Adel osvojila šest “Gremija”

Adel osvojila šest “Gremija”

Autor: | 13/02/2012

0

Britanska pevačica Adel, koja je osvojila ceo svet svojim jedinstvenim glasom, dobitnica je i šest nagrada na ovogodišnjoj dodeli “Gremija”. Adel je apsolutna pobednica 54. dodele “Gremija” sa osvojenih šest nagrada – za album godine, pesmu godine, najizvođeniju pesmu, najbolju pop izvedbu, pop vokal i najbolji spot. Ova pobeda je najlepši poklon za Adelin povratak na scenu nakon operacije glasnih žica.
- Inspiracija za ovu ploču bila je jedna sasvim normalna stvar, jedna bezvezna ljubavna veza - rekla je dvadesettrogodišnja pevačica dodajući da je prošla godina bila godina koja je “potpuno promenila njen život.
Inače, njen album “21″ prodat je samo u SAD – u u više od 6,3 miliona primeraka, a ljubitelje dobrog zvuka je osvojila svojim hitovima “Rolling in the Deep”, “Someone Like You” i “Set Fire to the Rain”.
Dodela “Gremija” protekla je u senci iznenadno preminule pop dive – Vitni Hjuston, koja je na ovogodišnjem “Gremiju” planirala da najavi svoj veliki povratak na scenu.
Među ostalim dobitnicima nagrada su i američki bend “Fu Fajters” koji su osvojili pet priznanja, među kojima za najbolju rok pesmu (“Walf”) i najbolji rok album (“Wasting Light”). Reper Kanje Vest, koji nije prisustvovao ceremoniji, osvojio je četiri nagrade među kojima i za najbolji rep album “My Beautiful Dark Twisted Fantasy”.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti