Tanja Vojtehovski: Pred izazovima

Tanja Vojtehovski: Pred izazovima

Autor: | 12/10/2011

0

Vest da je Tanja Vojtehovski odlučila da napusti televiziju „Pink“, na kojoj je provela jednu deceniju, mnoge je iznenadila. Donedavno voditeljka kviza „Trenutak istine“, PR i potpredsednica kompanije učestvovala je u stvaranju svih projekata „ružičaste televizije“ koja godinama beleži rekordnu gledanost. Otkako je saopštila da je napustila „jato“ Željka Mitrovića, mogle su se čuti razne spekulacije o njihovom sukobu i o različitim ponudama koje je dobila od drugih medijskih kuća. Kao razlog svoje odluke Tanja navodi isključivo želju da pokrene privatni biznis i otvori agenciju koja će se baviti marketingom i zastupanjem u odnosima sa javnošću.
Kao i u svakoj situaciji, ova omiljena televizijska voditeljka se i prilikom donošenja ove odluke konsultovala sa članovima svoje porodice. Dok se ne posveti novim poslovnim izazovima četrdesetogodišnja Novosađanka ima više vremena, koje provodi sa dvadesetogodišnjom kćerkom Tijanom i dečkom Nenadom N. Čankom. Voditeljka nikada nije krila da ju je osvojio mlađi muškarac, ali o njihovom odnosu ne voli previše da priča. Budući da smatra da ne treba sa javnošću da deli detalje te romanse, svog izabranika, magistra ekonomskih nauka, drži što dalje od svetlosti reflektora, pa se na javnim događajima uglavnom pojavljuje sama. Iako su tokom dvogodišnje veze izgradili harmoničan odnos, koji zasnivaju na bezgraničnom poštovanju i razumevanju, još ne planiraju da odu pred matičara i ozakone svoju romansu.
Da li vam je bilo teško da posle deset godina provedenih u najjačoj medijskoj kući u Srbiji donesete odluku da je napustite?
- Deset godina provedenih u jednoj velikoj i značajnoj medijskoj kući moju odluku su mogle samo da otežaju. Bilo mi je potrebno mnogo energije i snage da se odlučim na ovakav korak. S obzirom na to da sam odlučila da pred sebe postavim neke nove ciljeve i profesionalne izazove, smatrala sam da je pravo vreme da povučem ovaj potez. Posebno sam zadovoljna što iz „Pinka“ odlazim ne zatvarajući vrata za sobom i što ću kako sa čelnicima, tako i sa ostalima koji su bili deo mog profesionalnog života nastaviti da sarađujem.
Pojavile su se mnoge priče o razlozima zbog kojeg ste doneli ovu odluku, od pogoršanih odnosa sa Željkom Mitrovićem do ponuda sa konkurentskih televizija.
- O pogoršanim odnosima sa Željkom nema reči. Nas dvoje smo se rastali na način kako to čine ljudi koji su deset godina bili u bliskim poslovnim vezama. Po objavi saopštenja bilo je logično očekivati nagađanja čiji je cilj bio da opravdaju ovu odluku, ali moja odluka je lične prirode, što sam napisala u saopštenju, a ne javnih rasprava i pretpostavki. Pokrenuću sopstvenu agenciju „ Vojtehovski komunikejšn“ u okviru koje ću nastaviti da se bavim poslovima u kojima sam se dokazala do sada, ali ću se i aktivirati u nekim oblastima koje u ovom trenutku smatram izazovom i novim profesionalnim i životnim ciljevima. Što se prelaska na drugu televiziju tiče, normalno je da se za televizijska lica kojima niz godina pripadam vezuju priče o transferima. Da budemo načisto, nisam napravila dogovor ni sa jednom drugom televizijom pre nego što sam izdala saopštenje.
Da li je Željko Mitrović zaista pokušao na tročasovnom sastanku da vas ubedi da ostanete u kompaniji?
- Mi se nismo ubeđivali već smo razgovarali. Pre bih to nazvala konstruktivnim razgovorom kojim smo dokazali da smo profesionalni i odgovorni ljudi. S obzirom na to da smo komunicirali samo nas dvoje, smatram da to nije tema ni za jedan medij.
Jeste li se konsultovali sa bližnjima pre nego što ste doneli odluku? Kakva je bila reakcija vaše kćerke Tijane i izabranika Nenada kada ste im saopštili da ćete napustiti „Pink“?
- Najvećim osloncem u životu smatram svoju porodicu i najbliže okruženje, te stoga svakako odluku koja je bila veoma teška i značajna nisam želela da donosim bez razgovora sa njima. Podršku sam i ovoga puta imala u svima njima. Oni su često bili „akteri“ mojih obaveza i dužnosti koje sam imala, kada sam prekidala godišnje odmore, vikende i ostale privatne trenutke zbog posla, ali odluku sam donela sama.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti