Jelena Karleuša: Porodični raj u Španiji

Jelena Karleuša: Porodični raj u Španiji

Autor: | 11/10/2011

0

Nekadašnji igrač „crveno-belih“ Duško Tošić nedavno je sa suprugom Jelenom Karleušom izabrao kuću u kojoj će cela porodica živeti naredne četiri godine. U Sevilji, gde igra za poznati fudbalski klub „Betis“, popularni bračni par je odabrao kuću u klasičnom španskom stilu. Pevačica kaže da će sa decom živeti na relaciji Beograd-Sevilja.
- Ipak je naš pravi dom Beograd, ali im već sada pokazujem da se pripadnost nosi u srcu, a da treba biti građanin sveta - na početku razgovora za „Hello!“ kaže harizmatična plavuša, koja je očarana pozitivnom energijom novog doma.
- U enterijeru preovladava mermer, sve je prozračno i belo. Predivnih kamina ima u svakoj prostoriji, tako da sam i nameštaj birala u skladu sa tom estetikom. Dominira bela boja, u kombinaciji sa drvetom. Volim komfor i udobnost, ušuškanost i osećaj mira, tako da kuća ima lepu i opuštajuću energiju. Srećna sam što smo pronašli predivnu kuću koju polako pretvaramo u naš mali porodični raj. Nije lako opremiti ovako veliku kuću i učiniti je funkcionalnom za decu i naš svakodnevni život, ali nigde ne žurimo - kaže tridesettrogodišnja zvezda koja je oduševljena Seviljom.
- Grad impresivne istorije nas je očarao. Svaki dan ga obilazimo i saznamo nešto novo o njemu i zemlji uopšte. Španska kultura nas je ostavila bez daha i zato provodimo dane u istraživanju. Atina i Nika su oduševljene jezikom i toplom klimom, prelepim parkovima za igru. Mene su opčinile kulturno-istorijske znamenitosti, trgovi i katedrala. Duško je veći deo dana odsutan zbog obaveza u klubu i treninga, a dok on ne završi sa obavezama, nas tri „devojke“ kupamo se i sunčamo, obilazimo grad i isprobavamo špansku kuhinju. Imamo vozača koji osim španskog ne zna nijedan drugi jezik, tako da se sporazumevamo znakovima. Sad mi je žao sto nisam gledala sve one silne španske serije, da znam barem osnovne pojmove, ali brzo učim jer je jezik lak i melodičan - veselo kaže Jelena, koja sa svojom porodicom uživa u novom okruženju.

- Kada se Duško vrati sa treninga, uživamo u zajedničkim momentima i znamo da cenimo svaki trenutak koji provedemo skupa. Pravimo roštilj, a imamo i nekolicinu prijatelja ovde, tako da se svako veče pretvara u malu žurku pored bazena. Iskreno, uživam u ulozi supruge i majke. Umorila sam se od prenaporne letnje sezone i ovo je za mene pravi odmor. Punim baterije, pokušavam da se regenerišem i psihički i fizički, gledajući devojčice, kuvajući i šetajući. Upijam ovo špansko sunce i shvatam da su mi odmor i distanciranje od svega bili neophodni. Raditi ubitačnim tempom, kao što ja činim, nimalo nije lako, a poznata sam po tome da sebi stalno zadajem nove zadatke, postavljam nove ciljeve, ne razmišljajući da li ću negde jednostavno da padnem od iscrpljenosti. Pred sobom imam novi album koji će, sasvim sigurno, biti „kruna“ svih ovih šesnaest uspešnih godina, koliko „gazim“ punim gasom. I zato, neka ovo moje utočište u Španiji bude mesto odakle ću opet krenuti, puna nove snage, pozitivne energije i želje za novim pobedama. Stalno ću biti na relaciji Španija-Srbija, što mi neće pasti teško jer sam navikla da dosta vremena provodim u avionu. Tako je bilo i dok smo živeli u Francuskoj, Nemačkoj i Engleskoj. Jednostavno sam prihvatila takav način života. Na avion su se navikle i Atina i Nika, tako da stalno letimo s jednog na drugi kraj Evrope - kaže Jelena koja otkriva da će njenog supruga i nju u novom porodičnom španskom domu često posećivati članovi njihove porodice, ali i prijatelji, čak i predstavnici sedme sile.

- Jedne nedelje će nas ovde posećivati moji, a druge nedelje Duškovi roditelji. Već su mi se najavili i mnogobrojni prijatelji, ali i novinarske ekipe, tako da će i javnost u Srbiji moći da vidi lepotu Sevilje i naš život ovde. Naravno, potrudiću se da se u našoj zemlji ne oseti da sam rastrzana između života tamo i ovde - kaže uspešna Beograđanka koja s neskrivenim ponosom govori o popularnosti njenog supruga u Sevilji.
- Duško je ovde dočekan kao velika zvezda. Nedeljama je na naslovnim stranama, a njihovi novinari se, naravno, bave i mojim „likom i delom“. Kada šetamo ulicom, zbog Duška nastaje pravi haos jer su Španci „ludi“ za fudbalom, golgeteri su zvezde poput pevača ili glumaca, ako ne i popularniji. Špansku javnost intrigira Duškov i moj brak, moje bavljenje muzikom i politikom, a moj izgled im je nešto na šta oni nisu navikli. Naslovi o nama u novinama su afirmativni, mediji prate sve što se u srpskim medijima piše o nama i to prenose.
Jelena ne bi imala ništa protiv da zapeva u njenom novom gradu, ako bude bilo prilike za to.
- Ako se stvore uslovi za tako nešto, pevaću vrlo rado. Ako sam mogla da pevam na stadionu, na finalu „Kupa Francuske“, volela bih da pevam i na „Betisovom“ stadionu, ako oni osvoje neku titulu. Za sada im odlično ide i Duškov klub je prvi na tabeli ispred „Real Madrida“ i „Barselone“. Počeću stvarno da verujem da sam talična - kaže zgodna Jelena, napominjući da planira da kćerke upiše u vrtić.
- Atina i Nika će uskoro krenuti u internacionalni vrtić, a potom i u „školicu“. To je odličan način da odmalena počnu da uče strane jezike - zadovoljno kaže Jelena.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti