Kim Kardašijan: Agonija se nastavlja

Kim Kardašijan: Agonija se nastavlja

Autor: | 18/12/2011

0

Posle spektakularne prosidbe i još glamuroznijeg venčanja,  rijaliti zvezda Kim Kardašijan i „NBA“ košarkaš Kris Hamfris odlučili su da se raziđu posle samo sedamdeset dva dana braka. Vest da je atraktivna crnka podnela zahtev za razvod šokirala je čitav svet, dok je ona samo ukratko objasnila da je to učinila pošto je uvek slušala svoje srce. Iako je izgledalo da će se brakorazvodna parnica brzo okončati s obzirom na činjenicu da su potpisali predbračni ugovor i da nemaju zajedno stečenu imovinu ni decu, nedavno je čitava melodrama dobila novi zaplet. Naime, uspešni košarkaš je odlučio da ne želi da se razvede od rijaliti zvezde već smatra da njihov brak treba da bude proglašen ništavnim. Kao pravni osnov za ovakav zahtev Kris navodi da je bio uvučen u čitavu priču na osnovu prevare i da je Kim želela da se venča sa njim samo da bi dobila novac kako od televizijskih stanica koje su emitovale njihovu svadbu, tako i od svojih mnogobrojnih sponzora. Sa timom advokata poznati sportista je prošle nedelje bio u sudu u Kaliforniji i predao zahtev.
Iako bivši supružnici nisu želeli da se oglašavaju povodom novonastale situacije, poznati američki advokat Skot Veston, koji se specijalizovao za porodično pravo, kaže da bi ovo suđenje moglo da potraje i nekoliko meseci.
- Postoji očigledan sukob kada jedan od supružnika traži razvod, a drugi želi da njihov brak bude poništen. To su dva potpuno drugačija zahteva - objašnjava Skot.
- Sudija tada mora da sasluša obe strane i njihove svedoke i donese veoma tešku odluku, a takvi procesi uglavnom traju nekoliko meseci,  čak i duže.
Ovaj uspešni advokat otkrio je u kojim slučajevima po kalifornijskim zakonima brak može da bude proglašen ništavnim.
- Ništavnost braka se u toj američkoj državi odobrava ukoliko se utvrdi da brak između dvoje ljudi zapravo nikada nije ni bio sklopljen, u slučaju prevare, ali i kada se utvrdi da je reč o bigamiji, incestu, prisilnom nagovaranju jednog od supružnika na bračnu zajednicu, kao i ukoliko se dokaže da jedan od bračnih drugova nije bio punoletan u trenutku venčanja - razjasnio je Veston.
I dok je njen brak tema javnosti, Kim poslednje dane uglavnom provodi sa svojom sestrom Kortni koja je nedavno otkrila da je u drugom stanju i da sa suprugom Skotom Dikisom očekuje drugo dete. Ipak, izvori bliski ovoj zvezdi kažu da ona ne želi sukob sa bivšim partnerom i da će pristati na poništenje njihovog braka.
- Kim je na početku želela da i sama podnese zahtev za poništenje braka, ali su je pravni zastupnici savetovali da je pametnije da se razvede od Krisa, jer je poništenje zahtevan proces - rekao je neimenovani izvor blizak porodici Kardašijan za američke medije.
- Lepu crnku su veoma uznemirili napisi u medijima da je samo radi novca stupila u brak sa košarkašem „NBA“ lige. Ona veoma poštuje Krisova osećanja i želi da oboje pronađu svoj mir posle rastanka i nađu načina da nastave svoj život. Kim ne želi bitku sa bivšim partnerom već samo da se njihova priča što pre okonča.
Nastavak ovog procesa očekuje se u decembru, a američki mediji spekulišu da će sud najverovatnije odlučiti da ovaj brak proglasi ništavnim, što bi značilo da se spektakularno venčanje koje je čitav svet pratio u avgustu zapravo nije ni dogodilo.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti