Marija i Srđa Popović: Od drugarstva do braka

Marija i Srđa Popović: Od drugarstva do braka

Autor: | 27/09/2011

0

Maštovito osmišljenim venčanjem Marija i Srđa Popović krunisali su svoju ljubav. Nekadašnja voditeljka Jutarnjeg programa „Dizanje“ na televiziji „B92“, koja danas radi kao radijski spiker u istoj kući, bivšeg pomoćnika ministra ekologije, koji je sada predsednik ekološkog fonda „Ekotopija“ i izvršni direktor „Centra za primenjenu nenasilnu akciju“ upoznala je 2008, na rok koncertu. Posle godinu dana druženja počela je njihova lepa ljubavna priča koja je kulminirala odlično osmišljenim venčanjem.
- Bili smo idealni drugari za odlaske na koncerte, a onda sam ja dobila neočekivanu ponudu da se zbog posla preselim u Budimpeštu na šest meseci, pa smo malo izgubili kontakt. Po mom povratku nastavili smo tamo gde smo stali, ali sam se ja zaljubila do ušiju pa mi je “drugarski režim” padao sve teže. Uradila sam nešto zbog čega mi i danas crvene obrazi. Otišla sam u fundus starih kostima „Narodnog pozorišta“, pozajmila raskošnu baroknu haljinu sa miderom i krinolinom. Tako „srednjekovno kostimirana“ došla sam kod Srđe na kafu, a ostalo je istorija - za magazin „Hello!“ veselo govori Marija, a njen suprug otkriva kako su izabrali Botaničku baštu za mesto večanja.
- Ideja se rodila zimus kada smo prolazili „Japanskim vrtom“. Ja sam studirao tamo i oboje obožavamo prirodu. Kod malog veštačkog jezera smo se pogledali i pomislili kako bi bilo lepo da se upravo tu venčamo. Tradicionalne svadbe nisu deo Marijinog i mog senzibiliteta. Hteli smo da organizujemo nešto sto liči na nas i u čemu ćemo da uživamo - kaže Srđa koji se sa lepšom polovinom verio posle godinu dana zajedničkog života, u aprilu ove godine.
- Zaprosio me je u žutoj kočiji u njujorškom “Central parku”, nekoliko metara od "Strawbery fieldsa", gde na mestu ubistva Džona Lenona stoji velika zvezda i natpis "Imagine". Preuzeo je „čarobni štapić“ i osmislio vožnju kočijom kroz park, a verenički prsten je proputovao svet da bi stigao tamo gde smo mi. Izrađen je po modelu prstena koji nosi Kejt Blanšet u trilogiji “Gospodari prstenova”. Bilo je čarobno - kaže Marija koja uskoro počinje sa radom u kreativnom timu „Doma omladine“ Beograda.
Na pozivnici za svadbu bila je nacrtana patika „starke“ kao predlog za dres-kod na venčanju, kao i mapa Botaničke bašte u kojoj je bio osmišljan maštovit program za zvanice.
- „Paviljon želja” bila je mala terasa u “Japanskom vrtu” gde smo napravili izložbu naših fotografija kada smo bili mali, kao i slike naših roditelja kada su se venčavali. Svirao je muzički kvartet „Intermeco“, od probrane klasike do obrada pop i rok tema. Kao numeru za moj prilazak oltaru, koji je rađen po našoj zamisli, od belog platna i bršljena, izabrali smo hit benda „Metalika“ - „Nothing Else Matters“. U gastronomskoj ponudi bili specijaliteti koje su pripremili naši prijatelji, vešti kuvari. Umesto ruzmarina želeli smo nešto što će gostima ostati na dar, pa smo napravili broševe. Najlepše u celom „našem danu” je to što su dragi ljudi dali svoj “kreativni doprinos” svadbi. Prijatelji i kumovi za nas su napravili logo i vizuelni identitet venčanja. Torta je napravljena u jednoj subotičkoj poslastičarnici, posluženo vino je iz podruma bivšeg premijera Zorana Živkovića. Petominutni vatromet u ponoć i ukrasi za svatove, bili su poklon naših prijatelja. Bend „Eclipse“ je bio pratnja našem malom „porodičnom koncertu“, na proslavi u restoranu „Komunale“. Srđin brat, Igor Popović nekadašnji je frontmen beogradskog benda "Džakarta", a kako je Srđa svirao bas gitaru u „Baalu“ I „EKV-u“, zajednički nastup se podrazumevao. Igor je otpevao svoj veliki hit „Pozovi me“ sa Srđinim kumom i pomoćnikom gradonačelnika Žikom Anđelkovićem, a i ja sam pevala - kaže Marija koja je sa suprugom izabrala srebrne burme koje se razlikuju.
Bračni par će na medeni mesec otići posle Nove godine, jer će Srđa naradnih šest meseci biti predavač-gost na njujorškom univerzitetu „Kolumbija“, pa će često putovati preko okeana.
- Zbog obaveza, medeni mesec će uslediti početkom naredne godine. Do tada iskoristiće vikende za obilazak nekih gradova. Planiramo najpre obilazak Krakova i Pariza - kaže Srđa.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin