Žan Dižarden: Nikada neću biti američki glumac

Žan Dižarden: Nikada neću biti američki glumac

Autor: | 27/02/2012

0

Dobitnik Oskara za najbolju mušku ulogu, francuski glumac Žan Dižarden rekao je danas da će razmotriti ponude iz SAD, posle uspeha crno-belog nemog filma "The Artist", ali da "nikada neće biti američki glumac".
Dižarden, koji je sa francuskim novinarima razgovarao pošto je "The Artist" osvojio pet Oskara uključujući i nagradu za najbolji film, režiju i glavnog glumca, rekao je da se posle pobede oseća kao da je napustio sopstveno telo na momenat.
On je objasnio da je spavao u kolima svega 20 minuta pre dodele nagrada.
- Upravo sam se probudio i izgleda da ovo nije san. On (Oskar) je ovde i ja sam dobro i veoma sam srećan - rekao je Dižarden.
- Predstavljam vam ga. Zove se Oskar i težak je dva kilograma - rekao je on francuskim novinarima u holivudskom hotelu nadomak Kodak teatra gde je francuski film završio sjajnu sezonu dodele nagrada.
- Lep je, zar ne. Pogledajte kako je zgodan! - rekao je Dižarden.
- Osećam se kao da sam napustio svoje telo. Nije to ništa mistično ali na tri sekunde moje telo je bilo tu gde je i nešto vrlo čudno se dogodilo - rekao je on na pitanje kako se oseća posle pobede.

Kada je reč o karijeri u SAD, Dižarden je prilično kategoričan:
- Videćemo da li će biti nekih projekata, ali nikada neću biti američki glumac.
Dižarden je, takođe, bio pun reči hvale za svog kolegu Džordža Klunija koji mu je sa Bredom Pitom bio jedan od rivala za Oskara za najboljeg glumca. Dok je išao da uzme Oskara video je Klunija "koji je napravio mali znak koji je značio 'Tvoj je red'.
- Bilo je to tako elegantno. On je šarmantan - rekao je Dižarden. Dižarden tvrdi da Oskar neće ništa promeniti kod njega:
- To samo znači da ću imati više slobode. Ne želim da menjam svoj instinkt, izbore, šta želim. Imam dobar život i neću da ga menjam.
- Nisam ni sanjao o ovoj karijeri kada sam bio mali. To je iracionalno i apstraktno, ali je zabavno videti gde će vas život odvesti i kakve stvari će vam ponuditi. Mora da sam rođen pod srećnom zvezdom - rekao je on. Dok se pripremao da ode na žurku posle dodele Oskara, Dižarden je AFP-u rekao da se oseća "kao da je u toploj kupki".
- Dobar je osećaj i voleo bih da takav i ostane - rekao je.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin