Ako ih ne izbacite iz ishrane, od ovih namirnica dobićete stomak

Ako ih ne izbacite iz ishrane, od ovih namirnica dobićete stomak

31/10/2014

0

Niko ne voli da ima veliki stomak, ali pored toga što ne izgleda preterano seksi, salo na stomaku može zapravo da vam ugrozi zdravlje. Masne naslage zapravo mogu da vrše pritisak na pankreas, a mnogobrojne studije su pokazale da ljudi koji imaju naslage na stomaku imaju veći rizik za srčani udar. Zato pogledajte od kojih namirnica ćete sigurno dobiti stomak.

RAFINISANI ŠEĆER

Od rafinisanog šećera skače nivo šećera u krvi, što dovodi do nagomilavanja masnoća. Šećer takođe utiče i na imunološki sistem, pa se ljudski organizam teže brani od bakterija i zaraza. Dakle, ne samo da je nezdrav, već dokazano dovodi do nagomilavanja sala oko stomaka.

GAZIRANA PIĆA

Priličnoje teško izbeći gazirane napitke, jer su često jedini izbor na zabavama i žurkama. Međutim, bukvalno uništavate svoje telo ako često pijete ovakve sokove, jer su prepuni nepotrebnih kalorija - a nemaju gotovo nikakva hranljiva svojstva. Ako redovno pijete gazirane sokove, sigurno ćete kad-tad dobiti stomak. Zato je mnogo bolja opcija obična voda, a malo ukusa možete da dodate sa kriškom limuna.

PRŽENA HRANA

Ukusna pržena piletina i pomfrit spadaju među omiljene "nevaljale poslastice", ali ako često jedete ovakvu hranu možete da očekujete koji centimetar viška oko struka. Ovakva hrana jeste ukusna, ali je prepuna natrijuma i trans masti, koje se lepe za stomak.

BELO BRAŠNO I PIRINAČ

Pokušajte da smanjite unos belih ugljenih hidrata, ako zaista želite da imate ravan stomak, jer ove namirnice su ubitačne sa liniju struka. Umesto belog brašna i pirinča, koristite integralne namirnice, koje se prave od celog zrna. Beli ugljeni hidrati su već obrađeni, i zbog toga ih organizam brzo prerađuje . i skladišti kao masne naslage.

ALKOHOL

Ne kaže se džabe "pivski stomak", ali istina je da nema velike razlike da li ćete preterivati sa pivom, vinom ili žestinom. Istina je da preterano konzumiranje bilo kog alkohola dovodi do gomilanja masnoća na stomaku. Osim što usporava proces razgradnje masti, alkohol takođe ubrzava i proces starenja. Alkohol vam donosi puno praznih kalorija, i zato bi trebalo da ga izbegavate.

HRANA SA PUNO NATRIJUMA

Hranu koja ima puno soli treba da izbegavate iz više razloga, zdravstvenih i estetskih. Naime, so zadržava vodu u organizmu, pa zbog toga vaš stomak može da izgleda veće i naduveno. Zato je verovatno najjednostavniji, ali za neke i najteži način da brzo smanjite stomak jednostavno smanjivanje upotrebe soli u ishrani.

Izvor: zena.blic.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti