Jovana Joksimović: I dalje sam puna elana kao na početku karijere

Jovana Joksimović: I dalje sam puna elana kao na početku karijere

Autor: | 15/11/2012

0

Gledaoci jutarnjeg programa televizije Pink kažu da im njen osmeh i vedrina dan čine lepšim. Uprkos tome što će u decembru proslaviti deset godina rada, Jovana Joksimović ističe da se još uvek nije umorila od posla i ranog ustajanja, te da i dalje uživa kada naciji poželi dobro jutro. U iskrenom razgovoru za "Svet" lepa voditeljka otkriva pod kojim bi uslovima napravila medijski transfer, kakve su joj ambicije i šta se promenilo u njenom životu od trenutka kada se udala za pop zvezdu Željka Joksimovića.
- Jutro je veoma nezhavalan termin za sve nas koji se bavimo javnim zanimanjem. Da zlo bude veće, moj posao zahteva punu koncentraciju jer ne želim sebi da dozvolim greške i lapsuse. Bez obzira na sve, još se nisam umorila, i dalje sam puna elana kao na početku karijeru - ističe atraktivna voditeljka.
Poslednjih godina voditelji su postali opterećeni rejtingom svojih emisija. Da li je tako i u vašem slučaju?
- Moram priznati da i mene to opterećuje jer ne bismo bili tu gde jesmo da nemamo dobru gledanost, koja prvobitno nas dvoje treba da zadovolji, a onda i ljude za koje radimo. Rejting jeste važna stvar, u smislu da moraš da znaš šta je ono što interesuje ljude. Međutim, postoje situacije kada vam on nije bitan jer ste svesni da skrećete pažnju na stvari koje bi trebalo da ih zainteresuju. S tim u vezi, dobar rejting neće vam doneti devojke koje su osvojile prve nagrade na prestižnim takmičenjima iz oblasti umetnosti. Ali to je nešto što je lepo i što ljudi treba da znaju. Televizija ne predstavlja samo borbu za gledanost, ona treba i da edukuje. Obrazovni program ima najniži rejting, ali je meni najlepše dok ga gledam.
Da li dobar rejting emisije određuje i vrednost voditelja na tržištu?
- Apsolutno! Srđan i ja ne bismo napravili transfer sa RTS-a na Pink da nismo imali dobar rejting, te da nismo bili popularni i priznati u onome što radimo. Ako pričamo konkretno o mojoj finansijskoj vrednosti, o tome govore istraživanja tržišta o popularnosti voditelja, a ne sam rejting emisije. Jednom godišnje takva istraživanja naručuju velike medijske kuće, i tu nema prevare. Odlično se zna ko je od kolega kako kotiran.

Nastavak ekskluzivnog intervjua sa Jovanom Joksimović možete pročitati u novom broju nedeljnika SVET!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin