Džordž Kluni i Bred Pit u trci za Oskara

Džordž Kluni i Bred Pit u trci za Oskara

Autor: | 24/01/2012

0

Film "Hugo" Martina Skorsezea vodi u trci za Oskara sa 11 nominacija, dok ga sa 9 nominacija prati nemi film „Artist“, crno-beli omaž eri nemog filma u Holivudu francuskog reditelja Mišela Azanavisijusa. Klunijev "The Descendants" takmičiće se za prestižnu nagradu u pet kategorija, za najbolji film/režiju/najbolju mušku ulogu/montažu i adaptirani scenario.
Američka filmska Akademija saopštila je danas popodne po našem vremenu nominacije za 84. dodelu Oskara koja će biti održana 26. februara u Los Anđelesu.
Za najbolji film nominovano je čak devet ostvarenja: "Artist", "The Descendants", "The Help", "Hugo", "Midnight in Paris", "Moneyball", "The Tree of Life", "War Horse" i "Extremely Loud, Incedibly Close".
Za režiju su nominovani Mišel Azanavisijus, Martin Skorseze, Aleksandar Pejn, Vudi Alen i Terens Malik. 
Za najbolju mušku ulogu takmičiće se Džordž Kluni, Bred Pit, Žan Dužardan, Demian Bičir, Geri Oldman.
U konkurenciji za najbolju žensku ulogu su Glen Klouz, Meril Strip, Runi Mara, Viola Dejvis i Mišel Vilijams.
Rat Eltona Džona i Madone koji su ukrstili koplja na nedavnoj dodeli Zlatnih globusa okončan je kada je objavljeno da se ni jedno od ovo dvoje muzičara ne nalazi na spisku nominovanih za najbolju originalnu pesmu.
Svečanu ceremoniju dodele Oskara po osmi put će voditi komičar Bili Kristal, koji je ponovo prihvatio da bude domaćin zvezdama u Kodak teatru nakon što se njegov kolega Edi Marfi povukao.

Izvor: Blic.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin