Nina Janković: Sebi postavljam velike ciljeve

Nina Janković: Sebi postavljam velike ciljeve

Autor: | 30/11/2012

0

Kada je pre tri godine dobila ulogu zavodnice Valerije u filmu "Montevideo, bog te video", bila je tek anonimna studentkinja glume željna profesionalnog dokazivanja i rešena da opravda poverenje koje joj je ukazano. Osim što je zavela Mošu, osvojila je i ostatak Srbije, pa je tako Nina Janković danas jedna od popularnijih glumica mlađe generacije.
Karijeru kakvu trenutno ima, priželjkivala je i za vreme studija, ali, kaže, ni u najluđim snovima nije mogla da očekuje da će se maštanja ostvariti. Na pitanje da li bi volela da za deset godina bude u Holivudu, Nina odgovara:
- Volela bih da igram neke zanimljive i zahtevne uloge u kvalitetnim glumačkim projektima. Ako me oni odvedu i do Holivuda, ne bih se bunila - ne krije Nina.
Do tada, gledamo je u dva aktuelna ostvarenja, serijama "Budva na pjenu od mora" i "Jagodići" u kojima je najpre uživala kao gledalac, a zatim i kao član ekipe.
- Pratila sam "Svu tu ravnicu", a nadam se da je i nastavak serije zadovoljio ljubitelje domaćih igranih programa. Uživala sam snimajući "Jagodiće" i verujem da i gledaoci prepoznaju pozitivnu energiju koja je vladala na setu - kaže Jankovićeva.
Hoće li Aleksandra uneti pometnju u grofovsku porodicu?
- Grofovsku porodicu očekuju razne "pometnje" u narednim epizodama, a naravno da su za njih mahom zaslužni ženski likovi. Ali o kakvim "pometnjama" je reč, najbolje da publika sama sazna. Meni je uloga Aleksandre predstavljala izazov, jer se razlikuje od likova koje sam do sada tumačila u pozorištu, serijama i na filmu.
Čime vas je osvojila "Budva na pjenu od mora"?
- Pratila sam rad Milana i Mime Karadžića i stvarno mi je imponovalo kada sam dobila poziv da igram u seriji. Dopalo mi se i to što je radnja smeštena u sadašnje vreme, ali i što igram pored naših proslavljenih glumaca kao što je Milorad Mandić Manda.
Igrate Tijanu, kćerku profesora Mileta. Kako će se ona uklopiti u budvanski ambijent?
- Pitanje je da li će se uopšte uklopiti u budvanski ambijent! Tijana je požrtvovana mlada devojka koja je spremna na sve kako bi spasla svoju porodicu, ali kao i u životu, na putu ka ostvarenju njenih planova sačekaće je najrazličitija iskušenja.
Od svih likova koje ste igrali, ko je najsličniji vama - Valerija iz "Montevidea", Aleksandra iz "Jagodića", Tijana iz "Budve", Lana iz "Cvata lipe", Beca iz "Pevaj, brate"?
- Zbog svoje privrženosti i brizi o porodici mislim da je to lik Tijane, a najmanje sličnosti imam sa Valerijom.
Da li ste se plašili da će vam posle Valerije reditelji davati tipske uloge zavodnica?
- Postojala je ta opasnost, a na meni je bilo da se svojim talentom izborim da do toga ne dođe. Mislim da sam u tome i uspela.
I "Cvat lipe na Balkanu", i "Jagodići", i "Montevideo" smešteni su u neka prošla vremena. U koji period biste voleli da odete ako bi bila izmišljena vremenska mašina?
- Volela bih da se vratim u vreme pre Drugog svetskog rata. Prija mi tadašnji ritam života. Verujem da je to vreme kada su žene zaista bile žene, a moram priznati da mi se izuzetno dopada i garderoba koja se tada nosila. Uživam da radim epohe baš zbog toga što, kao nekom vremenskom mašinom, mogu da se izmestim iz svakodnevice i bar na taj način osetim neka prošla vremena.
Da niste glumica, čime biste voleli da se bavite?
- Svakako nečim gde mogu da ispoljim svoju kreativnost. Bavila bih se svojom drugom strukom, bila bih dizajnerka, s obzirom na to da sam završila tu srednju školu u Šapcu.
Šta vam nedostaje da biste mogli da kažete - sad imam baš sve?
- Nadam se da neće doći dan kada ću izgovoriti te reči, jer ispred sebe postavljam velike ciljeve i na taj način me nešto uvek tera napred da se usavršavam i napredujem. Naravno, treba znati uživati i u trenutku, privatnim i poslovnim uspesima, ali to ne treba da nas uspava.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin