Tek im je 50 godina: Poznate dame koje su uspele da zaustave vreme

Tek im je 50 godina: Poznate dame koje su uspele da zaustave vreme

Autor: | 02/05/2020

0

Naomi Kempbel - Crna pantera je zaslužna za mnoge revolucije u modnoj industriji

Prvu naslovnu stranu snimila je kada je imala samo 16 godina. Ostalo je istorija. Tokom tri decenije duge karijere Naomi Kempbel otvarala je i zatvarala revije čuvenih dizajnera, radila najbolje kampanje, bila zvezda muzičkih spotova, editorijala i skandala, nekoliko puta završavala na sudu, umalo i u zatvoru, za kaznu je skupljala smeće po parkovima, objavila je album, ali i biografiju u kojoj je opisala većinu nabrojanih događaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on Apr 1, 2020 at 8:57am PDT

Pročitajte: Tajne savršene linije Naomi Kembel- Ovo radi svaki dan u tačno određeno vreme

Svet mode verovatno bi bio dosadan bez Crne pantere, koja je zaslužna za mnoge revolucije u toj industriji. Međutim, ne voli da je nazivaju supermodelom, jer, kaže, ne poseduje nikakve supermoći. Smatra da je njeno jamajčansko-kinesko poreklo najviše zaslužno za besprekorne crte lica i savršenu figuru. Govorila je, doduše, da dobar izgled duguje i cigaretama i alkoholu, ali je posle ozbiljnih zdravstvenih problema promenila mišljenje.

Pročitajte: Navika od koje ne odustaje- Naomi Kembel ima bizaran ritual pre svakog putovanja (video)

- Dugo sam verovala da neću dogurati do četrdesete. Bilo je dana kada nisam mogla da se pogledam u ogledalo, kada se nisam sviđala sebi jer sam verovala da sam loša osoba. Morala sam da odlučim šta mi je zaista važno u životu i promenim sve čime nisam bila zadovoljna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on Apr 10, 2020 at 11:01am PDT


Gotovo preko noći, „enfant terrible“ sveta mode postala je sušta suprotnost samoj sebi. Uvela je strogu disciplinu i, evo, dogurala do pedesetog rođendana, koji će proslaviti u maju. Toliko se posvetila atletici da bi, kaže u šali, u sprintu mogla da pobedi Useina Bolta. Radi jogu i pilates, ide na masaže i koristi isključivo sapun za bebe jer je najblaži. Nekada je ujutru, kad se probudi, pila viski umesto kafe, danas samo toplu vodu s limunom. Šta reći osim da i na pragu šeste decenije Naomi izgleda savršeno i da se kraj njene modne vladavine ne nazire.

Klaudija Šifer - nemačka lepotica ima jednu malu tajnu za sjajan izgled

Zlatno doba mode obeležila je i nemačka lepotica Klaudija Šifer, članica legendarne petorke koju je činila sa Sindi, Naomi, Lindom i Kristi. Kada se pojavila, početkom devedesetih, poredili su je sa Brižit Bardo. Tri decenije i hiljadu naslovnih strana kasnije, Klaudija još podseća na francusku filmsku divu iz njenih najboljih godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on May 2, 2020 at 5:58am PDT


Sećamo se burne veze sa iluzionistom Dejvidom Koperfildom, uličnih obračuna sa paparacima i sudskih duela sa manijacima koji su je proganjali, pa i kontroverznih saveta koje je delila ženama u Nemačkoj, smatrajući da ne vode dovoljno računa o sebi.

Pročitajte: Klaudija Šifer - Izgleda nemoguće, ali i ja sam se kao supermodel borila sa nesigurnostima

Sve to odavno je iza nje. Sa suprugom, rediteljem Metjuom Vonom i troje dece živi u starom zamku u mirnoj engleskoj provinciji, koji tek povremeno napusti kako bi se uverila da je u njenom bjuti carstvu sve u redu. Naime, svoje milione uložila je u kompaniju koja proizvodi preparate za negu. Pošto ih i sama koristi, može im se verovati. Jer, slavna manekenka u avgustu slavi jubilarni pedeseti rođendan, a malo ko bi joj dao toliko godina.

Pročitajte: Klaudija Šifer- Ne skidam šminku pre spavanja i ujutro izgledam odlično

Klaudija ima još jednu malu tajnu za sjajan izgled, mada, to što ona radi neće se baš dopasti vizažistima i kozmetičarima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on Aug 1, 2019 at 12:49pm PDT


- Ja sam buntovnica koja voli da krši bjuti pravila. Kad želim da postignem savršeni „smokey eyes“ efekat, noć pre toga spavam sa šminkom. Tako se razmaže sama, bez mnogo truda. Suludo je, znam, ali kod mene taj trik uspeva.

(Ne)skidanje šminke je, dakle, njeno tajno oružje, mada preferira i dobar puder koji uspešno krije nedostatke na licu. Nedavno je otkrila da nikad nije držala dijetu.

Pročitajte: Koliko se promenila - Top manekena iz 90-ih pojavila se posle dugo vremena (foto)

- Nisam od onih srećnica koje mogu da jedu sve što požele bez neželjenih posledica po liniju, pa moram promišljeno da sastavljam jelovnik. Jedem tri obroka na dan, izbegavam grickalice i kofein. Dan počinjem voćem, jer se ono brzo vari i čisti organizam. Ipak, teško odolevam svojim porocima, crvenom vinu i čokoladi. Nekad treba i zgrešiti.

Rejčel Vajs -Kako u 21. veku izgleda prototip Bond devojke?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Weisz (@rachelweisz1) on Apr 29, 2020 at 1:38pm PDT

Kako u 21. veku izgleda prototip Bond devojke? Pa, ona više nije arogantna dvadesetogodišnjakinja manekenskog stasa i „namunjenog“ pogleda, već ima i poneku boru, čitavo životno iskustvo iza sebe, verovatno i decu. Setite se Monike Beluči, koja se u filmu o agentu sa brojem 007 pojavila kad je uveliko prevalila četrdesetu. Ali, ako „fabriku snova“ ostavimo po strani, jedina prava Bondova devojka je - Rejčel Vajs. Ona ne mora da je glumi.

Pročitajte: Rejčel Vajs i Danijel Krejg - Prvi put sa ćerkom u šetnji (foto)

Britanska glumica austrijsko-mađarskih korena početkom marta proslavila je 50. rođendan, u šta je teško poverovati jer izgleda kao da se zaledila negde u trideset petoj. Prvi put smo je zapazili u Bertolučijevoj „Ukradenoj lepoti“, potom je briljirala u blokbasteru „Mumija“, ratnoj drami „Neprijatelj pred vratima“, komediji „Braća Blum“, koju je snimala u Beogradu, i mnogim drugim ostvarenjima. Za ulogu u „Brižnom baštovanu“ dobila je i „Oskara“.

Sa kolegom Danijelom Krejgom, aktuelnim Džejmsom Bondom, u braku je od 2011, a iznenadila je mnoge kada je u 48. godini postala majka. No, to joj nije bio prvi put, budući da iz veze sa rediteljem Darenom Aronofskim ima sina Henrija.

Pročitajte: Rejčel Vajs- Devojka u koju je Džejms Bond zaista zaljubljen

Dok se nije zaljubila u Krejga verovala je da brak nije za nju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel Weisz (@rachelweisz1) on Mar 2, 2020 at 11:07pm PST


- Nikad nisam imala želju da se udam, a sada ponosno nosim prsten. Jer sam zauzeta žena - smeje se lepa glumica, koja se za Krejga udala posle samo šest meseci veze, na tajnoj ceremoniji, a prijatelji su još od svojih dvadesetih.

- Tek sam ove poslednje decenije naučila da živim. I pored velikog uspeha dugo sam bila depresivna, bez potrebe sam brinula o mnogim stvarima, ali kada sam ušla u četrdesete, shvatila sam gde i šta treba da tražim. Nikad nisam bila srećnija nego što sam sad - kaže Rejčel, koja se, osim na pokrentim trakama, odlično snalazi i u kuhinji.

 

Uma Turman - Godine prolaze nervoznim korakom, a ona stoji u mestu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uma Thurman (@umathurman) on Jul 18, 2019 at 7:35pm PDT


Gotovo da je ista ona tinejdžerka koja se krajem osamdesetih premijerno pojavila u „Opasnim vezama“. Na listu slavnih pedesetogodišnjakinja upisala se krajem aprila, ali harizmatična glumica, i pored svih problema koji su je snašli u privantom životu, blista jače nego ikad. Ko bi rekao da ima troje dece? Najstarija ćerka Maja, koja uskoro puni 22 godine, nastavila je maminim putem, a i tatinim (Itan Houk), i ima čitavu armiju obožavalaca.

Kada su je upitali u čemu je tajna večne mladosti, zvezda Tarantinovih hitova „Kill Bill“ i „Petparačke priče“ odgovorila je da u njenom slučaju kupke u mleku zaista deluju.

Pročitajte: Uma Turman demantuje da se podvrgla estetskoj hirurgiji

- To je jedan od najstarijih recepata za negu lepote, koji je koristila još Kleopatra. Ovaj spa ritual ne podrazumeva da se zaista kupate u mleku, već da malo mleka dodate u kupku, zajedno sa nekoliko kapljica aromatičnih ulja koja hrane kožu. I da uživate.

Ako je Kleopatra stvarno izgledala onako kako je predstavljena na kipovima i crtežima pronađenim u Egiptu, onda holivudskoj glumici nestandardne lepote treba verovati. Često je na paparaco-fotografijama viđamo bez šminke, jer smatra da mejkap-preparati, koliko god bili kvalitetni, opterećuju lice. Redovno koristi hidratantnu kremu, ide na antiejdž tretmane, a upražnjava i borilačke veštine - sećate se kako je stručno vitlala mačem u onom žutom odelu u stilu Brusa Lija.

Pročitajte: Uma Turman o svom bivšem vereniku: Vremenom je postao sve nemilosrdniji i agresivniji

Uma je poznata i po vretenastoj figuri na kojoj bi joj pozavidele mnoge manekenke. I za to ima poseban recept:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uma Thurman (@umathurman) on Jun 12, 2017 at 12:10pm PDT


- Poriv za hranom već godinama ublažavam pletenjem, koje smanjuje stres, a pomoglo mi je i u borbi protiv depresije.

Štrikanje ju je smirivalo i dok je za starateljstvo nad mlađom ćerkom vodila mučnu bitku sa bivšim suprugom Arpadom Busonom, koji je izneo gomilu optužbi na njen račun.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty/Instagram

Pročitajte još

Najnovije vesti