Viktorija i Dejvid Bekam: Novo životno poglavlje

Viktorija i Dejvid Bekam: Novo životno poglavlje

Autor: | 19/03/2014

0


U želji da život nastave u Americi, gde imaju ambiciozne poslovne planove, bračni par Viktorija i Dejvid Bekam nedavno su odlučili da kupe raskošno zdanje u Majamiju koje je nekada pripadalo čuvenom italijanskom dizajneru Đaniju Versaćeu. Za ovu vilu „Casa Casuarina“ izdvojili su šezdeset miliona dolara, a reč je o luksuznoj privatnoj oazi u srcu Sauth Biča, koja je dugo predstavljala jednu od najskupljih nekretnina na tržištu. Bekamovi koji su, inače, poklonici Versaćeovog rada i prijatelji njegove sestre Donatele, smatraju da će to biti dom iz njihovih snova, kao što je to nekada bio i čuvenom kreatoru koji je upravo ispred tog zdanja 1997. godine ubijen kada se vraćao iz obližnje prodavnice.
Nekadašnji fudbaler i sve uspešnija dizajnerka dugo su u potrazi za odgovarajućim stambenim prostorom u Majamiju jer porodični život sa sinovima Romeom, Bruklinom, Kruzom i kćerkom Harper planiraju da nastave u tom delu Amerike. Takva odluka u skladu je sa Dejvidovim poslovnim planovima, jer je već počeo sa radom na osnivanju novog fudbalskog kluba „MLS“, koji će sponzorisati njegov bivši poslodavac, šeik Naser El Kelaifi, vlasnik „Paris Sen Žermena“, u kome je nekadašnji golgeter završio karijeru.
- Želim da stvorim novi klub „MLS“ ni iz čega. Imamo sjajne partnere zbog čega sam veoma uzbuđen. Majami je živ grad, sa puno strasti. Znam da je spreman za fudbal i ubeđen sam da će ovo biti uspešan projekat - izjavio je tridesetdevetogodišnji Britanac prošlog meseca.
Za odabir nekretnine bila je zadužena njegova supruga koja takođe ima velike poslovne planove za plasman odeće kada je američko tržište u pitanju. Vila „Casa Casuarina“ sagrađena je 1930. godine, a Versaće ju je kupio 1992. za nešto manje od tri miliona dolara i posle opsežnog renoviranja pretvorio je u svoj dom iz snova. Da bi sebi stvorio raj na zemlji, kupio je i art deco hotel „The Revere“, koji se nalazio odmah pored, i to za četiri miliona dolara. Zaštitnici spomenika kulture borili su se za očuvanje tog hotela, koji je izgrađen 1950. godine jer je to bio prvi hotel koji je imao klima-uređaj, ali i prva art deco građevina koja je porušena kada se zahutako razvoj Saut Biča. Luksuzni dvorac ima dve hiljade sto trideset sedam metara kvadratnih, u okviru koga se nalazi deset spavaćih soba, jedanaest kupatila i veliki bazen od pet metara kvadratnih sa mozaikom na dnu, oivičen dvadesetčetvorokaratnim zlatom. Bazen je, navodno, po Versaćeovoj želji, napravljen u Italiji, a onda podeljen na delove i tako poslat u Sjedinjene Države, gde ga je tim od sedamdeset pet osoba ponovo sastavio. Otkupio je statute od francuskog dvorca iz 16. veka koje stoje pored bazena dok kružni mozaik na podu pored bazena navodno sadrži šifrovanu poruku. Kuća sadrži više od sto miliona italijanskih pločica, a jedan od mozaika je podelio dizajn sa ešarpom iz Đanijeve kolekcije “Saut Bič”. U okviru nje se nalazi i mermerni toalet koji vredi deset hiljada dolara, a u pitanju je jedan od tri slična koja postoje u svetu.
Čuveni Italijan potrošio je trideset tri miliona dolara na renoviranje, a onda organizovao niz glamuroznih žurki useljenja. U svom zdanju često je organizovao luksuzne zabave, na kojima su mu gošće bile neke od najvećih ikona tog vremena, princeza Dajana i Madona.
Eminentni fotograf Brus Veber fotografisao je ovu vilu za magazin „Vog“ 1993. godine i posle toga je izjavio da su razmere i veličanstvenost vile bili gotovo komični.
Pošto je Versaćea, dok se vraćao kući posle kupovine magazina u obližnjoj kafe-prodavnici, 15. jula 1997. godine ispred vile ustrelio serijski ubica Endrju Kunanan, vilu je dve godine kasnije kupio za devetnaest miliona dolara Peter Loftin. Ona je ostala u njegovom vlasništvu, ali je poslednjih godina pokušavao da je proda, što mu nije polazilo za rukom sve dok Bekamovi nisu odlučili da je to idealno mesto u kome bi trebalo da nastave da žive. Za sada nije poznato u kojoj meri će oni menjati izgled građevine i kakav će biti enterijer, s obzirom na to da je od porodice Versaće dvorac kupljen bez nameštaja, ali će se sigurno po ugledu na Đanija potruditi da to bude dom iz njihovih snova.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti