Preminula Vitni Hjuston

Preminula Vitni Hjuston

Autor: | 12/02/2012

0

Poznata pop pevačica i velika zvezda osamdesetih godina prošlog veka Vitni Hjuston, iznenada je preminula u subotu veče u 48. godini, javili su američki mediji, navodeći da se ne radi o nasilnoj smrti, ali da policija još ispituje kako je poznata pevačica umrla. Vitni Hjuston je nađena mrtva u sobi na četvrtom spratu hotela "Hilton" na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu. Policija je u 15.30 sati u subotu primila poziv da dođe u hotel, a Hjustonova je proglašena mrtvom u 15.55 sati po lokalnom vremenu u Kaliforniji. Mediji podsećaju da je tamnoputa pevačica poslednjih godina imala velikih problema sa drogom, to je i okončalo njenu do tada veoma uspešnu karijeru. Umrla je uoči dodele nagrade "Gremi", u istom hotelu gde je održavana godišnja zabava uoči tog događaja, na kojoj je trebalo da nastupi. Njen bivši suprug pevač Bobi Braun, koji se povezuje sa njenim prvim problemima sa drogom, zaplakao je kad je čuo šta se desilo sa Vitni, rekavši da je došao do najtežeg trenutka u svom životu. Smrt poznate pevačice šokirala je i njene kolege, koji su se oglasili na Tviteru, pa je tako Lajonel Riči rekao da je "otišao pravi anđeo divnog glasa", dok je poznata kantri pevačica Doli Parton izjavila da je njeno srce samo jedno od million srca slomljenih odlaskom Vitni Hjuston. Maraja Keri je na Tviteru napisala da je u suzama i da svet nikada neće zaboraviti glas Vitni Hjuston, a pevačica Pink da je preminula zvezda inspirisala mnoge buduće umetnike da postanu to što su danas.
Hjustonova je osamdesetih i devedesetih godina držala prva mesta na muzičkim top listama, do udaje za repera Bobija Brauna, nakon čega su počeli njeni problemi sa narkoticima. Počela je da peva još kao devojčica, pošto je odrasla u porodici pevača soula, uključujući majku Sisi Hjuston i rođake Dion Vorvik i Di Di Vorvik. Areta Frenklin joj je bila baba.
Tokom karijere osvojila je šest nagrada "Gremi" i izdala je sedam studijskih albuma, prodala oko 170 miliona CD-ova, singlova i video snimaka. Ostala je upamćena i po ulozi u filmu "Telohranitelj" sa Kevinom Kostnerom, ali nikada nije uspela u potpunosti da se oporavi pošto je javno saopštila da je intenzivno konzumirala kokain, marihuanu i ekstazi.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti