Zlatni globus: Raskoš na crvenom tepihu

Zlatni globus: Raskoš na crvenom tepihu

Autor: | 30/01/2012

0

Svako ko nešto znači u svetskoj filmskoj industriji pojavio se na ovogodišnjoj prestižnoj manifestaciji dodele nagrade za televiziju i film „Zlatni globus“, koja je nedavno održana u Los Anđelesu. Gotovo da nije bilo zvezde koja te večeri nije blistala na crvenom tepihu ispred hotela „Beverli Hilton“. Interesovanje slavnih za glamurozni skup bilo je veliko, a kamere su uživo beležile dolazak elegantnih zvanica. Danima posle svečanosti medije je intrigirao niz afetrpartija, koji su vrveli od zanimljivosti vezanih za poznate ličnosti.
Voditelj svečanosti bio je Riki Džervejz, koji se ove godine nije previše šalio na tuđ račun, što je njegova uobičajena „specijalnost“.
Džordž Kluni nagrađen je za najboljeg glumca u drami „The Descendants“, dok je Meril Strip proglašena za najbolju glumicu za ulogu bivše britanske premijerke Margaret Tačer u filmu „Gvozdena ledi“. Ovo je ujedno sedma po redu zlatna statueta u njenoj bogatoj karijeri.
Francuski crno-beli nemi film „The Artist“ poneo je nezvaničnu titulu iznenađenja godine. Dobio je tri nagrade: za najbolju komediju, muziku i glumca u filmu komediji-mjuziklu. Statuetu je odneo Žan Dižarden.

Mišel Vilijams nagrađena je u kategoriji „najbolja glumica u komediji-mjuziklu u filmu” za ulogu Merilin Monro u ostvarenju „My Week with Marilyn“. Glumica, koja je ponela haljinu dizajnera Džejsona Vua, nagradu je posvetila šestogodišnjoj kćerki Matildi, koju ima iz braka sa pokojnim glumcem Hitom Ledžerom.
- Nagradu posvećujem mojoj maloj devojčici koja mi služi za primer. Smatram da sam na prvom mestu majka, pa tek onda glumica - rekla je Mišel.
Za režiju je nagrađen Martin Skorseze, za film „Hugo“. Kristofer Plamer i Oktavija Spenser odneli su nagrade u kategoriji „epizodna uloga“, dok je kraljica popa dobila nagradu za najbolju originalnu pesmu. Madona je nagrađena za numeru „Masterpiece“ iz filma „W. E.“, koji je režirala. Raskošna toaleta u kojoj se pojavila potpuno je opravdala njen status pop dive, a zvanice je zabavila britkim komentarima upućenim voditelju Rikiju Džervejzu. Budući da je ona trebalo da dodeli nagradu za strani film, Riki je njen izlazak na scenu najavio na sledeći način: “Ime nagrađenog otkriće kraljica popa i neko ko još izgleda kao devica”. Potom se okrenuo ka Eltonu onu i dobacio mu da ne ustaje jer je ovog puta zaista r o ženi. Na to mu je Madona pred svima rekla: “Riki, ako još izgledam kao devica, zašto ne dođeš ovde i ne učiniš nešto povodom toga. Godinama nisam poljubila devojku na sceni”. „Varničenje“ među njima zabavilo je sve prisutne.
Kako je veče odmicalo, atmosfera se zagrevala, a gosti su postajali veseliji. Veteran filma Vudi Alen dobio je nagradu za scenario, za ostvarenje „Ponoć u Parizu“. Morgan Friman dobio je specijalnu nagradu „Sesil B. Demil“ za izuzetan doprinos filmu.
Među zvezdama koje su uručivale nagrade bili su Antonio Banderas i Selma Hajek, koja je plenila poglede u prelepoj „Guči“ toaleti.
Kler Dejns, kojoj je pripala nagrada za najbolju glumicu u televizijskoj seriji, oduševila je modne kritičare elegantnom satenskom crno-belom haljinom. Čuvena Džesika Lang dobila je nagradu za epizodnu ulogu u seriji "American Horror Story".
Iako Anđelina nije nagrađena za rediteljski prvenac, mnogi modni kritičari proglasili su je „kraljicom elegancije“ na ovoj večeri. Ona i Bred Pit privlačili su pažnju odličnim stilom, ali i zaljubljenim pogledima koje su jedno drugom upućivali.
Još jedna anegdota obeležila je ovo veče. Naime, reper koji je uvek u centru pažnje Paf Dedi pobrinuo se da novinari „zabeleže“ njegovo nezadovoljstvo zbog votke koju je dobio. Na jednoj od najvećih zabava posle dodele nagrada, u klubu „Soho house“ konobari su služili votku koja je najveći rival alkoholnom brendu koji je u Dedijevom vlasništvu, pa je reper vikao na osoblje, koje ga je potpuno ignorisalo. On je medijima bio zanimljiv i zbog toga što su gosti cele večeri nezvanično komentarisali njegovu novu vezu sa glumicom Kameron Dijaz, sa kojom je došao na afterparti.
Prelepe glumice plenile su glamuroznim toaletama i dobrim ukusom koji su modni kritičari hvalili, ali bilo je i modnih gafova. Nisu imali nijednu lepu reč za kreaciju Sare Mišel Gelar, koja je nosila „napadnu“ krinolinu. Holivudski modni znalci ovu kreaciju proglasili su za najgoru odevnu kombinaciju na dodeli „Zlatnog globusa“.
Kuriozitet ovogodišnje manifestacije bila je hrana, preciznije dezert. Posle ceremonije dodeljivanja statua, gostima je poslužen dezert ukrašen jestivim lopticama od zlata. Svaki tanjir bio je dekorisan pahuljicama od dvadesettrokaratnog zlata i posut zlatnom prašinom. Uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, na „zvezdanoj dodeli“ zlatnih statua ništa manje od toga se i nije moglo očekivati.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti