Ivan Bosiljčić: Uloga oca mnogo je lakša nego što sam očekivao

Ivan Bosiljčić: Uloga oca mnogo je lakša nego što sam očekivao

Autor: | 22/07/2012

0

Glumac Ivan Bosiljčić će i ove godine ubirati plodove svog rada. Već od jeseni na RTS-u se očekuje premijera dugoočekivanih „Jagodića“, nastavak serije „Sva ta ravnica“. Bosiljčić ističe da je izuzetno ponosan na ulogu Lajka Zobara u ostvarenju reditelja Miroslava Lekića i da se raduje skorom emitovanju. Početkom godine život mu je dodelio najlepšu ulogu - Ivan i njegova supruga Jelena Tomašević dobili su kćerku Ninu. Srećni otac se odlično uklopio u obaveze koje donosi roditeljstvo, ali je sa istim žarom nastavio da niže uspehe na profesionalnom planu.
Mladi glumac, koji je publiku oduševio i svojim muzičko-poetskim večerima „Ljubav je samo reč“ (za tri godine izvedeno čak 50 puta), uskoro priprema novi ciklus - tematski sličan ovom umetničkom programu, naglasivši da ima još mnogo dobre muzike i poezije koju bi voleo da izvede na svoj način.
- Radovao bih se da publici predstavim ono što nije stalo u prethodni umetnički program. Tu bi svakako bili stihovi Arsena Dedića, Jesenjina, Brane Petrovića, a naročito bih „iskoristio“ izvanrednog Miku Antića. Što se tiče muzičkog dela, rado bih probao da otpevam neku od pesama Tošeta Proeskog, jer smatram da je ta muzika prerano postala antologijska. Priča o Tošetu je priča o jednom božanskom karakteru i senzibilitetu. Kada sam gledao njegove nastupe i slušao njegove izjave video sam koliko Bog može da bude darežljiv prema čoveku. Taj momak je, zaista, prevazišao sve nivoe svoje profesije.
Glumac objašnjava otkud ideja da baš kroz ovakve umetničke programe iskaže svoj talenat za pevanje.
- Morao bih dobro da razmislim da li poznajem nekog kolegu koji nema sluha za muziku. Glumci imaju taj dar u sebi, veoma lako ga upotrebljavaju i prevode u glumački jezik. Muziku upotrebljavam da bih se izrazio glumački.
Veliku popularnost stekao je romantičnim ulogama u TV serijama. Na pitanje koliko se u današnje vreme, kada su mnoge vrednosti potpuno devalvirane, izgubila romantika, ili je možda, ipak, tu u nama, Ivan odogovara:
- Mislim da svako vreme ima i jednu i drugu stranu. Kada sa ove distance pogledamo u prošlost, vidimo da su opstale kvalitetne stvari, pa nam se čini da je tada dobra bilo više. Mislim da je izbor na nama. Da vidimo i pronađemo ono što je vredno i tako vaspitavamo svoju decu, jer će, svakako, za 50 godina od ovoga danas ostati samo ono što je najlepše i najkvalitetnije. To se ispostavilo kao princip, bez obzira koliko se nekome u ovom trenutku činilo da je drugačije.
Pored glumačkih uloga, život mu je nedavno dodelio i onu najdragoceniju - ulogu oca.
- Osećam se izvanredno kao otac. Nisam ni znao da sam toliko spreman za tu ulogu. Sve je mnogo lakše nego što sam očekivao. Mislio sam da će se dogoditi ogromne promene i da će moj život potpuno otići u stranu. Sve se da uskladiti. Moj život se lepo nastavio, samo je sada bogatiji i smisleniji. Uz dobru organizaciju, supruga i ja stižemo sve, čak i više nego ranije. Nina će uskoro napuniti šest meseci, a sa samo mesec dana je počela da spava celu noć. To je presedan u životu većine roditelja, tako da slobodno mogu da kažem da je Nina prava faca.
Bosiljčić otkriva i na koga malena princeza liči.
- Potpuno je svoja. Menja se iz dana u dan, na svim fotografijama se smeje i to dovoljno govori o njoj.
Na pitanje da li su on i Jelena podelili obaveze oko deteta, Ivan kaže:
- Jelena ima majčinske obaveze koje su prirodne i prioritetne, a ja uskačem i pripomažem. Imamo, recimo, mali ritual jutarnje šetnje, naročito sada kada su velike vrućine znamo da poranimo u šest sati. Najčešće svi zajedno, ali nekad se desi da se Nina i ja sami prošetamo po kraju, javimo se pekarima i trgovcima koji tek otvaraju svoje radnje. Beograd je mnogo lep kada se budi.
Na pitanje da li su Jelena i on razmišljali o saradnji na muzičkom planu, Ivan Bosiljčić kaže:
- Zasad ne, jer smatram da u glumačkoj profesiji imam još mnogo toga da istražim i uradim. Moji izleti u muzičke vode bili su minimalni. S druge strane, Jelena ozbiljno radi na novom albumu, a uveliko i nastupa. S obzirom na to kako izgleda i kakvu kondiciju ima, kao da nije ni pravila pauzu.
Ivan kaže da sa suprugom i ćerkicom ove godine planira da otputuje na odmor:
- Trebalo bi da posetimo moju rodbinu u Istri. To su naše želje, sve zavisi od okolnosti. Gledaćemo da Nini bude ugodno, jer će to biti njen prvi odlazak na more.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti