- Istina je da više zaista ne mogu da se bavim novinskim napisima i neistinama. Dovoljno je da vam kažem da moj polubrat godinama živi u mojoj porodičnoj kući sa mojim ocem.
Uskoro izdajete novi, peti po redu album. Da li ste već odabrali sve pesme i kom muzičkom pravcu će biti?
- Nije još trenutak da se o tome priča, jer je sve još u fazi priprema. Jedino što mogu da kažem je da ću prvi put sarađivati sa potpuno novim autorima i tekstopiscima. Ne zato što prethodnima nisam zadovoljna već zato što je vreme da se energija menja, uželela sam se promene.
Ko vam je ovoga puta bio glavna inspiracija?
- Ah ta inspiracija. Ponekad je dovoljan samo nečiji lep osmeh.
Nedavo ste sa bratom Danijelom bili na letovanju u Egiptu. Kako ste se proveli?
- S obzirom da je to bio baš odmor, nije bilo ničeg preterano uzbudljivog. Trebala mi je relaksacija i najviše sam vremena provodila na plaži. Išli smo nekoliko puta do prelepog Rajskog ostvra, ronili i bavili se sličnim aktivnostima na vodi.
Planirate li još neko putovanje?
- Volela bih da odem još negde ako budem imala vremena. Ne znam tačno gde. Ukoliko se desi da me “zatvore” u studiju, onda će to biti oktobar ili novembar i neka daleka destinacija. Taman dok mi se album "miksa" da se odmorim i spremim za nove radne pobede.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još